ییلاق جواهرده رامسر؛ جواهری در خطه شمالی کشور

ییلاق جواهرده

جواهرده یکی از زیباترین ییلاقات است که انتخاب خوبی برای گذراندن چند صباحی در آرامش و سکوت محسوب می‌شود. طبیعت بکر و موقعیت جغرافیایی بی‌نظیر روستای جواهرده باعث شده تا سفر به این منطقه زیبا در صدر لیست سفر تمامی عاشقان طبیعت قرار بگیرد. اگر شما هم به طبیعت‌گردی و بازدید از این روستای جذاب علاقه‌مند هستید با ما همراه باشید تا نگاهی دقیق‌تر به این روستا، دیدنی‌های آن و مسیر دسترسی به جواهر خطه شمال بیندازیم.

دیدنی های جواهرده رامسر

این روستا که یکی از زیباترین جاهای دیدنی شمال است و در عروس شهرهای شمالی ایران یعنی شهر رامسر قرار دارد؛ تجربه متفاوتی از سفر به مازندران را برای گردشگران رقم می‌زند. نفس کشیدن و قدم زدن در طبیعت بکر و مسحور کننده روستا می‌تواند هر روح خسته‌ای را شاداب کند و وجودش را مملو از احساس مثبت و آرامش گرداند. قدم زدن در میان ابرهای پنبه‌ای و احساس رطوبت روی صورت از بهترین و منحصر به فردترین تجربیاتی است که هر گردشگر در این روستا خواهد داشت. اما دیدنی های جواهرده به همین موارد محدود نمی‌شود؛ در ادامه با زیباترین جاذبه‌های این منطقه آشنا می‌شویم.

ییلاق جواهرده

ییلاق جواهرده (عکس: ذبیح جوانبخت)

1. آب معدن

در مسیر سفر خود از رامسر به این روستا جاذبه‌های طبیعی زیادی وجود دارد که دیدن آن‌ها خالی از لطف نیست. آب معدن به عنوان یکی از مهم‌ترین دیدنی های جواهرده در صدر این جاذبه‌ها قرار دارد. تنها کافی است در مسیر توقفی داشته باشید و در در حین تماشای درختان سر به آسمان برافراشته‌ای که اجازه رسیدن  نور خورشید را به زمین نمی‌دهند خود را به پارک جنگی صفارود برسانید. آب معدن نام سنگی بزرگ در کرانه رودخانه صفارود است که از زیر آن چندین چشمه می‌جوشد. نوشیدن کمی از آب گازدار آب معدن می‌تواند در درمان بیماری‌های مجاری ادراری و گوارشی مفید واقع شود.

2. دریاچه قو

دریاچه قو یکی از زیباترین جاهای دیدنی روستای جواهرده است که با همت بخش خصوصی گسترش یافته و امکاناتی به آن اضافه شده است. قایق سواری روی دریاچه و استراحت کردن در زیر سایه آلاچیق‌های کنار آن می‌تواند هرگونه تنش و نگرانی‌های درونی را از شما دور کند. پرندگان نیز در این منطقه با نغمه‌های خود سکوت دریاچه را می‌شکنند و گردشگران را سراسر ذوق و لذت می‌کنند. این دریاچه در 2 و نیم کیلومتری روستا واقع شده و برای استفاده از خدمات آن باید هزینه ورودی بپردازید.

دریاچه قو مازندران

دریاچه قو

3. پارک جنگلی صفارود

در 9 کیلومتری روستا پارک جنگی زیبایی وجود دارد؛ جنگل انبوه این پارک جنگلی و رودخانه خروشان آن می‌تواند عاشقان طبیعت را در هر فصلی به سوی خویش بکشد چرا که در هر فصل تصویر متفاوت از خود را به نمایش می‌گذارد که تماشای آن سیرایی‌ناپذیر است. امکانات و تجهیزات لازم جهت اتراق کردن در این منطقه برای شما کاملا مهیاست و شما می‌توانید خود را به یک چای آتیشی و ماهی کبابی لذیذ مهمان کنید.

پارک جنگلی صفارود

پارک جنگلی صفارود (عکس: امیر زارعی)

4. آبشار صفارود

آبشار صفارود در 15 کیلومتری رامسر قرار دارد و از دامنه کوه سماسوس سرچشمه می‌گیرد. این آبشار پس از سقوط از ارتفاعات مسیر خود را در میان روستای جواهرده و درختان جنگلی ادامه می‌دهد و در پایان به دریاچه خزر می‌ریزد. آبشار صفارود به دلیل طبیعت بکر و خلق مناظر عالی از پراکنده شدن آب روی سنگ‌های کوهستانی شهرت زیادی پیدا کرده است و گردشگران زیادی را برای تماشا کردن زیبایی‌هایش به سمت خود جذب می‌کند.

زندگی در روستای جواهرده

جواهرده جلوه ای از بهشتی کوچک است که از هر سو تو را به آرامش می خواند.  این روستا حدود 2هزار و 500 خانوار دارد که به صورت فصلی در این مکان زندگی می‌کنند. شغل اکثر مردم روستا کشاورزی، باغداری و دامپروری است؛ البته به یمن  گردشگرانی فراوانی که به این منطقه سرازیر شده‌اند منبع درآمد اغلب خانواده‌ها از طریق اجاره دادن اتاق‌ها و فروش محصولات دست‌ساز می‌گذرد.

روستای جواهرده

جواهر خطه شمال (عکس: عبدالرحمن الاسکندری)

این روستا شهرت خود را تنها مرهون طبیعت زیبای طبیعتی که دارد نیست و تاریخ غنی چند صد ساله آن نیز خبر از جریان زندگی در گذشته‌های دور می‌دهد. گورهای تاریخی گبری به عنوان کهن‌ترین جاذبه‌ تاریخی روستا گواهی بر قدمت آن است. این گورها که شبیه سرداب یا خمره هستند قدمتی نزدیک به 2 تا 3 هزار سال دارند. وجود مسجدی 700 ساله به نام آدینه که در گذشته معبدگاه زرتشتیان بوده است و وجود تقویم گالش در جواهر خطه شمال گواه دیگری بر تمدن کهن این روستاست.

مردم جواهرده در گذشته رسم و رسومات زیادی داشتند و انجام آن را باعث تضمین سلامتی خود و خانواده می‌دانستند. یکی از این رسومات زیبا، مراسم “دزگا مزگتی” است که در 17 مرداد ماه هرسال به گِل کاری دیوارهای مسجد آدینه با استفاده از شیر دام‌های خود می‌پردازند. در حین انجام این مراسم مردم مازندران، گیلان و الموت نیز به اهالی روستا می‌پیوندند.

از دیگر آداب و رسوم‌های این روستا می‌توان به جشن تیرگان اشاره کرد. این جشن که مردم شمالی‌ به زبان محلی خود به آن جشن “تیرماه سیزده شو” می‌گویند یکی از جشن‌های باستانی ایران است. بر اساس تاریخ باستانی طبری این جشن هر سال در 12 آبان‌ ماه برگزار می‌شود. مردم در این روز پیروزی کاوه آهنگر بر ضحاک ستمگر را جشن می‌گیرند و با انجام بازی لال بازی و خواندن شعرهای شاد از همسایه‌ها خوراکی‌های خوشمزه می‌گیرند. مردم نیز با تهیه 13 غذای خاص از این افراد پذیرایی می‌کنند. در این روز خانواده‌ها همانند مراسم شب یلدا دوریکدیگر جمع می‌شوند و با خوردن تنقلات مختلف و قصه‌خوانی جشن خود را شیرین‌تر می‌کنند.

وجه تسمیه روستا

درباره وجه تسمیه این روستا نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی معتقدند قرار گرفتن این روستا در ارتفاعات بالا باعث شده آن را جئورده یا جوردی نام گذاری کنند که به معنای ده بالاست. این نام پس از گذشت زمان و تغییر گویش مردم این منطقه به جواهرده تغییر کرده است.

اما برخی وجه تسمیه آن را به وجود طلا و جواهر در قبرهای پیشینیان و گورهای گبری نسبت می‌دهند. این عده معتقدند که در خاک‌های این روستا می‌توان طلا و جواهر یافت.

روستای جواهرده کجاست؟

جواهرده نگین فیروزه فام رشته کوه‌های البرز است که از ۳ جهت کوه‌ها آن را محاصره کرده‌اند. اگرچه در مسیر خود به این روستا باید به رامسر سفر کنید و از جاده‌های پیچ‌ در پیچ میان کوه‌های پوشیده شده از درختان بگذرید اما به محض رسیدن به روستا احساس می‌کنید که به تکه‌ای از بهشت هدایت شده‌اید؛ چرا که ناگهان وارد دشتی سرسبز و رویایی قرار می‌گیرید.

به جرات می‌توان گفت که زیبایی‌های این روستا در دنیا نظیر ندارد و به خاطر همین زیبایی‌هاست که نام آن در یونسکو ثبت شده است.

مسیردسترسی به جواهرده

روستای جواهرده در 27 کیلومتری رامسر قرار دارد و با بیش از 2 هزار متر ارتفاع از سطح دریا به روستایی در میان ابرها شهرت گرفته است. برای رسیدن به این روستا تنها کافی است پس از رسیدن به رامسر به سمت جنوب شهر رانندگی کنید تا به سه راه فلسطین برسید. سپس به سمت جاده جواهر خطه شمال پیش روید تا به این مکان شگفت‌انگیز برسید.

جواهرده مازندران

روستای جواهرده (عکس: عباس رضایی)

بهترین فصل سفر به روستای جواهرده

بهترین فصل سفر به این روستای زیبا اواخر بهار و فصل تابستان است. در این فصول برف‌های آب شده کوه‌ها، رودخانه‌ها را پرآب می‌کنند؛ هوا نیز کاملا معتدل و مطبوع است و خبری از گرمای تابستان نیست

اگرچه این روستا در فصل پاییز و زمستان نیز از زیبایی‌های طبیعی بی‌نصیب نیست اما به دلیل سرمای شدید و مسیر خطرناکی که دارد به هیچ عنوان سفر به آن توصیه نمی‌شود.

سوغاتی های جواهرده

سفر به این منطقه زیبا هر انسان خوش‌ذوقی را به سوی بازار محلی روستا می‌کشاند تا با خرید صنایع دستی و خوراکی‌های متنوع فرصتی برای مصاحبت با مردم محلی روستا پیدا کند و برای عزیزان خود سوغاتی بخرد. از بهترین سوغاتی‌هایی که می‌توانید در سفر خود به این منطقه تهیه کنید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نمدهای بافته شده
  • جوراب‌های پشمی
  • ظروف سفالی
  • عروسک بافتنی
  • ترشی‌های رنگارنگ
  • نان محلی
  • عسل طبیعی

اقامت در سفر به جواهر خطه شمال

استقبال گسترده گردشگران از این روستا باعث شده تا تمامی امکانات رفاهی اعم از دکل مخابراتی، درمانگاه، رستوران و… فراهم شود. برای اقامت در این مکان زیبا نیز شما می‌توانید با اجاره ویلا رامسر از هتل مهتاب و متل جواهر استفاده کنید. اما اگر دوست دارید زندگی در کلبه‌های چوبی روستایی را تجربه کنید مردم مهمان‌نواز روستا اتاق‌های خود را به شما اجاره خواهند داد.

روستای جواهرده مکانی مسحورکننده و بی‌نظیر برای سفری چند روزه است که با زیبایی‌های وصف‌ناپذیرش، به‌عنوان یکی از شاهکارهای خلقت در عرصه طبیعت شناخته می‌شود. به‌علاوه اگر به سفر به مناطق ییلاقی علاقه دارید بد نیست سری هم به ماسال، فیلبند، اولسبلنگاه و دیلمان بزنید. نظر شما درباره این روستای زیبا چیست؟ چه اطلاعات دیگری در مورد آن دارید؟ به یاد داشته باشید که شما می‌توانید سوالات و تجربیات خود را با ما و سایر همراهان ایرانگرد به اشتراک بگذارید.

امتیاز ۴.۸۳ از ۵ – ۲ رای
spinner در حال ثبت رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو تور گردشگری از ایرانگرد