ورود / ثبت نام

جزیره مارو یا شیدرو کجاست؟ راهنمای سفر و خطرات آن

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

احتمالا در فیلم‌ها، سریال‌ها و رمان‌ها ماجراهای عجیب و هیجان‌انگیزی از جزایر ناشناخته و دوردست دیده و خوانده‌اید، اما آیا تا به حال چنین جزیره‌ای را از نزدیک دیده‌اید؟ اگر دوست دارید یک روز پرماجرا را در جزیره‌ای بکر و تقریبا ناشناخته بگذرانید، مارو را به شما پیشنهاد می‌کنیم. جزیره مارو یا شیدرو یکی از جزایر جنوبی کشورمان است. این جزیره که با نام جزیره شیدور نیز شناخته می‌شود، زیستگاه گیاهان و جانوران بسیاری است. اما جزیره مارو کجاست؟ چرا به این نام معروف شده است و چه جاذبه‌هایی دارد؟ اینها تنها بخشی از سؤالاتی است که با مطالعه این مطلب به جواب آنها می‌رسید. پس اگر عاشق سفرهای ماجراجویانه به جزایر دوردست هستید، با ما همراه شوید تا شما را با این جزیره مرجانی بیشتر آشنا کنیم.

فهرست مطلب:

جزیره مارو کجاست؟ چگونه باید به این جزیره برویم؟

جزیره شیدور در خلیج فارس قرار گرفته است و از توابع استان هرمزگان به شمار می‌رود. نزدیک‌ترین شهر به مارو جزیره لاوان در ۱/۵ کیلومتری آن است. شهر بندرلنگه نیز با مارو ۱۷۰ کیلومتر فاصله دارد. مساحت این جزیره که در جنوب شرقی لاوان واقع شده، حدود ۴/۱ کیلومتر است. در ۹۸ هکتار از این مساحت جانورانی که نام بردیم، زندگی می‌کنند. حدود ۸۷۰ هکتار از جزیره نیز از تالابی با همین نام تشکیل شده است. نام این تالاب در سال ۱۹۹۹ میلادی به عنوان یکی از تالاب‌های هرمزگان در کنوانسیون رامسر ثبت شد. شیدور ۱۰ متر از سطح دریا بالاتر است. 

برای سفر به شیدور باید ابتدا خودتان را به بندر مقام برسانید. برای این کار باید ابتدا به بندر عباس بروید. سفر با خودرو از آنجا تا بندر لنگه و مقام تقریبا دو ساعت طول می‌کشد. در بندر مقام قایق‌های مخصوصی وجود دارد که شما را به مارو می‌رسانند. در بندر نخلیو نیز می‌توانید قایق‌های محلی که مقصد آنها شیدور است را پیدا کنید. سفر از این بنادر به شیدور حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.  

اگر هم می‌خواهید از طریق سریع‌ترین راه یعنی مسیرهای هوایی به این جزیره سفر کنید، می‌توانید به مقصد جزیره لاوان بلیط هواپیما بخرید. از این جزیره نیز می‌توانید قایق‌هایی که به مارو رفت‌وآمد می‌کنند را پیدا کنید. طی این مسافت حدود ۹ دقیقه طول می‌کشد.

گشتی در جزیره مارو بزنیم 

در خلیج فارس جزیره‌ای مرجانی به شکل یک ذوزنقه بزرگ قرار گرفته که گیاهان و جانوران خاصی در آن زندگی می‌کنند. مساحت این جزیره به اندازه ۱۰ زمین فوتبال بزرگ در کنار یکدیگر است و برای انسان‌ها قابل سکونت نیست. 

وجه تسمیه مارو یا شیدور  

علت نام‌گذاری این جزیره به طبیعت آن بازمی‌گردد. در گوشه و کنار این جزیره مارهای سمی و خوش خط و خالی پنهان شده‌اند. این مارها در شن‌های جزیره مخفی می‌شوند و به دنبال شکار می‌گردند. به همین دلیل است که مردم محلی به این جزیره، مارو می‌گویند. 

البته، همانطور که گفتیم این جزیره نام دیگری نیز دارد. به این جزیره شیدوَر هم گفته می‌شود. «شیدور» کلمه‌ای فارسی بوده و از ۲ بخش تشکیل شده است؛ «شید» به معنای خورشید و «وَر» که پسوند دارندگی است و شیدور رخشنده و درخشان معنی می‌دهد. این جزیره مرجانی همچون نگینی در خلیج فارس می‌درخشد و نام شیدور نیز همین معنا را می‌رساند. 

پوشش گیاهی و جانوری جزیره مارو

بسیاری از مردم جزیره شیدور را نمی‌شناسند و به همین علت، هنوز بسیاری از گردشگران و طبیعت‌گردان به این جزیره پا نگذاشته‌اند. این موضوع باعث شده است که مارو طبیعتی بکر و دست‌نخورده داشته باشد. البته، وجود مارهای سمی نیز بی‌تأثیر نیست. این مارها مانند محافظان جزیره عمل می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که انسان‌ها برای مدت طولانی در جزیره باقی بمانند. 

  • شیدور؛ خانه‌ای برای خزندگان: جزیره مارو زیستگاه مهمی برای خزندگان به شمار می‌رود. علاوه بر مارهای زنگی که در شیدور به وفور یافت می‌شوند، سایر خزندگان نیز در این جزیره زندگی می‌کنند. مهم‌ترین این خزندگان بعد از مارها، لاک‌پشت‌ها هستند. گونه‌های مختلف لاک‌پشت که بعضی از آنها رو به انقراض هستند، این جزیره را به عنوان مأمن خود انتخاب کرده‌اند. هر سال لاک‌پشت‌های دریایی نظیر لاک‌پشت منقار عقابی و لاک‌پشت سبز در این جزیره تخم‌گذاری می‌کنند. اگر کمی شانس با شما یار باشد، می‌توانید بچه‌های این لاک‌پشت‌ها را هنگامی که از تخم بیرون می‌آیند، ببینید.
  • پرندگان مهاجر در جزیره شیدرو: علاوه بر خزندگان، پرندگان مهاجر بسیاری نیز جزیره شیدرو را به عنوان سکونت‌گاه فصلی خود انتخاب می‌کنند. گونه‌های مختلف پرستوی دریایی مانند پرستوی دریایی کاکلی، سفید و تیره در اردیبهشت به این جزیره پرواز می‌کنند و در آنجا تخم می‌گذارند. اگر در اواخر مرداد به این جزیره سفر کنید، با جوجه‌های پرستوهای دریایی تازه متولد شده روبه‌رو خواهید شد.
  • آبزیان گوناگون شیدور: اگر به تماشای صخره‌های مرجانی و آبزیان علاقه دارید، سفر به مارو بهترین سفر عمرتان خواهد بود. این جزیره که با مرجان‌های زیبا احاطه شده است با لقب مالدیو ایران نیز شناخته می‌شود. جالب است که بدانید تنها آب‌سنگ‌های مرجانی حفاظت‌شده ایران در این جزیره قرار دارند. در اطراف این جزیره تماشایی، نهنگ‌ها و دلفین‌های بزرگ و کوچک به همراه سایر آبزیان رنگارنگ شنا می‌کنند.
  • مارو؛ بهشت گیاهان خاص: این جزیره مملو از گیاهان و درختچه‌های منحصر به‌ فرد است. گیاهانی نظیر گل جالیزی، چمن شور، پاگربه‌ای، درخت مسواک، اسفرزه، اترپلیکس و آفتاب‌پرست ساحلی سراسر این جزیره را پوشانده‌اند. این گیاهان اغلب در برابر کم‌آبی و هوای گرم مقاوم‌ هستند. تماشای پوشش گیاهی این جزیره برای علاقه‌مندان به گل و گیاه جذاب خواهد بود.

جاذبه‌ های جزیره مارو 

سواحل ماسه‌ای سفیدرنگ شیدور در کنار آب‌های نیلگون و زلال خلیج فارس مکانی چشم‌نواز و رؤیایی ساخته‌اند. این جزیره خالی از سکنه آرامش غیرقابل وصفی دارد. بیشتر گردشگران این جزیره را برای پیاده‌روی، یوگا و ورزش‌های هوازی انتخاب می‌کنند. برخی از آنها نیز ترجیح می‌دهند که تمام وقت خود را وقف تماشای پرندگان، خزندگان و آبزیان این جزیره کنند. البته، این تمام جاذبه‌های مارو نیست. 

بسیاری از مسافران شیدور نمی‌توانند در برابر آب‌های گرم و زلال این جزیره مقاومت کنند. آنها تنها چند دقیقه بعد از رسیدن به جزیره راهی آب‌های خلیج فارس می‌شوند و تا ساعت‌ها شنا و آب‌تنی می‌کنند. ماهیگیری نیز یکی دیگر از تفریحات آبی در شیدور است. اگر به ماهیگیری و پخت ماهی‌های جنوبی در کنار ساحل علاقه دارید، حتما وسایل ماهیگیری به همراه داشته باشید. 

باید به تفریحات و جاذبه‌ها در مارو یک دیدنی خاص دیگر نیز اضافه کنیم؛ فانوس دریایی. فانوس دریایی این جزیره مکانی هیجان‌انگیز است که از آنجا می‌توانید تمام زیبایی‌های مارو و آب‌های اطراف آن را از بالا تماشا کنید. البته، این فانوس تنها سازه در مارو است و نباید توقع تماشای اثری تاریخی در این جزیره را داشته باشید. به‌هرحال، محافظان اصلی شیدور یعنی مارها اجازه نمی‌دهند که انسانی در اینجا خانه بسازد.

چه زمانی به جزیره شیدور  سفر کنیم؟

آب‌وهوای مناطق جنوبی کشور مانند شیدور در نیمه اول سال بسیار گرم و شرجی است. بنابراین، سفر به مارو در فصل‌های گرم سال را فراموش کنید. بهترین زمان سفر به این جزیره آذرماه تا میانه‌های فروردین است. در اوایل بهار نیز ورود به این جزیره ممنوع می‌شود. دلیل آن هم به لاک‌پشت‌ها که ساکنان اصلی این جزیره هستند، بازمی‌گردد؛ این خزندگان در اوایل بهار شروع به تخم‌گذاری می‌کنند. 

به‌ طور کلی، بهتر است پیش از سفر به شیدور آب‌وهوای این منطقه را بررسی کنید. به‌ علاوه، بخشی از مسیر شما با قایق و روی آب خواهد بود. پس بهتر است از مردم و مقامات محلی درباره بهترین زمان سفر به این جزیره و بارش‌های احتمالی پرس‌وجو کنید. البته، برای ورود به این جزیره لازم است که از اداره محیط زیست مجوز بگیرید، چون شما به یک جزیره معمولی سفر نمی‌کنید.

در سفر به شیدور کجا اقامت کنیم؟

همان‌ طور که اشاره شد، شیدور جزیره‌ای خالی از سکنه است. برای بازدید از این جزیره تنها چند ساعت فرصت دارید. متأسفانه، برخی از گردشگران به این نکته مهم توجه نمی‌کنند و در جزیره چادر می‌زنند. این کار هم به محیط زیست جزیره مارو صدمه می‌زند و هم خطرات جانی به همراه دارد. بهتر است برنامه سفر خود را طوری تنظیم نمایید که پیش از غروب آفتاب جزیره را ترک کنید. 

جزیره لاوان با این جزیره فاصله چندانی ندارد. بنابراین، در سفر به شیدور می‌توانید در این جزیره بزرگ و زیبا اقامت کنید. لاوان، برخلاف مارو، دارای امکانات رفاهی بسیاری است. در لاوان می‌توانید چادر بزنید یا اینکه در سوئیت‌های اجاره‌ای اقامت کنید.

نکات مهم در سفر به جزیره مارو

برای آنکه به مارو سفری خاطره‌انگیز داشته باشید، باید به برخی از مسائل توجه کنید.

  • در این جزیره امکان اتراق ندارید. بنابراین، باید هزینه‌ای را برای قایق‌سواری در نظر بگیرید.
  • شماره تماس قایق‌ران را به همراه داشته باشید تا برای برگشت از جزیره نیز از او کمک بگیرید.
  • در این جزیره هیچ‌گونه امکانات رفاهی یا فروشگاه وجود ندارد؛ بنابراین، بهتر است لوازم و خوراکی‌های مورد نیازتان را با خود ببرید.
  • در جزیره شیدور بچه لاک‌پشت‌هایی زندگی می‌کنند که سروصدا آنها را می‌ترساند؛ پس تا جایی که می‌توانید آرامش جزیره را حفظ کنید.
  • محیط زیست جزیره مارو بکر و دست‌نخورده است. بنابراین، سعی کنید به این طبیعت زیبا آسیب نزنید. زباله‌های پلاستیکی که بلای جان جانوران هستند را در کیسه زباله همراه خود ببرید. همچنین، مراقب باشید صخره‌های مرجانی که زیبایی این جزیره هستند، آسیبی نبینند.

مارو همان جزیره ناشناخته‌ای است که ماجراهایش را در قصه‌ها خوانده‌ایم. سفر به این جزیره یکی از به‌یادماندنی‌ترین سفرهای عمرتان خواهد بود. البته، سفر و تفریح ما نباید به طبیعت این جزیره صدمه بزند. این جزیره یکی از میراث‌های ملی ماست که باید به آیندگان برسد. آیا شما تاکنون به جزیره شگفت‌انگیز مارو پا گذاشته‌اید؟ اگر این جزیره را از نزدیک دیده‌اید، از تجربیات‌تان برایمان بگویید. اگر هم قصد سفر دارید می‌توانید از سایت ایرانگرد و مشاوران آن برای یافتن تور مناسب کمک بگیرید. 

جزیره
منطقه حفاظت شده

پیشنهاد ما: برای سفر عجله نکنید

بهترین زمان سفر: فروردین، اسفند، بهمن، دی، آذر و آبان
برای سفر به جزیره مارو بهتر است تا آبان دست نگه دارید.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
تورهای جزیره مارو
متاسفانه توری برای جزیره مارو پیدا نکردیم:(
بقیه تورها را ببینید یا برای تورهای این مقصد هشدار ثبت کنید.

مجری تور هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
ویلا، آپارتمان و هتل های جزیره مارو و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
نقد و بررسی
نقد و بررسی جزیره مارو
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟