ورود / ثبت نام

سد سیمره کجاست؟ راهنمای سفر به بزرگترین سد بتنی ایران

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

آیا تاکنون نام سد سیمره را شنیده‌اید؟ این سد در مرز استان ایلام و لرستان قرار دارد و یکی از سرچشمه‌های مهم رود کرخه محسوب می‌شود. بد نیست بدانید که رود سیمره از ارتفاعات برف‌گیر شمال غرب ایران نشأت می‌گیرد و در پل کشکان به رودخانه کرخه می‌پیوندد. این رود زیبا از کوه‌ها و صخره‌های بکر و دره‌های پر پیچ وخم عبور می‌کند تا به شهرستان بدره، در کنار درختان سرسبز جنگل‌های درهم تنیده و چشم‌اندازهای حیرت‌آور برسد. اگر دوست دارید بدانید که سد سیمره کجاست، چه جاذبه‌های دیدنی دارد، امکانات رفاهی و دیدنی‌های نزدیک به رودخانه چه مواردی هستند و… تا انتها با ایرانگرد همراه باشید، زیرا با استفاده از این راهنمای گردشگری می‌توانید سفری دلچسب و خاطره‌انگیز را برنامه‌ریزی کنید.

فهرست مطلب:

رودخانه و سد سیمره کجاست؟

سد سیمره کجاست؟ در ۲۵ کیلومتری جنوب کرمانشاه و در مرز بین استان ایلام و لرستان، یعنی در شهرستان بدره یکی از طویل‌ترین رودهای ایران وجود دارد که برای مردم منطقه نقش مهمی ایفا می‌کند. این رودخانه در مسیر خود از مناطق مختلفی از جمله ملایر، تویسرکان، نهاوند، بخش کوهستانی استان کرمانشاه و... می‌گذرد و به پل گاومیشان در استان لرستان ختم می‌شود. برای سفر به این منطقه و دیدن سد بتنی سیمره و رودخانه آن می‌توانید به ایلام رفته و پس از حدود یک ساعت و نیم رانندگی و طی کردن چیزی حدود ۱۰۲ کیلومتر به رودخانه برسید.

همچنین می‌توانید از جاده دره‌شهر حدود ۴۰ دقیقه یعنی ۳۶ کیلومتر رانندگی کنید تا به این سد و رودخانه زیبا برسید. بررسی نظر مسافران و گردشگران مختلف نشان می‌دهد که بهترین راه رفتن به سد جاده ایلام به دره‌شهر است؛ زیرا هم مسافت کم‌تری دارد، هم آسفالت است، هم دیدن طبیعت آن خالی از لطف نیست.

اگر هم قصد دارید از بروجرد به سد و رودخانه سیمره سفر کنید، باید حدود ۲۸۲ کیلومتر یعنی سه ساعت و ۱۱ دقیقه رانندگی نمایید.

چرا از سد و رودخانه سیمره بازدید کنیم؟ 

رودخانه سیمره یکی از جاهای دیدنی ایلام به شمار می‌رود. رودخانه‌ای که نقش مهمی در چرخه اقتصادی مردم دارد و طبیعت زیبایی را نیز در منطقه به وجود آورده است. سد سیمره، بزرگ‌ترین سد بتنی در استان ایلام است که چشم‌انداز ویژه‌ای دارد. در این منطقه شما می‌توانید از تفریحاتی مانند قایق‌سواری، ماهیگیری و ورزش‌های آبی بهره‌مند شوید. البته باید توجه داشته باشید که عمق رودخانه و دریاچه پشت سد در برخی نقاط زیاد است و شنا در آن‌ها توصیه نمی‌شود. موارد مذکور تنها دلایل اهمیت بازدید از این رودخانه و سد سیمره نیستند.

پیش‌تر اشاره کردیم که سد سیمره از ایلام ۱۰۲ کیلومتر و از دره شهر حدود ۳۶ کیلومتر فاصله دارد؛ با توجه به این فاصله مکانی، توصیه می‌کنیم در این سفر وسایل و تجهیزات کافی به همراه داشته باشید، زیرا در اطراف سد امکانات رفاهی خاصی وجود ندارد. بنابراین حتماً کفش مناسب، لباس اضافی، آب آشامیدنی کافی، غذای مناسب، دوربین عکاسی، زیرانداز، جعبه کمک‌های اولیه و جعبه ابزار به همراه داشته باشید. البته وجود این وسایل تنها برای محکم کاری است، زیرا اگر بخواهید به دره شهر یا ایلام بازگردید، می‌توانید از امکانات رفاهی و خدماتی موجود در شهر‌ها بهره‌مند شوید. در ادامه به مکان‌های دیدنی نزدیک به سیمره اشاره خواهیم کرد تا با تمامی جاذبه‌های این سفر آشنا شوید.

سد سیمره عکس از میثم عباس نیا

دیدنی های نزدیک به سد سیمره

اگر برای اقامت یا گشت و گذار قصد دارید به دره شهر بازگردید، می‌توانید از مکان‌های دیدنی زیر نیز بازدید نمایید:

  1. پل گاومیشان: پل گاومیشان یکی از مکان‌های دیدنی دره شهر است که روی رودخانه سیمره قرار دارد. قدمت این پل به دوران ساسانیان باز می‌گردد و یکی از آثار ملی ایران محسوب می‌شود. برای دیدن این پل نیاز نیست به مکان خاصی مراجعه کنید، زیرا در کنار سد و رودخانه، پل گاومیشان خودش را به شما نشان می‌دهد.
  2. قلعه میرغلام هاشمی: یکی از جاهای دیدنی نزدیک سد، قلعه میرغلام هاشمی است که با نام قلعه غلام و قلعه سیکان هم شناخته می‌شود. قدمت این قلعه به اوایل دوره پهلوی بازمی‌گردد و یکی دیگر از آثار ملی ایران است.
  3. قبرستان ارمو: در بخش شرقی شهرستان دره شهر یکی از منحصر‎به‌فردترین گورستان‌های اوایل دوره اسلامی وجود دارد که تحت عنوان گورستان ارمو شناخته می‌شود. برای دیدن این قبرستان باید به قسمت شرقی دره شهر و مسیر پلدختر بروید.
  4. آتشکده چهار طاقی دره شهر: یکی از مکان‌های تاریخی که در این سفر می‌توانید مشاهده کنید، آتشکده چهار طاقی دره شهر است که بر فراز تپه‌ای واقع شده و در بین مردم محلی به طاق شهرت دارد. این بنا در دوره ساسانیان با مصالحی چون قلوه سنگ و گچ ساخته شده است.
  5. شهر باستانی ماداکتو: شهر باستانی سیمره یا ماداکتو در حاشیه شرقی شهرستان دره شهر، غرب رودخانه سراب و دامنه کبیرکوه قرار دارد. این منطقه قدیمی‌ترین بخش از استان ایلام است که قدمت آن به حدود ۱۴۰۰ سال پیش باز می‌گردد. بد نیست بدانید که این منطقه پایتخت تابستانی ساسانیان بوده و از این جهت نقش تاریخی مهمی دارد. برای این شهر روایت‌های متعددی وجود دارد، برخی بر این باورند که ماداکتو را خسروپرویز احداث کرده است. همچنین گفته می‌شود اسکندر مقدونی هنگامی که از شوشتر حرکت کرده از ماداکتو نیز عبور نموده است. به هر جهت وجود آثار تاریخی متعدد و بقایای آن‌ها باعث می‌شود که بازدید از ماداکتو ارزش بسیار زیادی داشته باشد.

بهترین زمان برای بازدید از سیمره

رسیدیم به مهم‌ترین بخش این مقاله، یعنی معرفی بهترین زمان برای بازدید از سیمره. خبر خوب این است که شما می‌توانید در هر چهار فصل سال به ایلام و توابع آن سفر کنید. زیرا این استان در بین حصارهایی از جنگل و کوه قرار دارد و آب‌وهوای آن معتدل است. بررسی آمارهای موجود نشان می‌دهد که دی ماه سردترین و تیرماه گرم‌ترین ماه سال در این خطه هستند؛ بنابراین فصل بهار و اوایل پاییز می‌تواند بهترین زمان برای سفر به این شهر و توابع آن باشد.

با این تفاسیر، اگر دوست دارید سیمره را در پر‌آب‌ترین و خروشان‌ترین حالت آن ببینید، فصل بهار زمان مناسبی است. اگر هم دوست دارید از محصولات کشاورزی منطقه بهره مند شوید، تابستان نیز زمان خوبی برای سفر به این منطقه به شمار می‌رود. در هر صورت هر زمانی را که برای سفر به این منطقه انتخاب کردید، نکته هایی که در این مطلب بیان کردیم را فراموش نکنید؛ مواردی مانند عمق آب، به همراه داشتن وسایل و تجهیزات کافی و...

سد سیمره کجاست

در سفر به سیمره کجا اقامت کنیم؟

بعد از آشنا شدن با موقعیت مکانی، شناخت جاذبه‌های دیدنی و تاریخی و بهترین زمان بازدید از سد و رودخانه معروف ایلام لازم است با مکان‌های اقامتی در این سفر نیز آشنا شوید. برای اقامت در سیمره هم می‌توانید کمپ کنید، هم می‌توانید از اقامتگاه‌های بوم‌گردی و خانه‌های مردم محلی استفاده کنید. بنابراین اگر قصد برپایی کمپ دارید، حتما وسایل و تجهیزات کافی مانند چادر مسافرتی، زیرانداز، کیسه خواب، چراغ شارژی و... به همراه داشته باشید. اگر هم قصد دارید در اقامتگاه‌های بوم‌گردی ساکن شوید، به دره شهر بازگردید و مکان مناسبی برای اقامت بیابید. البته ایرانگرد می‌تواند برای یافتن تور طبیعت‌گردی مناسب، رزرو اقامتگاه و اجاره ویلا به شما کمک کند.

در این مطلب هر چیزی که برای سفر به سد سیمره نیاز داشتید را بررسی کردیم؛ از مسیرهای دسترسی گرفته تا جاذبه‌های دیدنی و امکانات رفاهی موجود در منطقه و زمان سفر و محل اقامت. شما می‌توانید برنامه منسجمی برای سفر به این منطقه ریخته و از دیدن یکی از طولانی‌ترین رودخانه‌های ایران، طبیعت بکر اطراف آن و جاذبه‌های تفریحی موجود در منطقه لذت ببرید. اگر نکته دیگری راجع‌ به این شهر و جاذبه‌های دیدنی آن می‌دانید، حتماً در بخش نظرات با ما و سایر مخاطبان ایرانگرد به اشتراک بگذارید. از همراهی شما تا پایان مطلب سپاس‌گزاریم.

رود
سد

پیشنهاد ما: برای سفر عجله نکنید

بهترین زمان سفر: فروردین، اردیبهشت و خرداد
برای سفر به سد سیمره بهتر است تا فروردین دست نگه دارید.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
تورهای سد سیمره
متاسفانه توری برای سد سیمره پیدا نکردیم:(
بقیه تورها را ببینید یا برای تورهای این مقصد هشدار ثبت کنید.

مجری تور هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
ویلا، آپارتمان و هتل های سد سیمره و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
نقد و بررسی
نقد و بررسی سد سیمره
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟