ورود / ثبت نام

سرولات کجاست؟ راهنمای سفر (1402) + عکس

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

کسانی که هوس کرده‌اند در هوای مه‌آلود جنگل‌ها پرسه بزنند، از ارتفاعات به تماشای سواحل دلنشنین خزر بنشینند یا غذاهای محلی شمال با بهترین کیفیت را امتحان کنند، می‌توانند راهی سرولات ‌شوند. این روستای زیبا جایی میان جنگل و دریا قرار گرفته است و در برخی از فصول سال آب‌وهوایی بی‌نظیر پیدا می‌کند. اگر شما هم می‌خواهید چند روزی در این روستای سرسبز به گشت‌وگذار بپردازید، تا پایان این مطلب با ایرانگرد همراه شوید. در این مطلب هرآنچه باید برای سفر به این بهشت زمینی بدانید را توضیح می‌دهیم.

 

فهرست مطالب:

روستای سرولات کجاست؟ 

این روستای دیدنی در استان گیلان قرار گرفته است. این روستا در واقع بخشی از منطقه جواهردشت از توابع شهر چابکسر به شمار می‌رود. این روستای جنگلی در جنوب چابکسر بوده و با این شهر ۷/۲ کیلومتر فاصله دارد. مسافت از این روستا تا رشت ۱۰۸ کیلومتر و تا رامسر ۱۷ کیلومتر است. سرولات در کنار رودهای خروشان آچی‌رود و کوروئه و دامنه کوه البرز و کوه‌های سماموس، مهران، شاسروس و لیکام قرار دارد. این روستا با روستاهای دیگری مثل جنگسرا، لیکلام، لیمه‌سرا و پشتاسران احاطه شده است. 

مسیر دسترسی به سرولات

روستای سرولات تا تهران ۲۳۸ کیلومتر فاصله دارد. برای سفر به این روستا از سمت پایتخت دو مسیر پیش رو دارید:

  • آزادراه تهران-شمال: سفر از این آزادراه یعنی ۲۳۸ کیلومتر را در حدود ۴ ساعت و ۳۲ دقیقه رانندگی کنید. در این مسیر از شهرهای چالوس، سلمان‌شهر و رامسر می‌گذرید. اگر از این مسیر سفر می‌کنید، از رامسر باید به سمت چپ یا غرب بروید. در این جاده پرپیچ‌وخم به یک مسیر آسفالت‌نشده می‌رسید که شما را به روستای لیمه‌سرا می‌برد. بعد از عبور از این روستا و جاده منتهی به آن روستای خاور خانم معروف را خواهید دید.
  • آزادراه کرج-قزوین: این جاده از مسیر قبلی کمی طولانی‌تر است. در این مسیر باید ۴۰۰ کیلومتر را در ۵ ساعت و ۲۲ دقیقه طی کنید. با حرکت در این آزادراه از شهرهای قزوین، رودبار، لاهیجان، لنگرود و رودسر عبور می‌کنید. بعد از آنکه به رامسر رسیدید هم باید مثل مسیر قبل، راه خود به این روستای تماشایی را پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: جاهای دیدنی رامسر + راهنمای سفر (1402)

سرولات (عکس: سهیل حمیدی)

جاهای دیدنی سرولات

طبیعت‌گردانی که از شهرهای پردود و شلوغ امروزی خسته شده‌اند، اینجا را به عنوان پناهگاهی امن برای تعطیلات انتخاب می‌کنند. در این روستا می‌توانید تجسم بهشت روی زمین را ببینید. برخی از جاهای دیدنی سرولات که گردشگران و طبیعت‌گردان را به وجد می‌آورد، در ادامه آمده است. 

  1. رودخانه آچی‌رود: این رودخانه خروشان از ییلاق‌های گرده پسته‌سر و جیردشتان سرچشمه می‌گیرد. طبیعت بکر اطراف این رودخانه، کوهستان سرسبز و درختان درهم‌تنیده سبب شده است تا مناظر اطراف آچی‌رود به تابلویی زیبا تبدیل شوند. نسیم خنکی که از سمت این رودخانه می‌وزد این روستا را حتی در گرم‌ترین فصل‌های سال هم به بهشتی رؤیایی تبدیل می‌کند. پیک‌نیک و کمپینگ در اطراف این رودخانه از فعالیت‌های محبوب طبیعت‌گردان محسوب می‌شود.
  2. رستوران خاور خانم: در گوشه و کنار این روستای تماشایی، آتش‌هایی روشن شده است که نوید چای زغالی یا غذاهای محلی را می‌دهند. با این حال، بیشتر گردشگران راهی این روستا می‌شوند تا دست‌پخت خاور خانم معروف را بچشند. در این رستوران محلی انواع غذاهای گیلکی نظیر کباب ترش، ماهی یا مرغ شکم‌پر، باقالی‌قاتق و میرزاقاسمی سرو می‌شود. در کنار آنها هم زیتون پرورده اصل، سیرترشی و ترشی‌های محلی قرار می‌گیرند. خوشمزگی همین غذاها و چاشنی‌ها سبب شده است تا رستوران خاور خانم همیشه شلوغ باشد و مشتریان در صف‌های طولانی بایستند. البته، در سال‌های اخیر، به دلیل استقبال گردشگران از غذاهای محلی این منطقه، رستوران‌ها و کافه‌های دیگری هم در این روستا تأسیس شده‌اند. رستوران‌هایی مثل دربند لطفی و خاله مرضیه هم توانسته‌اند مشتریان خود در این روستا را راضی نگه دارند. پس اگر نتوانستید در رستوران خاور خانم غذا میل کنید، می‌توانید راهی یکی از این رستوران‌ها و کافه‌ها شوید.
  3. مناظر ساحل دریای خزر: اگر به ارتفاعات سرسبز این روستا پا بگذارید، می‌توانید ساحل چابکسر و رامسر را در دوردست‌ها به نظاره بنشینید. موقعیت منحصربه‌فرد این روستا سبب شده است که از یک‌سو مناظر ساحلی قابل مشاهده باشند و از سویی دیگر منظره کوهستان‌ها و دره‌های سرسبز چشمانتان را به خود خیره کند.
  4. جنگل‌های تماشایی: این روستا با جنگل‌های گیلان هم فاصله‌ای اندک دارد. بنابراین، می‌توانید با کمی پیاده‌روی و دور شدن از روستا خود را به جنگل‌های این منطقه برسانید و چند ساعتی را در این طبیعت زیبا پرسه بزنید.

فرقی نمی‌کند که راهی کدام یک از جاهای دیدنی سرولات شده باشید، در هر صورت، لنز دوربین را به هر طرف که بچرخانید، اثر هنری معرکه‌ای خلق می‌شود. این روستا در میانه‌ جنگل و دریا قرار گرفته و همین ویژگی باعث شده است که مناظر مه گرفته آن چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره کند. 

البته، سفر به این منطقه به تماشای این دیدنی‌ها محدود نمی‌شود. اگر اهل سفر و گشت‌وگذار باشید، می‌توانید جاذبه‌های اطراف این روستا را هم ببینید. تله‌کابین رامسر، چشمه دمکش، روستای فکجور، ییلاق جواهردشت، روستاهای قاسم‌آباد، لیمه‌سرا، چایجان، میان‌ده و سیاهکلرود، پلاژ ساحلی گل سرخ چابکسر، ساحل اوشیان، پارک ساحلی گیشار قاسم‌آباد و قلعه بندبن از جمله دیدنی‌های اطراف این روستا و چابکسر به شمار می‌روند. 

چه زمانی به روستای سرولات سفر کنیم؟ 

موقعیت جغرافیایی ویژه این روستا سبب شده است تا آب‌وهوای آن در تمام فصل‌های سال دلنشین باشد. با این حال، بیشتر گردشگران ترجیح می‌دهند تا در فصل‌های ابتدایی سال راهی این روستا می‌شوند. مردم این روستا در بهار شاهد بارش‌های بهاری هستند که برایشان هوای مه‌آلود، سرسبزی و سرزندگی را به ارمغان می‌آورد. بنابراین، اگر در بهار راهی این روستا شوید، با شکوفه‌های مرکبات، چشمه‌های جوشان و کوهستان‌های مه‌آلود روبه‌رو خواهید شد.

در تابستان آب‌وهوای این منطقه با بقیه شهرها و روستاهای شمالی متفاوت است. معمولا در این فصل از سال، در تمام شهرها و روستاهای شمالی هوای شرجی آسایش مسافران را می‌گیرد. با این حال، در این روستای بهشتی اوضاع به گونه‌ای دیگر است. در فصل تابستان می‌توانید در کنار آچی‌رود بنشینید و تا ساعت‌ها از نسیم خنکی که گونه‌هایتان را نوازش می‌دهد، لذت ببرید.

در پاییز هم این روستا جولانگاه پادشاه فصل‌ها می‌شود. در این هنگام از سال بارش‌های بی‌وقفه، هوای مه‌آلودی را ایجاد می‌کند که تابلوی نقاشی رنگارنگ طبیعت را در خود فرو می‌برد. اگر پاییز راهی این روستا می‌شوید، لباس گرم و دوربین عکاسی را نباید فراموش کنید. 

در زمستان هم این روستا شاهد بارش برف و باران است. سرمای این فصل به اندازه‌ای نیست که شما را آزار دهد. پس اگر در زمستان به جایی مملو از سکوت و آرامش نیاز دارید، می‌توانید راهی این روستای بهشتی شوید. 

ارتفاعات گیلان (عکس: مهران غفاری)

اقامت در سفر به سرولات

برای اقامت در این سفر می‌توانید سه راه را امتحان کنید.

  • کمپینگ: این روستا و مناطق اطراف آن بهترین جا برای چادر زدن و کمپینگ است. در صورتی که به قصد کمپینگ راهی این روستا می‌شوید، باید وسایلی مثل چادر، کیسه خواب، کفش مناسب کوهنوردی و طبیعت‌گردی، لباس گرم، پلاستیک زباله، عصای کوهنوری، داروهای عمومی مثل مسکن، آتش‌افروز و مقداری وجه نقد به همراه داشته باشید.
  • اقامتگاه‌های بومگردی: در این روستا می‌توانید لذت خوابیدن در خانه‌های روستایی را تجربه کنید. مهم‌ترین اقامتگاه‌های بومگردی در این روستا کلبه جنگلی کی‌دوان و اقامتگاه مشتی مریم هستند. در این اقامتگاه‌ها امکانات رفاهی برای اقامتی چندروزه مهیاست. در اقامتگاه مشتی مریم هم برای مهمانان انواع غذاهای محلی گیلکی با مواد اولیه تازه طبخ و سرو می‌شوند.
  • هتل‌های رامسر یا چابکسر: از این روستا تا چابکسر ۱۳ دقیقه و تا رامسر ۲۳ دقیقه زمان برای رانندگی لازم است. بنابراین، اگر به کمپینگ یا اقامت در خانه‌های روستایی علاقه‌ای ندارید، می‌توانید خود را به یکی از هتل‌های این دو شهر برسانید.

سرولات جایی میان دریای خزر و جنگل‌های گیلان قرار گرفته و در تمام فصل‌های سال تماشایی و حیرت‌انگیز است. سفر به این روستا را می‌توانید به صورت انفرادی یا گروهی تجربه کنید. انتخاب یکی از این دو راه به سلیقه شخصی شما بستگی دارد، اما اگر به سفرهای گروهی علاقه دارید، برایتان پیشنهاد ویژه‌ای داریم. برای شرکت در تورهایی با مقصد این روستای بهشتی از ایرانگرد کمک بگیرید. در این مرجع گردشگری اطلاعات تورهای این منطقه یک‌جا گردآوری شده و قابل مقایسه‌ هستند. شما می‌توانید یکی از این تورها را بدون واسطه برای سفر خود رزرو کنید و خیالتان از بابت رزرو اقامتگاه و برنامه‌ریزی سفر راحت شود. 

در این مطلب شما را با زیبایی‌های این روستا آشنا کردیم و از بهترین فصل سفر به آنجا گفتیم. با این حال، ممکن است هنوز هم در ذهنتان سؤالاتی باقی مانده باشد. در این بخش، برخی از سؤالات رایج برای سفر به این روستا را پاسخ می‌دهیم. می‌توانید در بخش نظرات سوالات دیگر خود را مطرح کنید تا به آنها پاسخ داده شود.

جنگل

پیشنهاد ما: الان سفر کنید.

الان زمان مناسبی برای سفر به سرولات است. فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد و شهریور زمان مناسبی برای سفر به این منطقه می‌باشد.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
تورهای سرولات
متاسفانه توری برای سرولات پیدا نکردیم:(
بقیه تورها را ببینید یا برای تورهای این مقصد هشدار ثبت کنید.

مجری تور هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
ویلا، آپارتمان و هتل های سرولات و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
سوالات متداول

سرولات کجاست؟

این روستا در جنوب چابکسر قرار گرفته است و با این شهر ۷.۲ کیلومتر فاصله دارد.

چه زمانی به سرولات سفر کنیم؟

برای سفر به این روستا تمام فصل‌های سال مناسب هستند. با این حال، بیشتر گردشگران بهار و تابستان را ترجیح می‌دهند.

فاصله تهران تا سرولات چقدر است؟

فاصله تهران تا سرولات چقدر است؟ از این روستا تا تهران ۲۳۸ کیلومتر فاصله است.

فاصله انزلی تا سرولات چقدر است؟

این روستا تا بندرانزلی ۱۳۶ کیلومتر فاصله دارد.
نقد و بررسی
نقد و بررسی سرولات
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟