ورود / ثبت نام

دریاچه دالامپر کجاست؟ مسیر دسترسی + راهنمای سفر به دریاچه‌ای بر فراز کوه

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

اگر علاقه‌مند به پیاده‌روی و کوه‌نوردی هستید، اگر از گوش سپردن به صدای آبشارها و رودهای پرخروش لذت می‌برید و اگر دوست دارید در اوایل تابستان هنوز هم برف‌بازی کنید، ما به شما سفر به دریاچه بکر دالامپر را توصیه می‌کنیم. در ادامه با دیدنی‌های اطراف دریاچه دالامپر مثل آبشار سوله دوکل، پوشش گیاهی و پوشش جانوری این منطقه گردشگری و موقعیت مکانی این دریاچه جذاب بیشتر آشنا خواهیم شد.

فهرست مطلب:

دریاچه دالامپر کجاست؟ چگونه به این دریاچه برویم؟

دریاچه زیبای دالامپر یکی از جاذبه‌های دیدنی شمال غربی کشور است که در استان آذربایجان غربی واقع شده است. این دیدنی بی‌نظیر تنها 45 کیلومتر تا ارومیه و 35 کیلومتر تا اشنویه فاصله دارد. این دریاچه در بالای کوهی به نام دالامپر قرار دارد و بسیار نزدیک به محل تلاقی مرز سه کشور ایران، ترکیه و عراق است.

اگر از یکی از شهرهای شرقی و یا شمالی قصد سفر به این منطقه گردشگری زیبا را دارید، می‌توانید در ابتدا خود را به تبریز برسانید. سپس از جاده جنوب غربی تبریز به سمت ارومیه بروید. پس از آنکه به ارومیه رسیدید، به جاده بند بروید تا در مسیر دریاچه دالامپر قرار بگیرید. طی این مسیر به ترتیب از بند، پیر هادی، نوشان علیا، سلیم بیگ، راژان، روستای رزگه، روستای قارانه و زیوه خواهید گذشت. زمانی که به شهرک دیزج مرگور رسیدید، باید به راست بپیچید. پس از رد کرد علیه و روستای کچله به آبشار زیبای سوله دوکل خواهید رسید و از این جا به بعد را تنها با ماشین آفرود می‌توانید پیش روید. از سوله دوکل تا دالامپر تقریبا 10 کیلومتر راه است و باید تا یکی دو کیلومتر آخر مسیر را پیاده بروید.

راه دیگر آن است که خود را به اشنویه برسانید. بعد از رسیدن به این شهر لازم است تا در جاده اشنویه-ارومیه حرکت کنید. در این مسیر از روستاهای گردکاشان و گرکاگور رد خواهید شد. پس از روستای گرکاگور وارد جاده ژارآباد شوید و پس از رسیدن به آغ بلاغ همچنان مسیر را در همین جاده ادامه دهید تا به روستای کانی دستار، علیه و کچله برسید. از این جا به بعد این مسیر مثل مسیر قبلی است و همان طور که اشاره شد، لازم است تا مسیر دریاچه دالامپر را کمی با ماشین آفرود و کمی پیاده طی کنید.

چرا باید از دالامپر بازدید کنیم؟

در بالا به اینکه دریاچه دالامپر کجاست، اشاره شد. وقت آن رسیده است تا ببینیم چرا باید از این منطقه بازدید کنیم و این دریاچه چه ویژگی‌ منحصر به فردی دارد. یکی از جذابیت‌های دالامپر آن است که اگر شما در خرداد ماه و تیر ماه از آن بازدید کنید، آب‌وهوا بسیار خنک بوده و همچنان در اطراف دریاچه برف خواهید دید. این دریاچه بر فراز کوه است و گفته می‌شود 2700 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. قطر دریاچه زیبای دالامپر تقریبا 450 متر است و عمقی برابر با 50 متر دارد. دالامپر به دو دلیل دریاچه‌ای همواره پر آب به شمار می‌رود؛ دلیل اول وجود چشمه‌های آب زیر زمینی و دلیل دوم آب شدن برف‌ها در اوایل بهار است. هر دوی این عوامل باعث می‌شوند تا دالامپر نه تنها همواره آب داشته باشد، بلکه با توجه به منابعی که از آنها آب می‌گیرد، یکی از دریاچه‌های آب شیرین ایران محسوب می‌شود. 

قله دالامپر که دریاچه دیدنی دالامپر در نزدیکی آن واقع شده است، تقریبا 3500 متر ارتفاع دارد و یکی از خوش آب‌وهواترین قله‌های ایران به شمار می‌رود. آب‌وهوای خوب در کنار چشمه‌ها، آبشارها و مناظر دیدنی ویژه، سبب شده است تا این قله انتخاب بسیاری از گردشگران برای کوهنوردی باشد. پیش‌تر گفتیم که دالامپر نزدیک به محل تلاقی مرز سه کشور ایران، ترکیه و عراق است و به همین خاطر از بالای این قله تا حدودی کشورهای مجاور قابل مشاهده هستند.

پوشش گیاهی و جانوری اطراف دالامپر

همان طور که اشاره شد، لازم است برای رسیدن به دریاچه یکی دو کیلومتر پیاده راه بروید. بر اساس این که در چه فصلی مشغول پیاده‌روی کنید، در این مسیر پوشش گیاهی متنوعی خواهید دید. در زمان‌هایی از سال این منطقه بیشتر پوشیده از برف است اما در زمان‌هایی از سال به دشت‌هایی پر از گل تبدیل می‌شود. رنگ‌های متنوع در این گل‌ها و آسمان آبی و به دور از آلودگی شهری باعث می‌شود تا بسیار از این منظره لذت ببرید و از آن حس تازگی و طراوت بگیرید. 

پوشش گیاهی این منطقه بسیار شبیه به پوشش گیاهی‌ است که در رشته کوه زاگرس می‌بینیم. از گیاهانی که بیشتر مواقع به چشم می‌خورند، می‌توان بادام کوهی، آلبالوی وحشی و گون را نام برد. این منطقه بکر از نظر جانوری نیز نسبتا غنی است و در آن پرندگانی مثل عقاب، خزندگانی مثل مار و جوندگانی مثل خرگوش دیده می‌شود. از دیگر جانوران موجود در این منطقه می‌توان به روباه، شغال و بز کوهی اشاره کرد.

بهترین فصل زمان سفر به دالامپر

از آن جایی که دریاچه دالامپر در ارتفاع 2700 متری قرار دارد، در فصول پاییز و زمستان بسیار سرد خواهد بود و ممکن است یخبندان باعث شود تا دسترسی به مسیر کمی برایتان مشکل باشد. همچنین در این منطقه در زمستان بارش‌ برف و باران شدید است که این خود، بازدید از دریاچه را سخت می‌کند. به همین خاطر توصیه می‌کنیم تا سفر به این جاذبه دیدنی را به فصل بهار و اوایل تابستان موکول کنید. 

در فصل بهار برف‌ها کم کم آب می‌شوند و با آب شدن آن‌ها رودخانه‌ها پر آب و خروشان خواهند شد. سرازیر شدن آبشارها نیز به جذابیت مسیر خواهد افزود. دشت‌ها معمولا در اردیبهشت ماه پر از گل هستند و سرسبزی خیره‌کننده‌ای دارند. در فصل بهار بارش‌ها کم می‌شوند و این موضوع سبب می‌شود تا بتوانید از آسمان آبی زیبا نیز لذت ببرید. در مجموع بهتر است اوایل فروردین تا اوایل مرداد را برای سفر به این منطقه بکر طبیعی انتخاب کنید تا از رودهای خروشان و آبشارهای زیبا در کنار انواع گل‌ها لذت ببرید.

در مسیر دالامپر از کجا دیدن کنیم؟ معرفی دیدنی‌های اطراف دریاچه

مسیر دسترسی به دریاچه بکر دالامپر به حدی زیباست که هر یک از آبشارها، رودها و دشت‌ها می‌تواند یک مکان دیدنی بی‌نظیر باشد. در بین آبشارهای موجود در مسیر، آبشار سوله دوکل از بقیه معروف‌تر است. سوله دوکل در زبان محلی مه‌آلود معنی می‌دهد. شما می‌توانید با وسیله شخصی خود را به این آبشار زیبا برسانید و لحظاتی در کنار آن استراحت کرده و به صدای آبشار گوش فرا دهید. این آبشار در اردیبهشت ماه تا تیر ماه، پر آب‌تر از دیگر اوقات سال است، زیرا در اثر آب شدن برف‌ها و جریان یافتن رودها به وجود آمده است. 

یکی دیگر از جاهای دیدنی اطراف این دریاچه روستای کچله است که در دهستان مرگور قرار داشته و تنها 100 خانوار جمعیت دارد. طبیعت بکر این روستا، مردمان خونگرم و جاده زیبا از دلایلی است که می‌توانید بازدید این روستا را نیز در برنامه سفر خود قرار دهید. 

در سفر به دالامپر کجا اقامت کنیم؟

در این سفر، هم می‌توانید در اقامتگاه‌ها ساکن شوید و هم می‌توانید در نزدیکی دریاچه دالامپر کمپ بزنید. برای کمپ زدن بهتر است تا در کنار آبشار سوله دوکل چادر خود را بر پا کنید؛ زیرا این منطقه ارتفاع پایین‌تری دارد و تحمل سرما در آنجا راحت‌تر است. هر چند که بسیاری از گردشگران در کنار خود دریاچه نیز چادر بر پا می‌کنند. در هر حال توصیه می‌شود تا تجهیزات لازم را برای کمپ به همراه داشته باشید و توجه کنید تا آسیبی به این طبیعت بکر وارد نکنید.

اگر قصد اقامت در اقامتگاه‌ها را دارید، می‌توانید از اقامتگاه‌های بومگردی و ویلاهای موجود در روستاهای اطراف استفاده کنید. نزدیک‌ترین روستا به این جاذبه گردشگری روستای دیزج است. ایرانگرد مرجع تورهای طبیعت‌گردی و اجاره ویلا می‌تواند به شما در سفر به این منطقه و رزرو اقامتگاه کمک کند.

در نهایت اینکه، دریاچه بکر دالامپر با پوشش گیاهی بی‌نظیر مقصد خوبی برای علاقه‌مندان به کوهنوردی و طبیعت است. اینکه دریاچه دالامپر کجاست و چگونه می‌توان به این منطقه سفر کرد، به طور مفصل در این متن بررسی شد. رودخانه‌ها، آبشارهای کوتاه و بلند و دشت‌های گل، زیبایی بی‌بدیلی را به این دریاچه بخشیده است. اگر شما نیز تجربه‌ای از سفر به این منطقه دارید، در بخش دیدگاه‌ها تجربیات خود را با ما و سایر همراهان ایرانگرد به اشتراک بگذارید. 

دریاچه

پیشنهاد ما: برای سفر عجله نکنید

بهترین زمان سفر: خرداد
برای سفر به دریاچه دالامپر بهتر است تا خرداد دست نگه دارید.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
تورهای دریاچه دالامپر
متاسفانه توری برای دریاچه دالامپر پیدا نکردیم:(
بقیه تورها را ببینید یا برای تورهای این مقصد هشدار ثبت کنید.

مجری تور هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
ویلا، آپارتمان و هتل های دریاچه دالامپر و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
سوالات متداول

فاصله ارومیه تا دالامپر چقدر است؟

فاصله ارومیه تا دالامپر تقربیا 45 کیلومتر است.

از تهران چطور به دریاچه دالامپر برویم؟

لازم است تا ابتدا از تهران به سمت قزوین حرکت کنیم. سپس به زنجان رفته و بعد از آن خود را به تبریز برسانیم. از تبریز به سمت ارومیه برویم و بعد از ارومیه باید وارد جاده بند شویم تا به شهرک دیزج مرگور برسیم. پس از آن به طرف غرب شهرک رفته و از خروجی خارج شویم تا به دریاچه دالامپر برسیم.

عمق دریاچه دالامپر چقدر است؟

دریاچه زیبای دالامپر حدودا 50 متر عمق دارد.

آیا امکان شنا در این دریاچه وجود دارد؟

شنا در این دریاچه توصیه نمی‌شود اما امکان ماهیگیری وجود دارد.

سفر به دالامپر برای چه افرادی مناسب و برای چه کسانی دشوار است؟

این سفر برای کوهنوردان و افرادی با آمادگی جسمانی متوسط به بالا مناسب است و به افرادی که علاقه به پیاده‌روی ندارند و یا دارای معلولیت حرکتی هستند، توصیه نمی‌شود؛ زیرا لازم است تا یک الی دو کیلومتر از مسیر را پیاده طی کنید.
نقد و بررسی
نقد و بررسی دریاچه دالامپر
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟