ورود / ثبت نام

آمل کجاست؟ مسیر دسترسی + جاهای دیدنی آمل

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین شهرهای شمال کشور، شهر آمل است. این شهر که با بیش از سه هزار سال قدمت، یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌های ایران محسوب می‌شود، سرشار از دیدنی‌های طبیعی و تاریخی بوده و همواره گردشگران زیادی برای دیدن آن به استان مازندران سفر می‎‌کنند. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، در ادامه با ما همراه شوید، تا اطلاعات بیشتری در مورد جاهای دیدنی آمل، موقعیت جغرافیایی، غذاهای محلی، سوغات و اقامت در این شهر کسب نمایید.

فهرست مطلب:

آمل کجاست؟

آمل یکی از قدیمی‌ترین و سرسبزترین شهرهای ایران و استان مازندران است. این شهر در شمال تهران و در جنوب محمودآباد قرار داشته و از سمت شرق به بابل و از سمت غرب به شهرستان نور می‌رسد. شهرستان بابلسر نیز در شمال شرقی آن واقع شده است. فاصله این شهر تا تهران 180 کیلومتر بوده و از طریق جاده هراز حدود دو ساعت زمان لازم دارید تا از تهران به مرکز مازندران برسید. همچنین فاصله این شهر از ساری 70 کیلومتر و از دریای خزر 18 کیلومتر بوده و ارتفاع آن از سطح دریا 72 متر است. 

قرار گرفتن این شهرستان در دامنه‌های زیبای رشته کوه البرز و جلگه مازندران و همچنین همجواری آن با رود هراز باعث شده است، در تمام سال بتوان شاهد طبیعتی زیبا در این منطقه بود.

گشت و گذاری در آمل 

همان طور که اشاره شد، آمل شهری تاریخی است و جاذبه‌های گردشگری تاریخی و طبیعی فراوانی دارد. این شهر قدیمی امروزه نیز علاوه بر گردشگری، در زمینه صنعت، ورزش، کشاورزی و... پیشرو بوده و فرهنگ غنی مردم آن را می‌توان در برگزاری جشن‌های فرهنگی و کهنی همچون جشن تیرگان، جشن کشتی لوچو، جشن ورف‌چال، جشن ماه در مه و نوروزخوانی مشاهده کرد. قابل ذکر است که آثار تاریخی که در این شهر باقی مانده است، اغلب به دوران اسلامی و ساسانی باز می‌گردد. 

در این شهرستان سرسبز رودهای پرآبی جریان دارند که مهمترین و بزرگترین آنها رود هراز نام دارد. آب مورد نیاز کشاورزی این شهرستان و شهرستان‌های همجوار از رود هراز تامین شده و خرمی این مناطق تا حد زیادی وابسته به جریان این رود است. این رودها، چشمه‌ها و آبشارها باعث به وجود آمدن دشت‌هایی پرگل و روستاها و مزارع بسیار زیبا شده‌اند. این در حالی است که هنوز هم بسیاری از مکان‌های دیدنی طبیعی منطقه ناشناخته مانده‌اند.

جاهای دیدنی آمل

به طور کلی زیبایی‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی این شهر آن را به قطبی برای گردشگری بدل کرده است. در ادامه برخی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری این شهرستان را معرفی کرده‌ایم.

1. پارک میرزاکوچک خان جنگلی 

یکی از جذاب‌ترین و معروف‌ترین تفرجگاه‌های این منطقه پارک جنگلی میرزا کوچک خان است. این پارک که در کیلومتر 18 جاده آمل به تهران و در نزدیکی رودخانه هراز قرار دارد، با داشتن وسعت 440 هکتار یکی از بزرگترین پارک‌های جنگلی در خاورمیانه به شمار می‌رود. با گشت و گذار در این پارک می‌توانید از تماشای درختان کهنسال و میوه‌ای جنگل، جاده جنگلی پارک، آبشار ماهان، هزار پله، چشمه آب سرد و... لذت ببرید. در این پارک امکاناتی چون رستوران، قهوه‌خانه، آلاچیق، جایگاه سوارکاری، میز و نیمکت، وسایل بازی کودکان، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی و... برای گردشگران مهیاست.

2. پارک دهکده طلایی 

یکی دیگر از جاهای دیدنی آمل بزرگترین پارک استان مازندران یعنی بوستان زیبای دهکده طلایی است. این پارک جنگلی بر خلاف اکثر پارک‌های جنگلی که خارج از شهر هستند، یک پارک داخل شهری به شمار می‌رود که در سال 1372 ساخته شده و از امکاناتی چون وسایل بازی برای کودکان، رستوران و کافه، پارکینگ، پیست اسکیت و پلاژ برخوردار است. در اطراف این پارک می‌توانید از رودخانه هراز و پل‌های دوازده چشمه و معلق نیز دیدن کنید. 

3. پارک جنگلی هلومسر

در ورودی جاده آمل به امام‌زاده عبدالله پارک جنگلی به وسعت 67 هکتار وجود دارد که به پارک جنگلی هلومسر معروف است. این مجموعه بزرگ گردشگری از امکاناتی چون آلاچیق، سرویس‌های بهداشتی، کافی‌شاپ، نمازخانه و وسایل بازی کودکان برخوردار بوده و می‌توان با خودروی شخصی وارد پارک شد. مسیرهای ماشین‌روی پارک، بسیار برای گردشگران جذاب و هیجان‌انگیز است. 

4. جنگل الیمستان

در کیلومتر 20 جاده هراز یکی از روستاهای توریستی شهرستان به نام الیمستان قرار دارد که سالانه پذیرای گردشگران زیادی است. جنگل الیمستان بسیار سرسبز و بی‌نظیر بوده و به خاطر ارتفاع زیاد از سطح دریا حتی در روزهای گرم سال، آب و هوایی خنک و مطبوع دارد و گردشگران می‌توانند از تماشای پدیده اقیانوس ابرها در ارتفاعات این منطقه لذت ببرند. 

از دیگر جاذبه‌های جنگل و روستای الیمستان می‌توان به زانوی رستم اشاره کرد؛ دو گودال بزرگی که به باور بومیان جای زانوی رستم هستند و البته پژوهشگران معتقدند احتمالا این دو گودال در نتیجه برخورد دو شهاب سنگ یا فرونشست زمین ایجاد شده‌اند. 

در جنوب غربی دماوند و در کنار جنگل الیمستان، دریاچه زیبا و بی‌نظیر ساهون نیز با ارتفاعی بیش از سه هزار متر قرار دارد که محبوب گردشگران علاقه‌مند به کوهنوردی است.

5. روستای بلیران

در 15 کیلومتری شهر، روستایی زیبا محصور در میان کوه و جنگل است که شالیزارها و باغات چشم‌نواز آن برای گردشگران جذابیت زیادی دارد. این روستای سرسبز و دیدنی که روستای بلیران نام دارد، در جنوب شرقی آمل واقع شده است. این روستا یکی از بهترین مناطق طبیعت‌گردی منطقه به شمار می‌رود و از جاذبه‌های گردشگری آن می‌توان به چشمه آبگرم، کوه چلاو و قلعه‌های تاریخی تسکا سرا، اردشیرون، هلیا و خشت سی اشاره کرد. 

6. غارهای دستکند

یکی از تاریخی‌ترین جاهای دیدنی این شهرستان غارهای دست‌کند هستند که در منطقه کافرکلی، در طول دره هراز از آبادی اسک تا روستای پنجاب قرار داشته و در گذشته از آنها برای زندگی موقت یا دیدبانی استفاده می‌شده است. این مجموعه منحصر به فرد که شامل بیش از 200 اتاق دست‌کند می‌شود، در ارتفاعات مشرف به دره و در چندین دره فرعی قرار دارند. شایان ذکر است که تعداد زیادی از این غارهای دست‌کند در ارتفاعات و در دل صخره‌ها قرار داشته و بازدید از آنها منوط به این است که توانایی و علاقه به صخره‌نوردی داشته باشید.

7. آتشکده

یکی از بهترین بناهای تاریخی شهرستان، آتشکده معروف آن است که در منطقه قدیمی عوام کوی در محله پایین بازار قرار دارد. قدمت این آتشکده به زمان ساسانیان بازگشته و در سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. بنای این آتشکده چهار گوش بوده و برجی مخروطی شکل در بالای آن است. این آتشکده در سال 1391 توسط سازمان میراث فرهنگی مرمت شد.

از دیگر مکان‌های دیدنی این شهر و اطراف آن می‌توان به آبگرم استراباکو، دریاچه دوخواهران، موزه تاریخ، پل دوازده چشمه، خانه عبادی، عمارت تاریخی میر بزرگ، کتیبه شکل‌شاه، چشمه آبگرم معدنی لاریجان، امامزاده ابراهیم و امامزاده عبدالله، آبشارهای منطقه همچون آبشار شاهاندشت و آبشار قو، روستاهای اطراف این شهر، همچون روستای خوشواش و روستای وانا، دشت آزو، پل معلق، پل قلابن، برج هشتل، حمام شاه عباسی و منطقه شکار ممنوع چلاو اشاره کرد.

چه زمانی به شهر آمل سفر کنیم؟

دریای آمل 20 کیلومتر از شهر فاصله دارد و به خاطر وجود جنگل و زمین‌های شالی در این شهر اغلب شاهد هوایی شرجی هستیم. در اوایل بهار میانگین دمای هوا 10 درجه است که به مرور و با نزدیک شدن به تابستان این دما تا 20 درجه و در روزهای گرم تابستان حتی تا 35 درجه نیز افزایش می‌یابد. بنابراین برای سفر در نیمه اول سال، بهترین زمان اواسط بهار و بعد از تعطیلات نوروز است، چرا که هم هوا بهتر و هم شلوغی شهر کمتر خواهد شد. با این حال در تابستان نیز طبیعت منطقه به اوج سرسبزی خود رسیده و گردشگران زیادی در تابستان به این شهر سفر می‌کنند. 

قطعا تماشای پاییز هزار رنگ در شمال ایران بسیار دلچسب و هیجان‌انگیز است. دمای هوا نیز در این فصل از سال، معتدل و حدود 15 درجه سانتی‌گراد است. هر چه به زمستان نزدیک می‌شویم، قاعدتا دما کاهش یافته و هوا سردتر خواهد شد. اگر سفرهای ارزان و خلوت را می‌پسندید، زمستان فصل مناسبی برای مسافرت شما محسوب می‌شود، اما اگر با سرما میانه خوبی ندارید، بهتر است در نیمه اول سال به این شهر سفر کنید.

غذاهای محلی و سوغات آمل

یکی از جذابیت‌های سفر به شمال ایران گردشگری غذایی یا به عبارتی شکم‌گردی است. در این شهر نیز می‌توان غذاهای محلی خوشمزه و لذیذی یافت. از مهمترین و معروف‌ترین غذاهای محلی این شهر می‌توان به ترشی تره، ترشه کباب، مرغ شکم‌پر، کته آملی، کتلت، خورشت مرغ ترش، اردک شکم‌پر، کشمش پلو با مرغ، آغوز مسما، کئی آش (آش کدو) و ناز خاتون اشاره کرد. اغوزنون، پشت زیک، پیس گندله و رشته به رشته نیز برخی از نان‌ها و شیرینی‌های مخصوص این شهر هستند.

بعد از اینکه خوب از چشیدن غذاهای خوش طعم لذت بردید، وقت آن است تا با خرید سوغات برای عزیزانتان یا یادگاری برای خودتان شیرینی سفرتان را ماندگار کنید. یک سری از سوغات این منطقه خوراکی‌ها و شیرینی‌های محلی مانند نان کوهی و آب دندان این شهر هستند. عسل طبیعی دماوند را نیز نباید فراموش کرد. همین طور که از انواع ترشی، مرباجات، برنج، زیتون، ماهی و مرکبات نیز نمی‌توان به سادگی گذشت. 

این شهرستان همچنین صنایع دستی متنوع و فراوانی دارد و گردشگران اغلب مصنوعاتی چون سفال، منبت، سوزن‌دوزی، گلیم و معرق خریداری کرده و به سوغات می‌برند.

اقامت در سفر به آمل

یکی از چالش‌های سفر به شمال، پیدا کردن اقامتگاه مناسب است. اگر از جمله افرادی هستید که اقامت در هتل را ترجیح می‌دهید، می‌توانید با رزرو هتل های آمل خیال خود را بابت اقامت راحت کنید. هتل المپیک شمال، هتل شهر و هتل نیلوفر از جمله هتل‌های سه ستاره این شهر هستند. 

افراد زیادی هم هستند که در سفر به شمال، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، ویلا یا کلبه‌های جنگلی را برای اقامت ترجیح می‌دهند. در این شهر اقامتگاه سنتی زیادی وجود ندارد، اما از معروف‌ترین اقامتگاه‌های بوم‌گردی آن می‌توان به اقامتگاه بوم‌گردی عاروس ویشه اشاره کرد. ویلاهای اجاره‌ای اما به فراوانی یافت می‌شود و هنگام ورود به شهر همیشه با کسانی که ویلا و سوئیت اجاره دهند، مواجه خواهید شد. 

اگر شما نیز تجربه‌ای از سفر به شمال کشور و این شهرستان زیبا و دیدنی دارید، با ارسال نظر، تجربیات و اطلاعات خود را در اختیار ما و سایر خوانندگان ایرانگرد قرار دهید.

جنگل
آتشگاه
پارک جنگلی

پیشنهاد ما: الان سفر کنید.

الان زمان مناسبی برای سفر به آمل است. فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، شهریور و مهر زمان مناسبی برای سفر به این منطقه می‌باشد.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
تورهای آمل
متاسفانه توری برای آمل پیدا نکردیم:(
بقیه تورها را ببینید یا برای تورهای این مقصد هشدار ثبت کنید.

مجری تور هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
ویلا، آپارتمان و هتل های آمل و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
نقد و بررسی
نقد و بررسی آمل
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟