ورود / ثبت نام

ساری: معرفی جاهای دیدنی ساری + راهنمای سفر

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

در بین شهرهای شمالی این بار می‌خواهیم به قلب مازندران یعنی ساری برویم. شهری که مرکز استان است و یک شمال واقعی از دریا و جنگل را در دل خود جای داده است. همچنین عمر طولانی دارد و یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران به‌شمار می‌رود که بیش از ۲۵۰۰ سال قدمت دارد و هنوز هم به‌عنوان یک شهر با آنچه از ویژگی‌های شهرهای بزرگ می‌شناسیم، جایگاه خود را حفظ کرده است. در این مطلب دیدنی های ساری را معرفی می‌کنیم. همچنین در مورد سوغات و شرایط اقامت در این شهر صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

فهرست مطلب:

ساری کجاست؟

در قلب استان مازندران و درست مرکز آن به شهری زیبا و مانند تمام شهرهای استان‌های شمالی سرسبز می‌رسیم. جایی که هر دو مزیت خطه شمال یعنی جنگل و دریا را با هم به ارث برده است. اینجا یکی از بزرگترین و پرجمعیت‌ترین شهرهای مازندران به‌شمار می‌رود که سال ۹۶ افتخار اولین شهر برتر گردشگرپذیر را با بیش از دو میلیون مسافر از آن خود کرده است.

از نظر جغرافیایی هم این شهر چیزی کم نگذاشته و علاوه‌بر دسترسی به دریا و جنگل، از سوی دیگر به کوه می‌رسد و در فصل بهار دشت‌های دیدنی دارد. ضمن اینکه از جمله شهرهای شمالی با آب‌وهوای معتدل و مرطوب است که در فصل‌های سرد هم می‌توانید تمام و کمال از هوای آن لذت ببرید. البته اگر از باران فراری نباشید.

چگونه به این شهر برویم؟ 

حالا وقت آن رسیده که سفر خود را به قلب مازندران شروع کنیم. دسترسی به این شهر جذاب، با وسایل مختلفی امکان‌پذیر است و اگر اهل رانندگی در جاده‌ها هم نباشید، می‌توانید از روش‌های جایگزین استفاده کنید. برای رفتن به مرکز مازندران می‌توانید یکی از روش‌های سفر با هواپیما، قطار، اتوبوس یا ماشین شخصی را انتخاب کنید.

  • سفر با هواپیما: از بیشتر شهرهای ایران مثل تهران، تبریز، مشهد، بندرعباس، اهواز، کیش و شیراز می‌توانید بلیط هواپیما به مقصد ساری بگیرید و به این شهر رویایی سفر کنید.
  • سفر با قطار: مسیر ریلی که از تهران به سمت قلب مازندران می‌رود، یکی از زیباترین مسیرهای ریلی ایران است که از دیدن آن سیر نخواهید شد. پس حتی برای یک بار هم که شده این سفر رویایی را از این طریق تجربه کنید، به‌خصوص در فصل بهار و پاییز.
  • سفر با اتوبوس: با استفاده از اتوبوس هم می‌توانید از شهرهای مختلف بلیط تهیه کرده و در ترمینال مقصد پیاده شوید.

سفر با ماشین شخصی - با ماشین خودتان، سه راه دسترسی خواهید داشت؛ جاده هراز (۲۵۵ کیلومتر، ۴ ساعت و نیم)، جاده فیروزکوه (۲۷۷ کیلومتر، ۴ ساعت) و جاده چالوس (۳۱۸ کیلومتر، شش ساعت)

سفر به ساری

اکنون که بررسی کردیم که چگونه می‌توانیم خود را به این شهر برسانیم، گردش در شهر و طبیعت را شروع می‌کنیم تا با جاهای دیدنی ساری بیشتر آشنا شویم. یک دلیل اصلی برای انتخاب این شهر فاصله نسبتاً کم آن با تهران است که جزو اولین شهرهای شمالی برای سفر در نظر گرفته می‌شود. تنوع دسترسی را هم که نباید نادیده گرفت.

در خود شهر چه می‌گذرد؟

مرکز استان مازندران چیزی حدود ۲۵۰۰ سال قدمت دارد و بارها افتخار پایتخت بودن را در حکومت‌های مختلفی مثل ساسانیان، صفویان و حتی قاجاریه از آن خود کرده است. یک روایت تاریخی هم محل تاج‌گذاری آقامحمدخان قاجار را در این شهر معرفی می‌کند. افتخار پایتخت شدن شاید در طول دوران‌های تاریخی نصیب شهرهای زیادی شده باشد اما آنچه اهمیت دارد، قدمت طولانی شهر و همچنین از نو ساختن شدن آن پس از آسیب‌های فراوان مثل حمله روس‌ها و مغولان یا حوادث طبیعی مثل سیل بوده که هنوز هم بعد از این همه سال اهمیت خود را حفظ کرده است.

نام این منطقه هم از «سارو» به معنی «زرد» می‌آید که به دلیل فراوان بودن درختان نارنج و لیمو در آنجاست.

آب و هوای ساری 

همان‌طورکه اشاره شد، این شهر زیبا با قرار گرفتن در نزدیکی سواحل دریای مازندران و دامنه‌های رشته کوه البرز آب و هوای مطلوبی دارد. در این شهر میزان بارندگی سالیانه از اغلب شهرهای کشور بیشتر بوده و طبیعت آن سرسبز و زنده است. آب و هوای این شهر در تابستان و بهار معتدل و مرطوب بوده و نسبت به سایر شهرهای استان ملایم‌تر است. از طرفی زمستان‌ و پاییز در این شهر هوای سرد و خشک غالب می‌شود و میزان بارش برف و باران به اوج خود می‌رسد. 

جاهای دیدنی ساری 

جاذبه های ساری تنها به طبیعت و دریای خزر ختم نمی‌شود. این شهر تاریخی غنی و دیدنی‌های تاریخی متعددی هم دارد که هر کدام به نوبه خود بسیار ارزشمند هستند. در ادامه برخی از مهم‌ترین دیدنی ‌های ساری را معرفی کرده‌ایم. 

جاذبه های طبیعی در مرکز استان مازندران

۱. سد سلیمان تنگه: سد سلیمان تنگه که به سد رجایی نیز شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین دیدنی‌ های ساری به شمار می‌رود. این سد در میان کوه‌های پوشیده از درختان انبوه قرار دارد که جلوه ویژه‌ای به سد بخشیده‌اند. سد سلیمان تنگه، سد محبوب علاقه‌مندان به قایق سواری و اسکی روی آب بوده و تفریحی متفاوت برای مسافران منطقه به شمار می‌رود. 

آدرس سد سلیمان تنگه: ۴۵ کیلومتری جنوب غرب شهر ساری، جاده فرعی بین ساری-کیاسر

۲. تالاب حمید آباد: یکی دیگر از زیباترین صحنه‌هایی که هر کسی می‌تواند ببیند تصویر گل‌های نیلوفر آبی روی سطح آب یک تالاب سرسبز است. بازدید از این تالاب قطعا یکی از تجارب به یادماندنی خواهد بود. به علاوه جاده‌ای که به تالاب منتهی می‌شود از مسیر دریایی این شهر به سمت فرح آباد می‌گذرد که یکی از جذاب‌ترین جاده‌های ساحلی است. 

آدرس تالاب حمید آباد: جاده ساری-فرح آباد

۳. چشمه‌ باداب سورت:‌ این چشمه‌ها دومین مجموعه چشمه آب شور دنیا به شمار می‌رود. این چشمه‌های شگفت‌انگیز علاوه بر خواص درمانی، جلوه ویژه‌ای هم دارند. حالت پلکانی چشمه‌ و رنگ سرخ آن‌ها یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی شهر را ساخته است. رنگ سرخ سطوح پلکانی از نمک موجود در آب چشمه ناشی می‌شود که خواص درمانی بسیاری از جمله کمک به درمان بیماری‌های پوستی و درد مفاصل دارد. 

آدرس چشمه‌های باداب سورت: بخش چهاردانگه، دهستان پشت کوه، روستای سورت 

۴. پارک شهید زارع: پارک شهید زارع یکی از قطب‌های تفریحی شهر است. این پارک در واقع جنگلی کوهستانی است که امکاناتی مانند آلاچیق‌های بزرگ و کوچک و سرویس بهداشتی هم دارد. گردش در این پارک که بیشتر حس و حال گردش در جنگل‌های انبوه را زنده می‌کند، تجربه‌ای جذاب است. بعد از گردش و لذت بردن از جنگل سرسبز، استراحت و نوشیدن چای داغ در آلاچیق‌های جنگلی فراموش نشود. 

آدرس پارک شهید زارع: ۳ کیلومتری جاده ساری-بهشهر

۵. دریاچه الندان: الندان دریاچه‌ای باستانی است که قدمتی طولانی داشته و یکی از آثار ملی شهر به شمار می‌رود. هیچ رودخانه‌ای به این دریاچه منتهی نشده و آب آن صرفا از بارش سالیانه منطقه تامین می‌شود. این دریاچه در میان درختان انبوه بلوط، ممرز و نمدار قرار گرفته و بر سطح آن پرندگان زیبایی مانند اردک‌های وحشی، انواع پرندگان مهاجر و... پرواز می‌کند. امکان قایق سواری و اسکی روی آب هم در این دریاچه وجود دارد. 

آدرس دریاچه الندان: ۲۰ کیلومتری کیاسر، بخش چهاردانگه، منطقه جنگلی پله الندان 

۶. خزرآباد: خزرآباد که به نام فرح آباد هم شناخته می‌شود، منطقه‌ای ساحلی در نزدیکی شهر ساری است. اگر شما هم برای تفریح در ساحل دریای خزر راهی این شهر شده‌اید، این منطقه را از دست ندهید. امکانات تفریحی خزرآباد در کنار ساحل زیبای آن بسیار جذاب و لذت بخش است. 

آدرس خزرآباد: ۲۷ کیلومتری شهر ساری، روستای فرح آباد 

۷. دشت ناز: دشت ناز منطقه‌ای حفاظت شده است که بیش از ۵۵ هکتار مساحت دارد. در این دشت حیوانات به طور آزادانه زندگی می‌کنند که جذابیت دشت را چندین برابر می‌کند. همچنین طبیعت و درختان انبوه دشت که محیطی نیمه جنگلی را پدید آورده‌اند یکی دیگر از جلوه‌های زیبای منطقه به شمار می‌رود. گفتنی است بازدید از دشت ناز نیازی به اجازه سازمان محیط زیست ندارد. 

آدرس دشت ناز: جاده اصلی منتهی به گهرباران، ۲۹ کیلومتری شمال شرق ساری 

 ۸. دریاچه چورت: چورت دریاچه‌ای نیلگون است در میان جنگل؛ تصویری که شاید به وفور در تصاویر رویایی تابلوها دیده باشید. جلوه این دریاچه در میان درختان سرسبز انبوه یکی از زیباترین تصاویری است که هر کسی می‌تواند ببیند. برای رسیدن به دریاچه باید مسیری را از درون جنگل پیاده‌روی کنید که قطعا به یکی از فراموش نشدنی‌ترین تجربه‌هایتان تبدیل خواهد شد. 

آدرس دریاچه چورت: بخش چهاردانگه، جاده کیاسر-ساری، ۱۰ کیلومتری روستای چورت 

دیدنی‌های تاریخی ساری

۱. برج رسکت: برج رسکت یکی از بناهای باستانی شهر است که قدمت آن به قرن پنجم هجری می‌رسد. این برج استوانه‌ای آثاری از دوره‌های مختلف تاریخ بر تن خود دارد که نشان می‌دهد مردمان گذشته هم به حفظ و بازسازی آثار تاریخی اهمیت می‌دادند. مقرنس کاری و تزیینات موجود بر بدنه برج آثار باقی مانده از دوران ساسانی و پهلوی هستند. برج رسکت مدفن یکی پادشاهان خاندان باوندیان (پادشاهان مازندران مربوط به حدود ۷۰۰ سال پیش) است. 

آدرس برج رسکت: ۴۰ کیلومتری ساری، دوراهی کیاسر و سد سلیمان

۲. میدان ساعت: میدان ساعت شاید قدمت زیادی نداشته باشد، اما یکی از معروف‌ترین جاذبه های ساری است. این میدان از سال ۱۳۵۵ تاکنون یکی از میادین مهم شهر به شمار می‌رود. در میدان ساعت برجی زیبا به نام برج ساعت وجود دارد که ناقوس آن با هر بار تغییر ساعت به صدا در می‌آید. البته قدمت برج ساعت بیشتر از میدان آن است. برج ساعت در سال ۱۳۰۹ توسط محمد علی حمیدی ساخته شد.

آدرس میدان ساعت: خیابان جمهوری، میدان ساعت

۳. عمارت فاضلی:‌ عمارت فاضلی یادگاری است از دوران قاجار که محل سکونت خانواده ثروتمند فاضلی بود. معماری این خانه و تقارن بی نظیر آن از سبک‌های دوران قاجار پیروی می‌کند. مقرنس کاری‌ها و رنگ‌های به کار رفته در تزیین بنا به زیبایی آن افزوده است.

آدرس عمارت فاضلی:‌ محله آب انبار نو

۴. حمام وزیری: حمام وزیری یکی دیگر از بازماندگان دوران قاجار و بخشی از عمارت بزرگ وزیری است. با ورود به این حمام به خوبی می‌توانید سبک طراحی دوران قاجار را ببینید که شامل بخش ورودی، گرمخانه و خزینه آب گرم و سرد است.

آدرس حمام وزیری: خیابان انقلاب، کوچه آب انبار نو

۵. خانه رمدانی‌ها:‌ در محله آب انبار نو، خانه تاریخی به نام خانه رمدانی‌ها وجود دارد. این بنا شامل دو بخش قاجاری و پهلوی است که نشان می‌دهد بخشی از بنا در دوره قاجار و بخشی در دوره پهلوی ساخته شده است. معماری خانه که در آن از تزیینات چوبی و درهای ارسی استفاده شده است، ترکیبی زیبا از  معماری قاجار و پهلوی را نشان می‌دهد.

آدرس خانه رمدانی‌ها: خیابان انقلاب، کوچه آب انبار نو

۶. موزه کلبادی: یکی دیگر از بناهای دیدنی شهر عمارتی‌ست که در دوره قاجار ساخته شده و به نام خانه کلبادی مشهور است. در حال حاضر قسمتی از خانه به موزه تاریخ شهر اختصاص داده شده است، به همین دلیل اینجا به موزه کلبادی هم مشهور است. کل بنا پس از فوت صاحب خانه در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته و معماری دیدنی و خیره‌کننده‌ای دارد. در بخش موزه آثار مختلفی از جمله آثار باستانی با قدمت ۷۰۰۰ ساله مانند فلز، سفال، شیشه و سنگ وجود دارد. این عمارت هم در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

آدرس موزه کلبادی:‌ خیابان انقلاب، کوچه آب انبار نو

۷. مسجد جامع شاه عباسی: مسجد جامع شاه عباسی بنایی باستانی از دوران صفویان است که یک ورودی بزرگ و چهار ایوان دارد. این مسجد یکی از نمادهای مهم این شهر نیز به شمار می‌رود که در مسیر جاده دریا قرار گرفته است. در سفر به خزرآباد دیدن این مسجد باستانی زیبا را از دست ندهید.

آدرس مسجد جامع شاه عباسی: ۲۵ کیلومتری شهر ساری، جاده دریا، روستای فرح آباد

بهترین زمان برای سفر به ساری 

استان مازندران، بخشی از نقشه ایران با آب‌وهوای معتدل و مرطوب است. این استان در مرکز خود هم، چنین آب‌و‌هوایی را به شما هدیه می‌دهد. در نتیجه در فصل‌های گرم ممکن است شرجی بودن هوا چندان با مزاج شما سازگار نباشد. پس بهترین زمان سفر به این منطقه بهار و پاییز است. بهاری که سرسبزی و تازگی جان دوباره به طبیعت می‌دهد و پاییزی که فقط باید به تماشای طبیعت بنشینید.

سفر در تابستان به دلیل رطوبت زیاد چندان توصیه نمی‌شود و در زمستان هم حجم بارندگی زیاد است و علاوه‌بر لغزنده بودن جاده‌ها ممکن است فقط شهر بارانی نصیب شما شود و لذتی هم از طبیعت آن نبرید.

غذاهای محلی و بهترین رستوران‌های ساری 

غذاهای محلی خطه شمال کشور در میان علاقه‌مندان به غذاهای سنتی بسیار معروف و محبوب هستند. به خصوص این شهر سرسبز که غذاهای بسیار لذیذی مانند کدو پلو، چاشنی ساک، ماهی شکم پر مالابیج، فسنجان، نازخاتون، خورشت ناردون، باقلا وابیج، قلیه، بورانی بادمجان کبابی و خورش آلو دارد. 

بهترین رستوران های ساری برای صرف غذای محلی 

اغلب رستوران‌های شهر دارای منوی غذای محلی هم هستند؛ چرا که غذاهای محلی طرفداران بسیاری به خصوص در این شهر دارد. با این حال رستوران‌های زیر از جمله رستوران‌های معروف برای صرف غذاهای محلی به شمار می‌روند. 

  1. رستوران حاج حسن: کیلومتر ۲ جاده ساری-نکا
  2. رستوران مارشو: خیابان ۱۵ خرداد، خیابان پیام نور، ابتدای خیابان بهمن غربی
  3. مستر دیزی: خیابان پیوندی، کوی فدک
  4. کافه آش: خیابان فرهنگ، خیابان پیوندی، روبه‌روی پیوندی ۳
  5. رستوران زنجیره‌ای اکبرجوجه: کمربندی غربی، روبه‌روی میدان بار
  6. رستوران سنتی کارن: کیلومتر ۲ جاده فرح آباد، قبل از دوربرگردان

سوغات و صنایع دستی مرکز استان مازندران ساری

از شهر ساری نیز مانند دیگر جاهای دیدنی شمال ایران سوغات زیادی می‌توان به یادگار آورد. از سوغات خوراکی این شهر می‌توان به انواع مربا، شربت و ترشی مانند هلی ترشی، ازگیل و زردکیجای، کلوچه، عسل کوهی، برنج، رب انار ترش، گزنه و تمشک اشاره کرد. صنایع دستی این شهر هم مانند اغلب شهرهای کشور پررونق و فعال است. حصیربافی، جاجیم و گلیم بافی، صنایع چوبی و سفالگری از جمله صنایع دستی معروف شهر هستند.

سوغات را از کجا بخریم؟

یکی از جاذبه های ساری مراکز خرید آن است. البته منظورمان پاساژهای شیک و لوکس در سطح شهر نیست که البته این مورد هم یکی از جاهای دیدنی به‌شمار می‌رود. اما جاذبه‌ای که نباید آن را از دست بدهید، بازارهای هفتگی و سنتی اینجاست. جایی که بوی سبزی تازه قدم به قدم احساس می‌شود و می‌توانید غرق دنیای رنگارنگ میوه‌ها شوید.
البته که این بازارها علاوه بر اینکه یکی از دیدنی های ساری است، جایی‌ست که می‌توانید انواع محصولات خوراکی خوشمزه و سوغاتی‌های مختلف را هم خریداری کنید.
فروشنده‌های بازارهای محلی تولیدکنندگانی هستند که محصولات کشاورزی یا دامی خود مثل تخم مرغ یا اردک را به‌صورت هفتگی در اینجا عرضه می‌کنند.

هتل‌ها و اقامتگاه‌های ساری

سفر به شمال ایران با برنامه‌ریزی یک روزه، چندان چنگی به دل نمی‌زند و برای یک سفر جذاب باید چند روزی برنامه‌ریزی کنید. یک بخش مهم از برنامه سفر هم مربوط به اقامت است. گزینه‌ای که می‌توانید با توجه به بودجه و سلیقه خود سراغ اقامتگاه‌های مختلف بروید.
در مرکز مازندران اقامتگاه‌های مختلفی از هتل تا ویلا و سوئیت وجود دارد. در کنار این موارد می‌توانید خانه‌های بوم‌گردی را هم به‌عنوان یک انتخاب منحصر به‌فرد به لیست خود اضافه کنید.
یک راه ساده هم خرید تورهای مسافرتی است که سفر تا صد برنامه‌ریزی سفر را برای شما انجام می‌دهند و می‌توانید بدون دغدغه و با هزینه به‌صرفه‌تر سفر کنید.
ایرانگرد در کنار اطلاعات کامل سفر شامل روش‌هاس دسترسی، اطلاعات مربوط به اقامت و بهترین زمان سفر و جاذبه‌های دیدنی هرجا، تورهای مرتبط را هم بدون واسطه به شما معرفی می‌کند. تورهایی که توسط راهنمایان گردشگری دارای مجوز رسمی از سازمان گردشگری برگزار می‌شوند. امیدواریم از سفر به این شهر زیبا لذت ببرید. در آخر لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان ایرانگرد به اشتراک بگذارید. 

دریاچه
سد
تالاب
میدان
موزه
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
تورهای ساری
متاسفانه توری برای ساری پیدا نکردیم:(
بقیه تورها را ببینید یا برای تورهای این مقصد هشدار ثبت کنید.

مجری تور هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
ویلا، آپارتمان و هتل های ساری و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
سوالات متداول

چگونه به ساری برویم؟

ساری مرکز استان مازندران است و از سمت تهران از طریق جاده‌های هراز و فیروزکوه و از سمت استان سمنان از طریق جاده کیاسر می‌توان به این شهر رفت.

چه زمانی به مرکز استان مازندران سفر کنیم؟

بنابراین فصل‌های گرمتر سال مانند بهار و تابستان بهترین زمان سفر به این شهر و بازدید از جاهای دیدنی ساری به نظر می‌رسد. با این حال بازدید از جنگل‌های پاییزی شهر در فصل زیبای پاییز یکی از تجارب فراموش نشدنی خواهد بود.

بهترین هتل های شهر ساری کدامند؟

برخی از بهترین هتل‌های این شهر عبارتند از هتل جنگلی سالاردره، هتل نارنج، هتل نوید، هتل بادله و هتل اسرم و از اقامتگاه‌های بوم‌گردی نیز می‌توان به اقامتگاه بوم‌گردی گالش، اقامتگاه بوم‌گردی سورت، اقامتگاه بوم‌گردی سنام و اقامتگاه بوم‌گردی مرس سی اشاره کرد.
نقد و بررسی
نقد و بررسی ساری
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟