آبشار شیرآباد یکی از آبشارهای مشهور و از جاهای دیدنی شمال ایران است که از زیباترین آبشارهای ایران بشمار میآید. این آبشار که به آبشار خان ببین معروف است در استان گلستان قرار داشته و از دیدنیهای پرطرفدار در میان طبیعت دوستان و گردشگران است. در این مطلب قصد داریم ببینیم آبشار شیرآباد کجاست و چه تفریحاتی دارد. همچنین میخواهیم بهترین زمان سفر به این منطقه، دیدنیهای نزدیک و شرایط اقامت در آن را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطلب:
آبشار شیرآباد کجاست
قبل از این که سراغ دیدنیهای آبشارهای شیرآباد برویم، در ابتدا بیایید ببینیم آبشار شیرآباد کجاست و چگونه میتوان به آن دسترسی پیدا کرد. آبشارهای شیرآباد در واقع مجموعهای از چند آبشار بزرگ و کوچک در دل جنگلهای گلستان هستند. این آبشارها در روستایی به نام شیرآباد در ۵۵ کیلومتری شرق گرگان قرار دارند. روستای شیرآباد روستایی است بین علی آباد کتول و آزادشهر، در شهرستان رامیان استان گلستان. این آبشار از رامیان نیز در حدود ۱۱ کیلومتر فاصله دارد.
مسیر دسترسی به آبشار شیرآباد
بری رسیدن به آبشارهای شیرآباد ابتدا باید از شهر خان ببین شروع کنید و به روستای شیرآباد بروید. حدود ۲ کیلومتر بعد از این روستا به مسیر مالرویی میرسید که انتهای آن به آبشارهای شیرآباد میرسد.
گشتی در آبشار شیرآباد
برای دیدن آبشارهای شیرآباد باید در دل جنگلهای انبوه شمال مسیری را پیاده روی کنید. در این مسیر شگفت انگیز میتوانید از سرسبزی و طراوت طبیعت لذت بیرید. قدم زدن در محیطی که تنها صدای پرندگان به گوش میرسد و آرامش اعجاب انگیز جنگل قطعا یکی از فراموش نشدنیترین خاطرات خواهد بود.
پس از کمی پیاده روی، به مجموعه آبشارهای شیرآباد میرسید. این آبشارها در واقع ۱۲ آبشار هستند که به صورت پلهای پشت سر هم قرار دارند. آب خروشان پس از پیمودن این مسیر در پای آبشار حوضچههایی را ایجاد کرده است. این حوضچهها یکی از محلهای پرطرفدار برای آبتنی و شنا هستند.
دیدنی ها و تفریحات آبشار شیرآباد
- آبشارهای چندگانه: همانطور که گفتیم آبشار شیرآباد مجموعهای است از چند آبشار بزرگ و کوچک که به صورت هنرمندانهای کنار هم چیده شدهاند. اما برخی از مسافران به دیدن آبشار نزدیکتر اکتفا میکنند و لذت بازدید از سایر آبشارها را از دست میدهند. اولین آبشار ارتفاعی معادل با ۲۵ متر دارد؛ همان آبشاری که در دسترستر بوده و معمولا شلوغتر است. اما اگر کمی پیشتر بروید، به آبشارهای بعدی میرسید. دومین آبشار ارتفاعی معادل با ۱۵ متر دارد. به همین ترتیب هر چقدر که جلوتر بروید، به آبشارهای بعدی خواهید رسید و ازدحام جمعیت در آنها کمتر خواهد شد. آخرین آبشار که بلندترین آنها نیز هست، در حدود ۳۰ متر ارتفاع و حوضچهای با عمقی معادل با ۸۰ متر دارد. یکی از حسنهای آبشارهای آخر، تعداد بسیار کمتر جمعیت در آنها است که در این صورت به راحتی و به دور از سر و صدای اضافی میتوانید از طبیعت و آبشار و حوضچههای عمیق آن لذت ببرید.
- آبتنی و شنا: آبتنی و شنا در حوضچههای آبشارهای شیرآباد یکی از محبوبترین تفریحات این منطقه به شمار میرود. حوضچهای که در پای اولین و شلوغترین آبشار وجود دارد، عمقی بیش از ۸۰ متر داشته و یکی از لذت بخشترین آبتنیها را به مسافرانش هدیه میکند. در این عمق حتی امکان شیرجه از ارتفاع هم ممکن است. به همین دلیل برخی از مسافران و شناگران برای پرش در حوضچه نسبتا عمیق، به ارتفاعات بالاتر میروند تا هیجان شیرجه را هم تجربه کنند. حوضچههای سایر آبشارها هم عمق خوبی دارند. به خصوص آخرین حوضچه که عمق آن گاهی به بیش از ۸۰ متر نیز میرسد.
- پیک نیک و کمپینگ: در قسمتهای هموارتر جنگل و اطراف آبشارها، همواره گروههایی از مردم را خواهید دید که بساط پیک نیک به راه انداخته و در حال استراحت یا صرف خوراکی هستند. شما هم میتوانید برای استراحت چند ساعته و رفع خستگی پیادهروی، محلی را انتخاب کنید و کمپ بزنید. در واقع میتوانید در طبیعت زیبا و آب و هوای خوش از صرف جوجه کباب لذت ببرید!
- غارهای شیرآباد: در نزدیکیهای آبشار شیرآباد چندین غار هم وجود دارد که این منطقه را برای گردشگران و علاقمندان به طبیعت جذابتر کردهاند. دو مورد از مهمترین آنها غار دیو سپید و سمندر است. نکته قابل توجه غارهای شیرآباد زندگی گونه کمیاب و در حال انقراض سمندر گرگانی در آنهاست. سمندر گرگانی یا سمندر غارزی بسیار ارزشمند و البته در حال انقراض است که در این غارها پناه گرفته و زندگی میکند. برای رفتن به داخل غارها احتیاجی به راهنما نیست اما چراغ قوه یا هدلایتهای مخصوص را فراموش نکنید.
بهترین زمان سفر به شیرآباد
شیرآباد منطقهای جنگلی با آب و هوای نسبتا خنک است که در اغلب روزهای سال مسافر میپذیرد. با این حال آبشارهای شیرآباد که در منطقه جنگلی قرار دارند، گاهی اوقات هوایی شرجی دارند که همین امر باعث میشود در روزهای گرم سال سفر به این آبشارها مناسب نباشد. در نتیجه سفر به آبشارهای شیرآباد در فصل گرمتر مانند تابستان چندان مناسب نیست. هر چند که قدم زدن در کنار آبشار و آبتنی در حوضچهها در گرمای تابستان بسیار لذت بخش است. همچنین سفر به این منطقه در فصلهای سردی مانند زمستان و اواخر پاییز هم توصیه نمیشود. چرا که آب آبشار و حوضچهها در اثر سرما معمولا منجمد میشود. در حالت کلی بهترین فصل سفر به آبشار شیرآباد فصل بهار، به خصوص اواخر فروردین ماه تا اواسط خرداد است.
دیدنی های نزدیک به شیرآباد
در نزدیکی شیرآباد دیدنیهای دیگری هم وجود دارد که پس از بازدید از آبشارهای شیرآباد میتوانید به این مناطق هم سر زده و از زیبایی طبیعت بکر آن لذت ببرید. در ادامه برخی از این دیدنیها را معرفی کردهایم.
- آبشار کبودوال: آبشار کبودوال تنها آبشار خزهای ایران است. این آبشار زیبایی بصری فوق العادهای دارد که مدیون خزههای خوش رنگ خودش است. خزههایی که مانند مخمل صخرهها را پوشاندهاند و آب خروشان از روی آنها به پای آبشار سرازیر میشود. ارتفاع آبشار کبودوال چندان زیاد نیست. اما همین امر موجب مقاومت بیشتر خزهها در مقابل تخریب شده و جلوه باشکوهی را به وجود میآورد. در سفر به آبشار شیرآباد بازدید از آبشار کبودوال را از یاد نبرید.
آدرس آبشار کبودوال: ۵ کیلومتری جنوب شرقی علی آباد کتول - دریاچه گل رامیان: رامیان تنها ۱۱ کیلومتر با شیرآباد فاصله دارد. به همین دلیل دیدنیهای این شهر میتوانند گزینه خوبی برای مسافران شیرآباد نیز باشند. از جاهای دیدنی رامیان میتوان به دریاچه گل رامیان اشاره کرد که دریاچهای بسیار زیبا و مشهور است و در فاصله نزدیکی از آبشارهای شیرآباد قرار دارد. این دریاچه در واقع چشمهای است که آب سردی از دل آن میجوشد و حجم زیاد آب در یک ناحیه جمع شده و دریاچه را تشکیل میدهد. زیبایی دریاچه و طبیعت خیره کننده اطراف، تنها یکی از جذابیتهای این دریاچه است.
آدرس دریاچه گل رامیان: ۵ کیلومتری جنوب رامیان - قلعه ماران: قلعه ماران یا موران یکی دیگر از دیدنیهایی است که در رامیان میتوان پیدا کرد. این قلعه در بالای قلهای مرتفع در زمینی به مساحت ۳ کیلومتر مربع قرار دارد که در طول تاریخ پایتخت بسیاری از حکومتها بوده است. برای رفتن به آن باید مسیری را کوهنوردی کنید تا به قله برسید. اسبهای وحشی زیبایی که دسته دسته در طبیعت بکر این منطقه میدوند و میچرند، یکی دیگر از عوامل شهرت آن به شمار میرود.
آدرس قلعه ماران: ۱۲ کیلومتری جنوب غربی رامیان - جنگل ناهارخوران: جنگل ناهارخوران جنگلی کهنسال و انبوه در گرگان است. مشاهدات نشان میدهد قدمت این جنگل به دوران ژوراسیک برمیگردد. در واقع جنگل ناهارخوران جزیی از جنگل هیرکانی است. به همین دلیل بسیار مورد توجه گردشگران و طبیعت دوستان قرار دارد. این جنگل طبیعتی شگفت انگیز و آب و هوای معتدل و نسبتا خنک دارد. مسیری که به این جنگل میرسد رویایی و بسیار زیباست. پس اگر قصد سفر به جنگل ناهارخوران را داشتید دوربین عکاسی را فراموش نکنید.
آدرس جنگل ناهارخوران: ۴ کیلومتری جنوب گرگان
اقامت در سفر به شیرآباد
سفر به شیرآباد و بازدید از آبشارهای بینظیر آن همواره لذتی فراموش نشدنی است. اما اگر قصد دارید چند روزی را در این منطقه بمانید و از دیدنیهای اطراف آبشار شیرآباد هم دیدن کنید، باید بدانید که در شیرآباد هتل یا سوئیت وجود ندارد. اما برای اقامت در این منطقه میتوانید از امکانات چادرزنی و کمپینگ استفاده کنید و از اقامت در دل طبیعت لذت بیرید. البته حتما لوازم گرمایشی و لباس اضافه هم به همراه داشته باشید تا در صورت سردتر شدن هوا مشکلی پیش نیاید.
همچنین میتوانید از خانههای اجارهای موجود در روستا و اطراف استفاده کنید. خانهها و اقامتگاههایی در این روستا و روستاهای اطراف وجود دارد که مخصوص گردشگران بوده و به مدت یک شب یا بیشتر با قیمت بسیار مناسب اجاره داده میشوند. به علاوه، میتوانید به شهر برگشته و از هتلها و اقامتگاههای آن هم استفاده کنید.
در این مطلب بررسی کردیم که آبشار شیرآباد کجاست و چگونه میتوان به آن رسید. همچنین اطلاعاتی هم در مورد اینکه بهترین زمان سفر به این منطقه چیست و چه دیدنیهایی در نزدیکی آن وجود دارد کسب کردیم. امیدواریم از سفر به شیرآباد و بازدید از این آبشارهای زیبا لذت ببرید. در آخر لطفا فراموش نکنید پیشنهادات و نظرات خود را با ما و سایر همراهان ایرانگرد به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید