چابکسر کجاست؟ مسیر دسترسی + جاهای دیدنی چابکسر
اگر قصد دارید، چند روزی را در منطقهای خوش آبوهوا بگذرانید، در جنگلهای مهآلود قدم بزنید یا به صدای طبیعت گوش بدهید، چابکسر همان شهر مورد نظر شماست. مناظر طبیعی کمنظیر این منطقه و روستاهای زیبا و دیدنی آن سبب شده است تا در تمام فصول سال بسیاری از گردشگران و طبیعتگردان اینجا را برای گشتوگذار انتخاب کنند. برای سفر به این منطقه، باید ابتدا بدانید که چابکسر کجاست. پس با ما همراه شوید تا به پاسخ این سؤال مهم برسید و هرآنچه باید درباره سفر به این شهر دیدنی بدانید را توضیح بدهیم.
فهرست مطالب:
چابکسر کجاست؟ چگونه به این شهر سفر کنیم؟
این شهر در شمال استان گیلان، جایی نزدیک به استان مازندران و در کنار دریای خزر قرار دارد. این شهر دیدنی از شمال به دریای خزر، از جنوب به رشتهکوههای البرز، از شرق به شهر رامسر و از غرب به شهر کلاچای میرسد. فاصله چابکسر تا رامسر ۱۳/۱ کیلومتر، تا کلاچای ۲۱/۲ کیلومتر، تا رشت ۱۰۵ کیلومتر و فاصله تهران تا چابکسر ۲۳۴ کیلومتر است. روستاهای سرولات، شمشادپشته، کبوترآبکش، جنگسرا، اوشیان و هراتبر همگی از توابع این شهر ساحلی هستند. این شهر با ساحلهای ماسهای از توابع رودسر به شمار میرود و با آنجا ۳۳ کیلومتر فاصله دارد.
در این شهر جنگلهای کوهستانی و دریا حدود ۱۳۰۰ متر با یکدیگر فاصله دارند. این مسافت در شهرهای شمالی کشور کمترین فاصله جنگل و دریا به شمار میرود. همین نکته هم سبب شده است که این شهر و مناطق اطراف آن به محبوبترین مقاصد گردشگری در شمال ایران تبدیل شوند.
برای سفر به این شهر سرسبز میتوانید یکی از راههای زیر را در پیش بگیرید.
- مسیر هوایی: بله، سریعترین راه برای سفر به هر جا سفر با هواپیماست اما این شهر فرودگاه ندارد. بنابراین، در صورتی که میخواهید مسیر منتهی به این شهر را با هواپیما طی کنید، باید بلیط را به مقصد رشت یا رامسر بخرید. از این دو شهر هم میتوانید با خودروهای سواری خود را به این شهر شمالی برسانید. سفر از تهران تا رشت با هواپیما تقریبا یک ساعت و از تهران تا رامسر حدود ۴۵ دقیقه طول میکشد. با خودروهای سواری از رشت حدود دو ساعت و از رامسر تقریبا ۱۸ دقیقه در راه خواهید بود.
- مسیر ریلی: در سالهای اخیر مسیر ریلی تهران به رشت افتتاح شده و این برای عاشقان قطارسواری خبر خوبی است. شما میتوانید از تهران تا رشت را به تماشای چشماندازهای مهآلود در قطار بگذرانید. از آنجا به بعد هم با خودروهای سواری خود را به مقصد برسانید.
- مسیر زمینی: این مسیر هم مناسب کسانی است که میخواهند در میان راه توقف کنند و تمام زیباییهای جاده را ببینند. برای سفر از تهران به این شهر ساحلی هم میتوانید از جاده قزوین به رشت استفاده کنید و هم از جاده چالوس به رشت. سفر زمینی در مسیر اول تقریبا ۵ ساعت و ۱۷ دقیقه طول میکشد و برای سفر در مسیر دوم به حدود ۵ ساعت و ۴ دقیقه زمان نیاز دارید.
زندگی در چابکسر چگونه است؟
برای آنکه بخواهیم وضعیت زندگی در چابکسر را متوجه شویم، باید معیارهای مختلفی را بررسی کنیم که مهمترین آنها عبارتاند از:
- مساحت این شهر: این شهر ساحلی ۳۳۰۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. بنابراین، برای زندگی کسانی که به دنبال سکونت در شهری کوچک و خوشآبوهوا هستند، مناسب است.
- جمعیت آن: طبق آخرین آمار بهدستآمده، این شهر ساحلی بیش از ۸۰۰۰ نفر جمعیت دارد.
- تسهیلات رفاهی: ۵۰درصد از مردم این شهر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند.
- نرخ بیکاری: طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی منابع دولتی، در استان گیلان نرخ بیکاری زیر ۸درصد است.
این شهر ساحلی آبوهوایی معتدل و شرجی دارد. پوشش گیاهی متنوع و باغهای مرکبات در کنار مزارع چای و شالیزارها هم اینجا را به بهشتی برای زندگی تبدیل کرده است. مردم این شهر به زبان گیلکی صحبت میکنند و مثل اجدادشان سختکوش و پرتلاشند.
جاهای دیدنی چابکسر
اگر برای سفر و سپری کردن تعطیلات راهی این شهر میشوید، حتما برایتان مهم است که بدانید جاهای دیدنی چابکسر کجا هستند. این شهر هم ساحل ماسهای تماشایی دارد و هم مناظر کوهستانی مهآلود و پوشیده از درخت. بهطور کلی، مهمترین دیدنیهای این منطقه شامل موارد زیر میشوند.
- روستای سرولات: در ۵ کیلومتری این شهر ساحلی، روستایی به غایت تماشایی قرار دارد. سرولات که با ۱۱ دقیقه رانندگی به آن میرسید، مناظری از جنگل، دریا، رودخانه و کوه را در کنار یکدیگر دارد. این روستای خوشآبوهوا به دلیل وجود رستورانهای خاورخانم و فاطمه خانم شهرت یافته است، اما با سفر به آنجا میتوانید حسابی طبیعتگردی کنید.
- چشمه دمکش: در ابتدا به شما بگوییم که دمکش چشمهای فصلی است؛ پس همیشه آب آن به جریان نمیفتد. پیش از سفر اطلاعات آبوهوایی روستای فکجور را بررسی کنید تا متوجه شوید که در سفر با چشمهای کمآب روبهرو خواهید شد یا صدای پای آب را خواهید شنید. این چشمه که در نزدیکی روستای فکجور قرار گرفته است، یکی از جاهای دیدنی چابکسر به شمار میرود و با این شهر ۶/۷ کیلومتر فاصله دارد.
- روستای لیمهسرا: در این روستا هم مناظری از جنگل و دریا در انتظار شماست. پس اگر هوس گشتوگذار در طبیعت کردهاید، سفر به این روستا هم شما را به هدفتان میرساند.
- روستای قاسم آباد: برای خرید پارچههای رنگارنگ و لباسهای محلی گیلکی راهی این روستا شوید. قاسمآباد یکی دیگر از جاهای دیدنی چابکسر است و از توابع دهستان اوشیان به شمار میرود.
- پلاژ گل سرخ: این پارک ساحلی یکی از بهترین مقاصد برای تماشای طلوع و غروب خورشید است. در این ساحل هم امکانات رفاهی و اقامتی مناسبی تدارک دیده شده و هم تفریحات آبی مانند جتاسکی و پاراسل برای گردشگران مهیاست.
- ساحل اوشیان: دریای خزر در ساحل این روستا عمق بیشتری دارد. به همین علت، آبهای ساحل اوشیان مواجتر از سایر شهرهای ساحلی این منطقهاند. همین موضوع هم سبب شده است تا گردشگران بیشتری راهی این ساحل تماشایی شوند.
- پارک ساحلی گیشار قاسمآباد: این پارک ساحلی نسبت به سایر جاهای دیدنی چابکسر خلوتتر است؛ به همین علت هم کسانی که به اقامت ساحلی در منطقهای نسبتا خلوت و تفریحاتی مثل قایقسواری یا جتاسکی علاقه دارند، به سمت قاسمآباد میروند.
- قلعه بندبن: قدمت این قلعه که از سنگ و ساروج ساخته شده است، به صدها سال پیش بازمیگردد. طبق آنچه مردم محلی روستای بندبن میگویند، این قلعه را برای محافظت مردم از شر دزدان دریایی ساختهاند. تماشای این اثر تاریخی هم میتواند شما را به قرنها پیش ببرد.
مهمترین جاهای دیدنی چابکسر را روستاهای آن تشکیل میدهند. این منطقه روستاهای دیگری هم دارد که طبیعت آنها نقطه تلاقی جنگل، دریا و کوهستان محسوب میشود. همین موضوع هم سبب شده است تا این روستاها نزد گردشگران و طبیعتگردان محبوبیت پیدا کنند. روستاهای چایجان، میانده، سیاهکلرود، اوشیان و جنگسرا سایر روستاهایی هستند که در سفر به این منطقه باید آنها را ببینید.
سری به مراکز خرید چابکسر بزنیم
یکی از جذابترین بخش از سفر به شهرهای ساحلی، قدم زدن در بازارهای محلی آنجاست. مراکز خرید چابکسر و بازارهای محلی این شهر هم به اندازهای زیبا و سرشار از زندگی هستند که سفر شما را به تجربهای خاطرهانگیز تبدیل میکنند. مهمترین بازار این شهر که در بین گردشگران شهرت بسیاری دارد، چهارشنبهبازار است. قدمت این بازار محلی به چند دهه پیش میرسد. مردم محلی از روستاهای اطراف مثل اوشیان هر هفته راهی این بازار میشوند. آنها محصولات دامی و کشاورزی خود نظیر برنج، مرکبات و چای را به این بازار میآورند تا هم چرخ زندگیشان بچرخد و هم مردم منطقه و گردشگران از برکت محصولاتشان بینصیب نمانند.
چه زمانی به چابکسر سفر کنیم؟
برای تماشای جاهای دیدنی چابکسر و سفر به این شهر اصلا به زمستان فکر نکنید. هر چند بسیاری از مردم تصور میکنند که اینجا در تمام فصلهای سال آبوهوای خوبی دارد اما اینطور نیست. در این شهر ساحلی زمستانها هوا سرد میشود و بارش برف و باران امانتان را میبرد. تابستانها هم هوا معتدل اما شرجی میشود و برای کسانی که نمیتوانند هوای شرجی را تحمل کنند، مناسب نیست. پس چه فصلی به این شهر سفر کنیم؟
به نظر میرسد بهترین زمان برای سفر به این شهر، فصول بهار و پاییز باشند. در این دو فصل از سال آبوهوای این شهر ساحلی دلپذیر میشود و آب چشمهها خروشانتر از همیشه است.
صنایع دستی و سوغات چابکسر چیست و از کجا تهیه کنیم؟
تهیه سوغات چابکسر یکی از جذابترین بخشهای سفر شماست. همانطور که قبلا گفتیم، مردم این منطقه به کشاورزی مشغولند؛ پس برنج، مرکباتی مثل پرتقال و نارنج، چای و کیوی را باید مهمترین سوغات این شهر دانست. علاوه بر این، نباید فراموش کنیم که با شهری ساحلی طرف هستیم؛ در نتیجه، در چهارشنبهبازار این شهر صیادانی را خواهید دید که ماهیهایی تازه، خوشطعم و متنوعی را میفروشند.
به تمام این سوغاتیها باید صنایع دستی را هم اضافه کنیم. مردم این منطقه حصیربافان و پارچهبافان بسیار خوبی هستند. در نتیجه، در چهارشنبهبازار هر طرف را که نگاه کنید، محصولات حصیری مثل انواع سبد، زیرانداز و کفش را در کنار پارچهها و چادر شبهای رنگارنگ میبینید که بهترین گزینه برای سوغات هستند.
غذای محلی و بهترین رستورانهای چابکسر
عطر و بوی غذاهای گیلانی را همه میشناسند. مردم این منطقه هم با استفاده از مواد اولیه تازه و محلی غذاهایی میپزند که خوردن آنها سفر شما را به یک ماجراجویی خوشمزه تبدیل میکند. معروفترین غذاهای محلی مردم این منطقه نظیر باقلاقاتق، میرزاقاسمی، کباب ترش، مرغ ترش، واویشکا و کوکوی اشپل را باید در بهترین رستورانهای این شهر نوش جان کنید تا مزه واقعی آنها را بفهمید. بهترین رستورانهای این شهر هم عبارتند از:
- رستورانهای خاورخانم، خاله خاتون، تیته و اکبرجوجه در جاده روستای سرولات
- نگین شمال در جاده رامسر به رودسر
- امپراتور شمال در جاده ساحلی
این رستورانها اغلب حال و هوایی سنتی دارند و شما را به یاد خانههای روستایی میندازند. غذا خوردن در این رستورانها همراه با تماشای چشماندازهای اطراف، شما را سرحال میآورد.
اقامت در سفر: معرفی هتلها و اقامتگاههای چابکسر
در این سفر هم میتوانید در خانههای روستایی اقامت کنید و هم امکان اقامت در هتلهایی با امکانات بیشتر را دارید. بهترین اقامتگاههای بومگردی این منطقه عبارتاند از:
- اقامتگاه گیشار در روستای قاسمآباد سفلی
- اقامتگاه مشتی مریم در روستای سرولات
- اقامتگاه گیله بوم در روستای قاسمآباد سفلی
- اقامتگاه مارجان در روستای چایجان
- اقامتگاه ترنگ طلا در شهر چابکسر
در این اقامتگاهها میتوانید حال و هوای زندگی روستایی را درک کنید، غذاهای خوشمزه محلی را بچشید و هر روز با تماشای مناظر جنگلی و کوهستانی از خواب بیدار شوید. اگر هم هوس کردید تا چند روزی را در میان جنگل بگذرانید، میتوانید به اقامت در کلبه جنگلی کیدوان در روستای سرولات فکر کنید. تمام این اقامتگاهها دارای امکانات رفاهی مناسب هستند. با این حال، بعضی از گردشگران در هتلها راحتترند.
اگر برای اقامت در این شهر ساحلی به دنبال هتل هستید، میتوانید به سراغ رزرو یکی از هتلهای زیر بروید.
- هتل چهارستاره آهوان در ۱۶ کیلومتری جاده رامسر به رودسر
- هتل چهارستاره نارنج متین در ۱۰ کیلومتری شهر، توسکا محله
- هتل سهستاره گیلماز در ۱۰ کیلومتری شهر و حد فاصل این شهر و کلاچای
- هتل آپارتمان پاتریس در میدان آزادگان (سرولات سابق) این شهر
- مجتمع اقامتی پرستو در کیلومتر ۱۳/۵ جاده رامسر به رودسر
- مجتمع اقامتی شقایق در ۳/۵ کیلومتر پس از این شهر و کنار پارک شهید انصاری
این هتلها متناسب با هزینه رزروی که دارند، امکانات مختلفی در اختیار شما قرار میدهند. شما همچنین این امکان را دارید تا به کمک سایت ایرانگرد اقامتگاه مناسب خود را رزرو نموده، یا با خرید یک تور گردشگری، برنامهریزی سفر خود را به افراد حرفهای بسپارید.