ورود / ثبت نام

شهریار؛ شهرستانی خوش آب و هوا در استان تهران

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

شهریار شهرستانی در استان تهران است. این شهرستان در گذشته علیشاه عوض نام داشت که با گذر زمان و در طی تقسیمات جدید نام آن تغییر کرد. عنوان مهم‌ترین شهرستان سمت غربی استان تهران به این شهرستان تعلق داشته و یکی از مناطق مورد علاقه مردم برای تفریح، گردش و یک زندگی آرام است. آب و هوای پاکیزه و طبیعت سرسبز یکی دیگر از امتیازات این شهرستان نسبت به پایتخت است که سالیانه افراد زیادی را برای گردش و حتی زندگی به این منطقه می‌کشاند. در ادامه بیشتر با این شهرستان خوش آب و هوا آشنا می‌شویم. با ما همراه باشید. 

سفری به شهرستان شهریار، منطقه ای خوش آب و هوا

نگین استان تهران نامی است که به خوش آب و هواترین شهرستان این استان داده شده است. باغات میوه، فضای سبز و درختان انبوه، کوه‌ها و نسیم معروفی که همواره در این شهرستان جریان دارد، آن را به این جایگاه رسانده است. از قدیم گفته می‌شود نسیمی به نام باد شهریاری در این منطقه می‌وزد و هوای آن را در اغلب روزهای سال خنک و بهاری نگه می‌دارد. از دیدگاه علمی این باد از نوع بادهای موسمی بوده و از سمت غرب به شرق شهرستان در جریان است. 

با این اوصاف می‌توان گفت طبیعت سرسبز و آب و هوای شهریار دیدنی‌های طبیعی بسیاری برای گردشگران این شهرستان به ارمغان آورده است که گردش در آن‌ خاطره‌ای فراموش نشدنی برایشان به یادگار می‌گذارد. جاده‌هایی که از میان درختان انبوه گذشته و به جاذبه‌هایی در دل طبیعت سرشار از آرامش و بوی خوب بهار می‌رسند، تجربه‌ای است که در هر جایی نمی‌توان کسب کرد. 

چه زمانی به شهر شهریار سفر کنیم؟

همان طور که اشاره شد آب و هوای شهریار معمولا خنک و بهاری است. با این حال زمستان‌های سرد و روزهای یخبندان هم کم ندارد. اما به طور کلی بهتر است روزهای خنک‌تر سال مانند اواسط بهار و اواخر تابستان به این منطقه سفر کرد. هر چند که سایر فصل‌ها هم دیدن طبیعت بکر منطقه خالی از لطف نیست. در واقع گردش در میان برگ‌های زیبای پاییزی که نیمی از جاده را پوشانیده‌اند، می‌تواند یکی از زیباترین تصاویر برای هر کسی باشد.

شهرستان شهریار کجاست؟

به طور مختصری اشاره کردیم که شهرستان شهریار کجاست و در چه استانی قرار دارد. به طور دقیق‌تر باید گفت این شهرستان از سمت شمال با شهر اندیشه، از غرب با شهر ملارد، از جنوب با شهر صباشهر و از سمت شرق با باغستان همسایه است. این شهرستان ۷ شهر دارد که عبارتند از شهریار، اندیشه، باغستان، فردوسیه، شاهدشهر، صباشهر و وحیدیه. 

هر چند که اگر از قدیمی‌های این شهرستان بپرسید، این شهرستان کجاست ممکن است جواب روشنی دریافت نکنید. چرا که آن‌ها این منطقه را به نام‌های دیگری مانند علیشاه عوض، شتردار، شهردار، خششره دار و... هم می‌شناسند. در واقع زمان زیادی نیست که نام این شهرستان و برخی شهرهایش تغییر کرده است.

جاهای دیدنی شهریار

این شهرستان یکی از قدیمي‌ترین مناطق کشور به شمار می‌رود. به طوری که در طول دوره‌های مختلفی از تاریخ، تمدن در آن در جریان بوده است و مردمان بسیاری در شهرها و روستاهای آن زندگی کرده‌اند. آثار تاریخی به جا مانده از این منطقه گویای تاریخ غنی آن است. بنابراین می‌توان گفت علاوه بر طبیعت بکر و زیبا، دیدنی‌های تاریخی ارزشمندی هم در این منطقه برای بازدید وجود دارد. 

۱. تخت رستم 

تخت رستم نام کوهی بلند است که در روستایی به نام قجر قرار دارد. این کوه یکی از قطب‌های پرطرفدار در میان علاقه‌مندان به کوهنوردی شناخته می‌شود. علت نام‌گذاری آن به تخت رستم وجود یک اثر باستانی در دل کوه است. در دامنه شرقی کوه سکویی بزرگ و یک چهارطاقی کوچک قرار دارد که طبق نظر باستان شناسان از آتشکده ساسانی باقی مانده است. همچنین گفته شده است که پیروان زرتشت در این منطقه مراسمات خود را برگزار می‌کردند. 

۲. قلعه دهشاد

دهشاد یکی از جالب‌ترین سازه‌های تاریخی کشور به شمار می‌رود که در دهستان ررزکان، روستای دهشاد پایین قرار دارد. قدمت این سازه به دوره قاجار بازمی‌گردد. با این حال هنوز هم مردم در این منطقه ساکن هستند که این امر جذابیت بنا را دو چندان می‌کند. دهشاد قلعه‌ای به همین نام دارد که در زمان خود برای امور جنگی و دیده‌بانی استفاده مي‌شد. معماری قلعه به خصوص برای علاقه‌مندان به معماری باستانی و اصیل ایرانی بسیار جالب توجه است.

۳. پل دختر بادامک

پل دختر بنایی باستانی از جنس آجر در جاده سعید آباد-شهریار است که چشمه‌ای نیز در کنار آن وجود دارد. ارتفاع چشمه به چهار متر می‌رسد که طبیعتی سرسبز و آب و هوایی خوش برای منطقه‌ به ارمغان آورده است. این پل و نام بادامک از دوران حمله تاریخی مشروطه خواهان به تهران به یادگار مانده است.

۴. برج مقبره بابا محمود 

برج آرامگاه بابا محمود بنایی است که قدمت آن به دوره سلجوقی باز می‌گردد و در محله قصطانک شهر وحیدیه این شهرستان قرار دارد. این بنا شکلی استوانه‌ای مایل به مخروط دارد. قطر قاعده آن به بیش از ۱۰ متر می‌رسد و با نزدیک‌تر شدن به نوک برج کمتر می‌شود. هر چند که گذر زمان بر آن اثر کرده و بخشی از پوشش بنا تخریب شده است، اما هنوز هم جذابیت‌های یک اثر تاریخی در آن پیداست. گفتنی است در داخل برج محرابی رو به قبله قرار دارد. 

۵. پل آبرسان ورامینک

پل آبرسان ورامینک در دوره قاجار و در زمان پرآبی رودخانه کرج ساخته شده است. این پل در واقع یک آبراه باریک بود که به همراه یک آبراه دیگر آب را به مقاصدی مشخص انتقال می‌داد. هر چند که آبراه دوم اکنون تخریب شده و رود کرج به طور کامل خشک شده، اما دیدن پل آبرسان ورامینک که یادگاری از تاریخ است، خالی از لطف نیست. این پل در روستای ورامینک واقع در بخش مرکزی شهرستان قرار دارد.

۶. تپه جوقین

بومیان منطقه تپه جوقین را به نام قلعه یزدگرد سوم می‌شناسند. به علاوه تحقیقات باستان شناسان نشان می‌دهد این قلعه به دوره ساسانیان بازمی‌گردد. این تپه در واقع قلعه‌ای باستانی است که گذر زمان موجب فرسایش آن شده و به شکل امروزی خود درآورده است. تپه جوقین در شهر وحیدیه محل خوبی برای گردش در کوچه پس کوچه‌های تاریخ است. 

۷. تخت کیکاووس

تخت کیکاووس یکی از قدیمی‌ترین جاذبه‌های منطقه بوده و قدمت چهار هزار ساله آن را به رخ می‌کشد. این تخت بنایی در بالای تپه‌های بلند است که در گذشته برای برگزای مراسم‌های ویژه مورد استفاده قرار می‌گرفت. در پای تپه سه بنای دیگر هم وجود دارد که به همین تخت مربوط می‌شوند. این بنا در ۱۸ کیلومتری جنوب شهریار در روستای بیدگنه واقع شده است.

۸. سینما سپهر 

در کنار بازدید از دیدنی‌های طبیعی و تاریخی، سینما سپهر در خیابان ولیعصر از جمله اماکن تفریحی شهر است که لذت گردش به خوبی تکمیل می‌کند. این سینما یکی از سینماهای مدرن کشور بوده و روزانه علاقه‌مندان بسیاری برای تماشای فیلم مورد علاقه خود به آن مراجعه می‌کنند. ظرفیت این سینما ۱۶۰ نفر است و بوفه‌ای مجهز هم دارد. 

از دیگر دیدنی‌های معروف این شهرستان می‌توان پل آبرسان بادامک، مقبره بابامحمود، امامزاده یحیی، قره تپه، تپه فردوس‌، حمام یوسف آباد صیرفی، دشت شقایق، امامزاده‌های هادی، بی بی سکینه و جعفر بن محسن و تپه باستانی بالکین را نام برد. 

سوالات متداول در مورد سفر به شهریار 

۱. شهرستان شهریار کجاست و چگونه به این شهرستان برویم؟ 

برای سفر به این شهرستان با استفاده از خودروی شخصی جاده کرج-شهریار و تهران-شهریار بهترین انتخاب است. اتوبان لشگری و بزرگراه فتح از تهران به جاده تهران-شهریار منتهی می‌شوند. 

۲. سوغات و صنایع دستی این شهرستان چیست؟ 

میوه‌های اعلی و خوشمزه‌ای مانند انگور، گوجه سبز و آلبالو از سوغات خورامی معروف شهرستان بوده و هنرهای دستی سفالگری، سرامیک کاری، شیشه تراشی و احجام چوب رونق بسیاری در آن دارند. 

۳. فاصله شهر شهریار تا تهران چقدر است؟ 

این شهر با تهران در حدود ۴۰ کیلومتر فاصله دارد. این فاصله را با خودروی شخصی در حدود ۵۶ دقیقه می‌توان پیمود. 

۴. معروف‌ترین رستوران این شهر کدام است؟

رستوران‌هایی مانند رستوران بزرگ ارکیده، باغ رستوران ستاره بهشت، رستوران فانوس طلایی و رستوران عمارت فرنگی طرفداران بسیاری در این شهر دارند. 

در این مطلب در مورد آب و هوای شهریار و بهترین فصل سفر به آن صحبت کردیم. همچنین دیدنی‌ها، سوغات و بهترین رستوران‌های آن را معرفی کردیم. امیدواریم از سفر به این شهرستان زیبا لذت ببرید. در آخر لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان ایرانگرد به اشتراک بگذراید. 

پیشنهاد ما: الان سفر کنید.

الان زمان مناسبی برای سفر به شهریار است. شهریور، مهر، اردیبهشت و خرداد زمان مناسبی برای سفر به این منطقه می‌باشد.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
تورهای شهریار
متاسفانه توری برای شهریار پیدا نکردیم:(
بقیه تورها را ببینید یا برای تورهای این مقصد هشدار ثبت کنید.

مجری تور هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
ویلا، آپارتمان و هتل های شهریار و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
نقد و بررسی
نقد و بررسی شهریار
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟