ورود / ثبت نام

لنگرود کجاست؟ راهنمای سفر + جاهای دیدنی لنگرود

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

کوه‌های سرسبز، تالاب‌های زیبا و آبشارهای خروشان تنها بخشی از دیدنی های لنگرود هستند. هر سال بسیاری از طبیعت‌گردان و گردشگران راهی این دیار بهشتی می‌شوند تا چند روزی به دور از دغدغه‌های زندگی شهری در هوای آزاد نفس بکشند. اگر شما هم هوس کرده‌اید در شهری خوش‌‌آب‌وهوا گشت بزنید، با ما همراه شوید تا در این مقاله به طور کامل با این شهر و نکات مرتبط با سفر به این منطقه آشنا شوید.

 

 

فهرست مطالب:

لنگرود کجاست؟

لنگرود در شمال ایران و در شرق استان گیلان واقع شده است. این شهر از غرب به لاهیجان، از شرق به رودسر، از شمال به دریای خزر و از جنوب به لیلاکوه می‌رسد.

هرچند این شهر را نمی‌توان یک شهر ساحلی دانست اما فاصله لنگرود تا دریا ۱۰ کیلومتر است و برای تماشای دریا می‌توانید در این شهر هم اقامت کنید. این شهر زیبای شمالی تا تهران ۳۵۲ کیلومتر و تا مرکز استان گیلان یعنی رشت ۵۹/۸ کیلومتر فاصله دارد. پس اگر فرصت دارید سری هم به جاهای دیدنی رشت بزنید.

برای سفر از سمت پایتخت به این شهر سرسبز دو راه دارید:

  1. سفر هوایی: اگر سفر با هواپیما را ترجیح می‌دهید، می‌توانید به مقصد رامسر یا رشت بلیط بخرید. سفر هوایی از تهران به مقصد این شهرها کمتر از یک ساعت طول می‌کشد. بعد از آن باید با خودروهای سواری راهی مقصد اصلی شوید. در این سفر از رامسر ۵۷ دقیقه و از رشت یک ساعت و ۲۰ دقیقه در راه خواهید بود. بنابراین اگر فرصت دارید می‌توانید از جاهای دیدنی رامسر هم دیدن فرمایید.
  2. سفر زمینی: گزینه دوم برای سفر به این مقصد محبوب گردشگری استفاده از خودروی شخصی یا اتوبوس است. اتوبوس‌ها در پایتخت و شهرهای بزرگ هر روز به سمت این شهر حرکت می‌کنند. برای سفر با خودروی شخصی از سمت پایتخت هم باید راهی آزادراه قزوین-رشت شوید. در این مسیر از قزوین، رودبار، رستم‌آباد، سیاهکل و لاهیجان می‌گذرید. رانندگی در این سفر حدود ۴ ساعت و ۵۰ دقیقه طول می‌کشد.

گشتی در لنگرود بزنیم

لنگرود شهری در همسایگی جنگل، دامنه کوه و دریاست. در هر گوشه از این شهر زیبا که قدم بزنید، یا با یکی از شاهکارهای طبیعت روبه‌رو می‌شوید یا یک جاذبه‌ تاریخی را می‌بینید. 

اولین چیزی که به محض ورود به این شهر نظر شما را به خود جلب می‌کند، رودخانه پرآبی است که در میان شهر جریان دارد. این رودخانه از گذشته تاکنون به زندگی مردم این شهر رونق داده است. به این منظره تماشایی چشم‌اندازهایی از مناطق سرسبز و شالیزارها را هم اضافه کنید. 

این زیبایی‌ها در کنار یکدیگر باعث شده است تا این شهر به بهشتی برای طبیعت‌گردان تبدیل شود و هر سال بسیاری از این افراد برای گشت‌وگذار در طبیعت گیلان راهی این منطقه شوند.

طبیعت لنگرود (عکس: میثم فوژان)

زندگی در لنگرود چگونه است؟

مساحت این شهر ۴۳۸ کیلومترمربع بوده و بر اساس آخرین سرشماری که در سال ۱۳۹۵ انجام شده است، این شهر ۱۴۰۶۸۶ نفر جمعیت دارد. این شهر زیبا از ۸ محله تشکیل شده است که هر کدام با نام کسب‌وکار رایج در آنها مثل قصاب‌محله یا کاسه‌گرمحله شناخته می‌شوند.

مردم این شهر اغلب در خانه‌های ویلایی زندگی می‌کنند. روستاهای جنگلی و ساحلی اطراف هم جایی برای زندگی مردم محلی و افرادی است که می‌خواهند از شلوغی شهرهای بزرگ دور باشند.  

تاریخچه لنگرود

این شهر را باید یک شهر تاریخی بدانیم. تحقیقات باستان‌شناسی در این منطقه نشان می‌دهند که این شهر در گذشته در کنار دریای خزر قرار داشته اما با مرور زمان آب دریا خشک شده و این شهر از دریا فاصله گرفته است. این شهر که در قدیم منطقه‌ای باتلاقی بوده، در دوران نادرشاه به بندری نظامی برای حکومت افشار تبدیل شد. در دوران قاجار هم مناطق اطراف رودخانه گسترش یافت و اولین محله امروزی یعنی محله راه‌پشته به وجود آمد. لنگرود در دوران پهلوی اول به شهر و در سال ۱۳۳۸ به شهرستان تبدیل شد.

جاهای دیدنی لنگرود (عکس: مهرداد فقیری)

جاهای دیدنی لنگرود

جاهای دیدنی لنگرود شامل طبیعت و بناهای تاریخی می‌شود. جاذبه‌های طبیعی که در سفر به این شهر باید سراغ آنها بروید، عبارت‌اند از:

  1. آبشار ماهی‌ مشو: ماهی‌ها به سمت بالای این آبشار شنا نمی‌کنند و به همین دلیل به این آبشار ماهی مشو می‌گویند. این آبشار که ۱۰ متر ارتفاع و دو متر عمق دارد، در نزدیکی اتاقور از توابع این شهر قرار گرفته است. 
  2. پارک جنگلی خرما: این پارک جنگلی در روستای خرما قرار دارد و از دیدنی های لنگرود به‌ شمار می‌رود. پارک جنگلی خرما که در گویش محلی به معنای آفتاب و مهتاب است، مناظری از کوهستان و رودخانه دارد. 
  3. تالاب چاف: این تالاب یکی دیگر از جاهای دیدنی منطقه است و با این شهر ۱۳ کیلومتر فاصله دارد. این تالاب ۲۵ متر از سطح دریا پایین‌تر بوده و دارای ۸۰۰ هکتار وسعت است. 
  4. لیلاکوه: این منطقه ییلاقی که در جنوب غربی شهر قرار گرفته است، با قهوه‌خانه‌ها و قلیان‌سراهای متعدد شناخته می‌شود. 
  5. روستاهایی از جنس طبیعت: در اطراف این شهر روستاهای کوچک و بزرگی قرار دارند که بسیاری از علاقه‌مندان به طبیعت را به خود می‌کشانند. روستاهای بلوردکان، آبچالکی، سالکویه، گالشکلام، دیوشل، لیسه‌رود، پرشکوه، فتیده، سلوش، خالکیاسر، تپه و سیاه‌منسه مهم‌ترین آنها هستند.
  6. عطا کوه: این کوه که از سطح دریا ۷۰۰ متر بالاتر است، یکی دیگر از جاهای دیدنی لنگرود به ‌شمار می‌رود. قله عطاکوه را دکل‌های مخابراتی، رادیویی و تلویزیونی پوشانده‌اند. به همین دلیل، به این قله، قله دکل هم گفته می‌شود. 
  7. بام کومله: برای تماشای دیدنی های لنگرود از دور می‌توانید به بالای بام کومله بروید. در این ارتفاعات شالیزارها و باغ‌های چای در کنار سایر دیدنی‌های شهر قابل مشاهده‌اند. 
  8. تالاب کیاکلایه: این تالاب با تنوع گونه‌های زیستی یکی از پربازدیدترین دیدنی‌های منطقه محسوب می‌شود. البته، در حال حاضر، به دلیل دفن زباله‌ها در اطراف این تالاب از آن همه وسعت و زیبایی تنها نشانه‌هایی باقی مانده‌ است.
  9. شلمان رود: شلمان رود بعد از رود اصلی لنگرود دومین رود این شهر به شمار می‌رود. این رودخانه از ناتشکوه سرچشمه می‌گیرد و به دریای خزر سرازیر می‌شود. 
  10. با اینکه این شهر اغلب با جاذبه‌های طبیعی شناخته می‌شود، اما اماکن دیدنی که از گذشته به ‌جا مانده، هم کم نیستند. در سفر به این شهر می‌توانید بناهای تاریخی زیر را از نزدیک ببینید.
  11. پل خشتی: این پل تاریخی که در مرکز شهر قرار گرفته، نماد این شهر است. این پل محله‌های بزرگ شهر را به یکدیگر متصل می‌کند. پل خشتی را فردی به نام حاجی‌آقا پرد، در زمان فتحعلی‌شاه قاجار ساخته است. مردم محلی به این پل خَشته‌پل یا خَشته‌پورد می‌گویند.
پل خشتی لنگرود (عکس: تسنیم)
  1. خانه منجم‌‌باشی: در فشکالی‌محله و کنار بازار سبزمیدان خانه‌ای قرار گرفته است که قدمت آن به دوران قاجاریه می‌رسد. منجم‌باشی از خانواده‌هایی بود که در زمان قاجاریه به قدرت رسیدند. بزرگان این خاندان منجم بودند. به همین علت به آنها منجم‌باشی می‌گفتند.
  2. خانه دریابیگی: این خانه تاریخی در محله راه‌پشته و کناره غربی رودخانه واقع شده است. خانه دریابیگی در گذشته مقر فرماندهی نیروی دریایی قاجار بود. 
  3. قلعه دیزبن: این قلعه در مسیر لاهیجان به لنگرود قرار گرفته است. هرچند کسانی که دیزبن را ساختند می‌خواستند اینجا دژبانی برای محافظان شاه باشد، اما با گذشت زمان این قلعه به پناهگاهی برای راهزنان و بعدها به یکی از جاهای دیدنی این منطقه تبدیل شد.
  4. مسجد جامع و سایر مسجدهای تاریخی: مسجد جامع این شهر در بلوار شریعتی یادگاری از دوران صفویه است.

به این فهرست باید جاذبه‌های دیگری مانند مساجد آقا سیدحسین، آقا شیخ حبیب‌الله و کاسه‌گر بقعه دوازده امام، گورستان وادی‌السلام، پل خشتی نال کیاشهر، غار لیاروی و ساحل چاف و چمخاله را هم اضافه کنیم.

چه زمانی به لنگرود سفر کنیم؟

سفر به این شهر تماشایی در فصل‌های گرم سال لذت‌بخش‌تر است. این شهر زیبا در فصل‌های سرد سال اغلب آب‌وهوایی بارانی و سرد دارد. درنتیجه، طبیعت‌گردی و تماشای بناهای تاریخی منطقه در این فصل‌ها چندان لذت‌بخش نخواهد بود.

در عوض، در بهار و تابستان، این شهر به یکی از قشنگ‌ترین و دلرباترین شهرهای خطه گیلان تبدیل می‌شود. در بهار با زنده شدن طبیعت زندگی در این شهر جان دوباره‌ای می‌گیرد و همه چیز تماشایی‌تر از همیشه است. عطر چای هم در سراسر شهر می‌پیچد.

در تابستان هم اگر به سمت مناطق ییلاقی یا رودخانه و آبشارهای این منطقه بروید، اصلا گرمای هوا را حس نمی‌کنید. 

سوغات و غذاهای محلی لنگرود

بازارهای هفتگی یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی لنگرود به ‌شمار می‌روند. در گوشه‌وکنار این بازارها می‌توانید رستوران‌های محلی را ببینید که در آنها غذاهای سنتی این شهر مثل میرزاقاسمی، ماهی گردپیچ، ترش‌تره و باقلی‌خورشت سرو می‌شوند.

برای سوغات هم می‌توانید سراغ غرفه‌های محلی بازارهای هفتگی یا مراکز خرید بزرگ‌تر شهر مانند مرکز خرید برنج بروید. در جاده لیلاکوه به طرف ملاط هم آلاچیق‌های فروشندگان محلی را خواهید دید. برنج، چای، چادرشب، محصولات حصیری و خراطی، بامبو، ظروف سفالی، انواع ماهی‌های شمالی، سیرترشی، کلوچه کوکی، شیرینی میان‌پر و نان‌های محلی سوغات‌های این شهر گیلانی هستند. لباس‌های محلی و سبزی‌های خاص خطه گیلان را هم می‌توانید در بازارهای هفتگی این شهر ببینید و به ارمغان ببرید. 

اقامت در سفر به لنگرود

اقامت در این سفر به حس‌وحال شما بستگی دارد. اگر اهل اقامت در ویلاهای شمالی و سوئیت‌های ساحلی هستید، می‌توانید به سمت ساحل چمخاله و چاف بروید و یکی از ویلاهای این منطقه را اجاره کنید. ساده‌ترین راه برای اجاره این ویلاها هم این است که از ایرانگرد کمک بگیرید. در ایرانگرد اقامتگاه‌های محلی و ویلاهای اطراف این شهر قابل اجاره و رزرو هستند. 

در صورتی که برای اقامت در سفر در هتل‌ها راحت‌ترید، می‌توانید در یکی از بهترین هتل‌های این شهر مثل هتل پنج‌ستاره ستاره دریا یا هتل‌های سه‌ستاره رؤیای راستی و ماندگار اقامت کنید. این هتل‌ها در نزدیکی ساحل دریای خزر قرار گرفته‌اند و برای کسانی که به تفریحات ساحلی علاقه دارند، مناسب هستند.

تالاب
پارک جنگلی

پیشنهاد ما: الان سفر کنید.

الان زمان مناسبی برای سفر به لنگرود است. فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد و شهریور زمان مناسبی برای سفر به این منطقه می‌باشد.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
تورهای لنگرود
متاسفانه توری برای لنگرود پیدا نکردیم:(
بقیه تورها را ببینید یا برای تورهای این مقصد هشدار ثبت کنید.

مجری تور هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
ویلا، آپارتمان و هتل های لنگرود و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
سوالات متداول

لنگرود کجاست؟

این شهر در شرق استان گیلان واقع شده است.

آیا لنگرود در مجاورت دریا قرار دارد؟

خیر، اما این با ساحل دریا تنها ۱۰ کیلومتر فاصله دارد.

چه زمانی به لنگرود سفر کنیم؟

با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه، بهترین زمان برای سفر بهار و تابستان است.

فاصله لنگرود تا تهران چقدر است؟

برای آنکه از پایتخت ایران به این شهر برسید، مسافتی حدود ۳۵۲ کیلومتری را در پیش دارید.
نقد و بررسی
نقد و بررسی لنگرود
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟