ورود / ثبت نام

چال کندی کجاست؟ چه جذابیت‌هایی دارد؟

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

آیا به سفرهای ماجراجویانه علاقه‌ دارید؟ آیا اهل شنا و شیرجه زدن در آب‌های زلال هستید؟ یا از تماشای طبیعت بکر و مناطق کمتر شناخته شده ایران لذت می‌برید؟ پاسخ شما به هر یک از این سؤالات مثبت باشد، فرقی نمی‌کند، به هر حال، ما سفر به چال کندی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. شاید بپرسید که چال کندی کجاست؟ چطور به آنجا سفر کنیم؟ چه جاذبه‌هایی دارد که ارزش دیدن داشته باشد؟ اگر با شنیدن نام این منطقه چنین سؤالاتی در ذهنتان شکل گرفته است، با ما تا پایان این مطلب همراه شوید تا به پاسخ سؤالات‌تان برسید. کوله‌بار سفر را آماده کنید، چون یک سفر هیجان‌انگیز در پیش دارید. 

چال کندی کجاست؟ چطور به این منطقه برویم؟

چال کندی کجاست؟ یک دره دیدنی در استان خوزستان و شمال شهر دزفول وجود دارد، که به نام چال کندی یا چم سبز خوانده می‌شود. این دره تماشایی با شمال شهر دزفول ۱۸ کیلومتر فاصله دارد و از مناطق اطراف رودخانه دز به شمار می‌رود. در واقع، آبی که در این دره جریان دارد، آب خروجی سد دز است.

برای رفتن به چم سبز دزفول سه راه دارید؛ راه اول زمینی است. همان‌طور که گفتیم، دره چال کندی با شمال دزفول ۱۸ کیلومتر فاصله دارد. این جاذبه طبیعی در مسیر دزفول به شهیون قرار گرفته است و برای رسیدن به آن باید سفر را از بلوار شهدای دزفول به سمت این جاده شروع کنید. پس از پادگان قدس باید ۷ کیلومتر دیگر رانندگی کرده و از آنجا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پیاده بروید. 

مسیر دوم و سوم از رودخانه دز می‌گذرد. در پارک دولت دزفول و اسکله قلعه مختار اندیمشک قایق‌های موتوری آماده‌اند که شما را به چال کندی دزفول برسانند. در این مسیر هم لذت قایق‌سواری را تجربه می‌کنید و هم زیبایی‌های این دره سرسبز و رودخانه دز را از نزدیک خواهید دید. 

چرا از چال کندی دزفول بازدید کنیم؟

اجازه دهید ابتدا کمی بیشتر با این منطقه آشنا شویم. اگر از اهالی قدیمی دزفول درباره نام این دره سؤال کنید، به شما خواهند گفت که نام این منطقه در قدیم چال قندی بوده که به مرور زمان تغییر کرده است. این نام نیز احتمالا از نام کدخدا قندی قلاوند گرفته شده است که مردم از او به بزرگی یاد می‌کنند. همان طور که اشاره شد، این دره سرسبز را با نام چم سبز نیز می‌شناسند. چم در گویش لری مترادف با دامنه رودخانه است و احتمالا این نام به معنای دامنه سرسبز رودخانه یا چیزی مانند آن باشد. 

میان دیوارها و صخره‌های بلند چم سبز یک رودخانه با آبی زلال جریان دارد که دلیل اصلی سفر به این منطقه است. هر چند عمق آب‌های روان در برخی از نقاط این دره به ۳۰ متر نیز می‌رسد، اما آب به قدری زلال است که می‌توانید آکواریوم طبیعی این دره را از بالا ببینید. ماهی‌های ریز و درشت و خرچنگ‌ها در این منطقه زندگی می‌کنند و اگر کمی دقت کنید آنها را خواهید دید. حتی می‌توانید در گوشه‌ای از کناره‌های رودخانه بنشینید و در سکوت ماهیگیری کنید. 

اگر از پیاده‌روی خسته شدید نیز می‌توانید در یکی از کَت‌های این دره بنشینید و منظره اطراف را تماشا کنید. کت‌ها ساخته دست بشرند. گذشتگان در دل صخره‌های این دره استراحتگاه‌هایی را حفر کرده‌اند که به آنها کت می‌گویند. این اتاقک‌ها یکی از جاذبه‌های چال کندی دزفول به شمار می‌روند. پس اگر از قایق‌سواری، شنا، غواصی، شیرجه زدن در آب یا صخره‌نوردی خسته شدید، می‌توانید به این اتاقک‌ها پناه ببرید. 

البته، جاذبه‌های دره چال کندی در فعالیت‌ها و تفریحات آن خلاصه نمی‌شود. نیزارها، علف‌زارها و بیشه‌های اطراف این دره محل زندگی گیاهانی نظیر پونه وحشی، بید و گل‌گاوزبان است. در این دره جانوران مختلفی نیز زندگی می‌کنند که مرغ ماهی‌خوار، شغال، روباه و بزکوهی چند نمونه از آنهاست. پس اگر به تماشای طبیعت زیبا علاقه دارید، دره رؤیایی چم سبز می‌تواند به یکی از مقاصد گردشگری شما تبدیل شود.

دیدنی های نزدیک به چال کندی

چال کندی دزفول جاذبه‌ها و تفریحات خاص خودش را دارد که باعث می‌شود در تمام فصول سال بسیاری از گردشگران به آنجا سفر کنند. اغراق نیست اگر بگوییم که مردم محلی دزفول این دره سرسبز را بهترین جای زمین می‌دانند. برای آنکه سفر به چم سبز را به سفری خاطره‌انگیز تبدیل کنید، باید جاهای دیدنی اطراف آن را هم ببینید. در ادامه، شش دیدنی مشهور اطراف چال کندی دزفول را معرفی می‌کنیم. شما می‌توانید به این فهرست نام‌های دیگری نیز اضافه کنید.  

۱. سد دز

اگر از شمال چال کندی مسیر رودخانه را پی بگیرید، پس از ۲۳ دقیقه پیاده‌روی به سد دز می‌رسید. این سد بتنی با چم سبز حدود ۱.۸ کیلومتر فاصله دارد. سد بتنی دز را محمدرضا پهلوی با کمک یک کنسرسیوم ایتالیایی ساخت. این سد بزرگ برای آبیاری زمین‌های کشاورزی و کنترل سیلاب‌ها به کار می‌رود. دریاچه شهیون حاصل این سد است. 

۲. تفریحگاه ساحلی دز (علی کله)

جنوب سد دز و شمال شهر دزفول یک تفریحگاه ساحلی بنا شده است که با نام علی کله نیز شناخته می‌شود. این جاذبه گردشگری یکی از مراکز تفریحی مردم دزفول به شمار می‌رود و در کنار آن می‌توانید آرامش رودخانه دز را به تماشا بنشینید. آب‌وهوای دلپذیر اطراف این تفریحگاه باعث شده است تا گردشگران و طبیعت‌گردان بسیاری در کنار آن چادر بزنند و شب را به صبح برسانند. علی کله با چم سبز ۳۵.۷ کیلومتر فاصله دارد، یعنی برای طی این مسافت باید ۴۰ دقیقه رانندگی کنید. 

۳. قلعه شاداب دزفول

قلعه شاداب شهیون یکی دیگر از جاهای دیدنی دزفول است که در سفر به چال کندی باید آن را هم ببینید. قلعه شاداب در اثر فرسایش زمین در منطقه شهیون دزفول ایجاد شده است. این جاذبه طبیعی با ۱۰ کیلومتر طول و ۴ کیلومتر عرض تا دهه ۶۰ استراحتگاه مردم منطقه بود. برخی معتقدند که قدمت این قلعه طبیعی به دوران ایلامیان می‌رسد. قلعه شاداب با چم سبز ۳۴.۷ کیلومتر فاصله دارد و از آنجا باید حدود ۴۰ دقیقه رانندگی کنید تا به این قلعه طبیعی برسید. 

۴. روستای پامنار دزفول

در اطراف دز و کرخه آبادی سرسبزی قرار گرفته که به روستای پامنار مشهور است. این روستا از دامنه‌های زاگرس شروع می‌شود و به دریاچه سد دز می‌رسد. در این روستا قلعه و گورستانی تاریخی وجود دارد که باعث می‌شود گردشگران بسیاری به این منطقه پا بگذارند. جاذبه‌های طبیعی و آب‌وهوای دل‌انگیز این روستا آن را به بهشتی روی زمین تبدیل کرده است. روستای پامنار با چال کندی حدود ۷۲.۶ کیلومتر فاصله دارد و برای رسیدن به آن باید از چم سبز ۸۰ دقیقه رانندگی کنید.

۵. دره توبیرون

در ۵۵ کیلومتری چال کندی دره‌ای سحرانگیز قرار گرفته است که توبیرون نام دارد. این دره جادویی محل تلاقی چشمه‌ها، آبشارها و دشت‌های خوزستان بوده و دیوارهای بلندش آن را حتی در تابستان نیز به مکانی خوش‌ آب‌وهوا تبدیل کرده است. برای رسیدن به دره توبیرون باید از چم سبز حدود ۵۳ دقیقه رانندگی کنید. 

۶. دریاچه شهیون (دریاچه سد دز)

این دریاچه پشت سد دز یا شهیون واقع شده است، به همین دلیل نیز آن را دریاچه شهیون یا دریاچه سد دز می‌نامند. روستای پامنار در کنار این دریاچه قرار گرفته و اطراف آن محل زندگی گیاهان و جانوران گوناگونی است. شاید برایتان عجیب باشد ولی در این دریاچه ماهیان قزل‌آلا زندگی می‌کنند. پس اگر علاوه بر قایق‌سواری، شنا و صخره‌نوردی به ماهیگیری نیز علاقه دارید، حتما بازدید از این دریاچه تماشایی را در برنامه سفر خود بگنجانید. دریاچه شهیون با چم سبزی ۷۴ کیلومتر فاصله دارد و برای رسیدن به آن باید از این دره سرسبز حدود ۸۵ دقیقه رانندگی کنید.

چه زمانی به چال کندی سفر کنیم؟ 

خوزستان و شهر دزفول در فصول گرم سال آب‌وهوایی گرم و شرجی دارد. رطوبت هوا به دلیل وجود رودخانه دز است. هرچند دزفول تابستان‌های گرمی دارد، اما در چال کندی ماجرا فرق می‌کند. همان‌طور که گفتیم، این دره را دیواره‌ها و صخره‌های مرتفعی پوشانده که مانع تابش مستقیم خورشید به این منطقه می‌شوند. بنابراین، چال کندی دزفول در تمام فصول سال حتی تابستان‌ آب‌وهوای مطبوعی دارد. با این توضیح، بهترین زمان برای سفر به این دره سرسبز اوایل خردادماه تا میانه‌های مهرماه است. 

هرچند از زمستان این دره نباید غافل شد، اما در این زمان از سال آب رودخانه بسیار سرد می‌شود. در نتیجه، نباید به فکر تفریحات آبی مانند شنا یا شیرجه زدن در آب باشید. در این زمان از سال فقط می‌توانید میان صخره‌ها پناه بگیرید و جریان آب را تماشا کنید. 

در سفر به دره چال کندی کجا اقامت کنیم؟

در بالا اشاره شد، چال کندی کجاست و چه جاذبه‌هایی دارد و اکنون به مهم‌ترین بخش برنامه‌ریزی در هر سفری، یعنی یافتن اقامتگاه مناسب رسیده‌ایم. اما در این سفر کجا اقامت کنیم؟ پاسخ این سؤال به خودتان بستگی دارد؛ آیا به اقامت در خانه‌های روستایی و اقامتگاه‌های بومگردی علاقه دارید یا می‌خواهید شب را در یک هتل مجهز به صبح برسانید؟ اگر با گزینه اول موافق هستید، می‌توانید در اقامتگاه‌های بومگردی یا خانه‌های روستای پامنار یا پاقلعه اقامت کنید. از این راه هم با فرهنگ مردم این منطقه بیشتر آشنا می‌شوید و هم به اقتصاد و گردشگری آنها کمک می‌کنید. البته، همه نمی‌توانند در خانه‌های روستایی بمانند. 

اگر شرایط اقامت در خانه‌های روستایی را ندارید، می‌توانید به هتل‌های دزفول یا اندیمشک سری بزنید. در این دو شهر هتل‌های نسبتا خوبی وجود دارد که می‌توانند رضایت شما را جلب کنند. برای رفتن به دزفول باید از چال‌کندی حدود ۴۰ دقیقه رانندگی کنید. سفر از چم سبز به اندیمشک نیز به حدود ۳۳ دقیقه رانندگی نیاز دارد. 

چه وسایلی را در سفر به چال کندی همراه ببریم؟

سفر با چال قندی یا کندی زمانی خاطره‌انگیز می‌شود که سلامت و ایمنی شما حفظ شود. برای حفظ سلامتی نیز باید نکات ایمنی را رعایت کنید. رودخانه میان این دره پرآب است و گرداب‌های بسیاری دارد. بنابراین، برای شنا کردن در این رودخانه باید محل قرارگیری این گرداب‌ها را بشناسید و از آنها دوری کنید. برای ایمنی بیشتر نیز بهتر است با جلیقه نجات شنا کنید. 

این دره چند سالی است که به مکان محبوب گردشگران تبدیل شده و بنابراین، باید زمانی برای گردش بروید که خلوت‌تر است. ساعات ابتدایی روز این دره آرامش غیرقابل وصفی دارد. پس بهتر است این زمان را برای قدم زدن انتخاب کنید. برای سفر به این دره نیز توصیه می‌شود، لوازم زیر را به همراه داشته باشید.

  • کفش کوهنوردی
  • لباس مناسب
  • جلیقه نجات
  • عینک آفتابی
  • کیسه مخصوص زباله
  • بطری آب

چم سبز یا چال قندی یکی از جاذبه‌های اصلی دزفول به شمار می‌رود. این منطقه طبیعتی بکر و دست‌نخورده دارد و وظیفه ما این است که این میراث ماندگار را به نسل‌های بعدی منتقل کنیم. برای اینکه از این دره سرسبز تنها نامی باقی نماند، تلاش کنیم تا به طبیعت زیبای آن آسیبی نرسد. صدمه زدن به این طبیعت تماشایی هم زیبایی آن را می‌گیرد و هم جان گیاهان و جانوران این منطقه را به خطر می‌اندازد.

سفر به چال کندی سفری راحت و بدون‌دردسر نیست. برای سفر به این منطقه باید طبیعت آن را بشناسید و بتوانید مسیر درست را انتخاب کنید. به‌ علاوه، در برخی از موارد مانند شنا کردن در رودخانه باید یک نفر آشنا به این منطقه شما را راهنمایی کند تا در مناطق امن شنا کنید. بنابراین، بهتر است به جای سفرهای انفرادی از تورهای گروهی مخصوص سفر به این دره جادویی که لیدرهای حرفه‌ای دارند، کمک بگیرید. در این تورها شرکت کنید و دزفول و چال قندی را با تمام زیبایی‌هایش ببینید. برای پیدا کردن این تورهای گردشگری نیز می‌توانید از مرجعی ارزشمند به نام ایرانگرد استفاده کنید. در ایرانگرد تورهای گردشگری به این منطقه را جستجو کنید. 

آیا تا به حال به این منطقه سفر کرده‌اید؟ اگر پاسختان به این سؤال مثبت است، تجربیات سفرتان را با ما و سایر همراهان ایرانگرد به اشتراک بگذارید. 

دره
رود

پیشنهاد ما: برای سفر عجله نکنید

بهترین زمان سفر: خرداد، مرداد، مهر، تیر و شهریور
برای سفر به چال کندی بهتر است تا خرداد دست نگه دارید.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
ویلا، آپارتمان و هتل های چال کندی و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
نقد و بررسی
نقد و بررسی چال کندی
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟