ورود / ثبت نام

گردنه حیران کجاست؟ راهنمای سفر (1402) + آدرس و عکس

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

بدون شک یکی از رویایی‌ترین جاده‌های شمال کشور، جاده گردنه حیران است؛ تا جایی که دل‌تان می‌خواهد مسیر جاده هیچ وقت به پایان نرسد. جنگل‌های گیلان، مه غلیظ و دره‌ای عمیق همه و همه از زیبایی‌های اطراف جاده حیران هستند. این جاده موقعیت جغرافیایی بسیار خاصی دارد و مرز بین ایران و آذربایجان به حساب می‌آید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با این گردنه به طور کامل آشنا شویم.

 

 

فهرست مطالب:

گردنه حیران کجاست؟

جاده حیران در بین آستارا و اردبیل قرار گرفته و دارای مناظری فوق‌العاده چشم‌نواز است. این گردنه در فاصله 39 کیلومتری از شهر آستارا در قسمتی از استان گیلان قرار دارد. از سمت اردبیل هم تا این جاده تنها حدود 54 دقیقه معادل 56 کیلومتر فاصله است. حیران به سه روستای حیران‌علیا، حیران‌سفلی و حیران‌وسطی تقسیم‌بندی می‌شود. 

برای دسترسی به این جاده تنها کافیست خودتان را به آستارا یا اردبیل برسانید. از تهران تا این جاده با ماشین شخصی حدود 7 تا 8 ساعت مسیر در پیش دارید. در واقع تهران تا حیران حدود 635 کیلومتر فاصله دارد. مسیر دسترسی از تهران تا این جاده دیدنی به صورت زیر است.

  • ابتدا باید به سمت کرج رفته و خود را به آزادراه قزوین-رشت برسانید.
  • بعد از رسیدن به آزادراه، همان طور به مسیر خود ادامه دهید تا به زنجان و سپس اردبیل برسید.
  • بعد از رسیدن به اردبیل تنها کافیست 56 کیلومتر دیگر را طی کرده تا زیبایی جاده حیران شگفت‌زده‌تان کند.
  • از سمت بندرانزلی و تالش هم می‌توانید خودتان را به آستارا برسانید. سپس از آستارا به سمت حیران حرکت کنید.

شما با هواپیما هم می‎‌توانید به این منطقه بروید. برای دسترسی با هواپیما ابتدا باید بلیط هواپیما به مقصد رشت را تهیه کرده و سپس با تاکسی به سمت حیران بروید. از رشت تا آستارا حدود 174 کیلومتر مسیر در پیش دارید. بعد از رسیدن به آستارا، می‌توانید کمی در آنجا استراحت کرده و در بازارهایش به گشت‌وگذار بپردازید؛ سپس به سمت حیران بروید. فاصله آستارا تا این جاده حدود 39 کیلومتر است.

قابل ذکر است که از سمت فرودگاه اردبیل هم می‌شود به این منطقه رفت. فاصله اردبیل تا این جاده حدود 56 کیلومتر است. در ادامه مطلب با زیبایی این جاده بیشتر آشنا خواهیم شد. 

جاده گردنه حیران چگونه است؟

وقتی که از سمت آستارا یا اردبیل وارد این جاده می‌شوید؛ انگار وارد بهشت شده‌اید. بعد از وارد شدن به جاده، کمی شیشه ماشین را پایین دهید تا نسیم خنک جنگل‌های گیلان صورت‌تان را نوازش دهد. سپس به محیط اطراف‌تان نگاهی بندازید. طبیعت مه‌آلود اطراف‌تان به قدری حیرت‌انگیز است که دلتان می‌خواهد زمان متوقف شده و تنها به آن خیره شوید. در یک طرف جاده، جنگلی سرسبز از درخت‌های خوش قدوقامت به چشم می‌خورد. سمت دیگر جاده هم دره‌ای نسبتا عمیق خودنمایی می‌کند. رود ارس از درون همان دره عبور می‌کند که رود مرزی بین ایران و آذربایجان محسوب می‌شود.

مسیر جاده مانند مسیر جاده چالوس دارای پیچ و خم بوده اما زیبایی‌اش از جاده چالوس بیشتر است. اگر تا اواسط جاده بروید با تونلی از مه غلیظ مواجه شده و تماشای حیوانات اهلی در اطراف‌تان فوق‌العاده حس خوبی به شما می‌دهد. در کنار جاده نیز افراد محلی حضور دارند که مشغول به فروش محصولات کشاورزی‌ همچون عسل طبیعی هستند. البته رانندگی در گردنه حیران کمی خطرناک به نظر می‌رسد و نیاز به دقت بیشتری دارد؛ چرا که مسیر جاده دارای پیچ و خم زیادی بوده و مه تمام جاده را فراگرفته است.

 گردنه حیران در تمام فصل‌های سال مخصوصا پاییز و زمستان فوق‌العاده دلرباست. وقتی که در فصل پاییز به این جاده بروید، طبیعت رنگارنگ جنگل‌های گیلان حسابی برای شما دل‌بری می‌کنند. در فصل زمستان هم همه جا سفید پوش شده و حس آرامش‌بخشی به شما می‎‌دهد. ناگفته نماند که در فصل زمستان حتما تجهیزات مناسب گرمایشی و زنجیر چرخ به همراه داشته باشید تا مشکلی برای‌تان پیش نیاید. 

در نهایت بد نیست بدانید که وجود ابر و مه در این جاده به دلیل مرتفع بودنش از سطح دریا نیست؛ بلکه به خاطر رطوبت دریای خزر است. این جاده از سطح دریا تنها 1500 متر فاصله دارد.

جاهای دیدنی گردنه حیران

نام این گردنه در لغت به معنی منطقه‌ای احاطه شده از مه و برف است. در مسیر این جاده دیدنی‌های بی‌نظیری به چشم می‌خورند که شما را به دنیای دیگری می‌برند. 

بیایید تا با جاهای دیدنی گردنه حیران بیشتر آشنا شویم.

  1. روستای حیران: روستای حیران یکی از روستاهای اطراف گردنه حیران به شمار می‌رود که در فاصله 30 کیلومتری از آستارا قرار دارد. این روستا به سه بخش حیران‌علیا، حیران‌وسطی و حیران‌سفلی تقسیم‌بندی می‌شود. زیبایی این روستا کم‌نظیر است و در آن ویلاهای زیادی برای اقامت به چشم می‌خورند. اگر قصد اقامت در این روستا را داشته باشید، می‌توانید به این روستا بروید و در یکی از ویلاهای آن اقامتی دل‌چسب را تجربه کنید.
  2. روستای کشفی: روستای کشفی در فاصله 22 کیلومتری از حیران قرار گرفته و طبیعتی همچون بهشت دارد. این روستا برای طبیعت‌گردی و استراحت چند روزه فوق‌العاده به نظر می‌رسد. آب‌وهوای این روستا، معتدل و خنک است. به همین علت اگر قصد رفتن به کشفی را داشتید، یادتان نرود حتما لباس مناسب و گرم به همراه خود داشته باشید.
  3. روستای مشند: نام این روستا به معنای جایگاه زنبور است و در فاصله 15 کیلومتری از جاده آستارا به اردبیل قرار دارد. طبیعت این روستا هم فوق‌العاده زیباست و برای استراحتی چند روزه جان می‌دهد.
  4. پارک ملی هیرکان: پارک ملی هیرکان در نقطه مرزی قرار گرفته که از سمت یک طرف جاده مشخص است. جنگل‌های این پارک در کشور جمهوری آذربایجان قرار دارند. پوشش گیاهی و جانوری آن بسیار زیاد هستند. نام پارک ملی هیرکان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
  5. جنگل فندقلو: فندقلو تا این جاده فاصله بسیار کمی دارد. در این جنگل درختانی پر از فندق به چشم می‌خورند که عطر و بوی آن‌ها شما را سرمست می‌کند. بهترین زمان رفتن به این جنگل هم فصل تابستان است که آب‌وهوای فوق‌العاده خنکی دارد.
  6. دشت بابونه: دشت بابونه کمی جلوتر از جنگل فندقلو اردبیل قرار دارد. اگر در فصل بهار یا تابستان به این دشت بروید، شانس دیدن گل‌های بابونه را دارید. این دشت به قدری زیباست که شما را وادار به عکس گرفتن می‌کند.
  7. قلعه شیندان: قلعه شیندان یا همان گور بابک در مرز ایران و آذربایجان واقع شده است و یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی گردنه حیران محسوب می‌شود. قدمت این قلعه به دوره ساسانی برمی‌گردد و دیدن آن خالی از لطف نیست.
  8. بعد از گشت‌وگذار در جاهای دیدنی گردنه حیران، پیشنهاد می‌شود حتما تفریحات اطراف منطقه گردنه را هم تجربه کنید. یکی از تفریحات هیجان‌انگیز اطراف این منطقه، سورتمه آن است که از میان ارتفاعات جنگل نزدیک به گردنه می‌گذرد. این سورتمه حدود 1500 متر طول دارد و یکی از طولانی‌ترین سورتمه‌های شمال کشور است.
سورتمه حيران (عکس: محسن محمودپور)

از دیگر تفریحات این منطقه می‌توان اشاره کرد به:

  • زیپ لاین
  • پیست کارتینگ
  • ترامپولین
  • پیست اسکی روی چمن در جنگل فندقلو
  • تله کابین

گفتنی است که در این منطقه گردشگران زیادی رفت و آمد می‌کنند. به همین علت در این منطقه امکانات رفاهی کاملی برای مسافران همچون سرویس بهداشتی، نمازخانه، اقامتگاه و آلاچیق مهیا شده است.

ناگفته نماند که اگر عاشق دیدن ماسال هم هستید، ماسال تا این گردنه تنها 176 کیلومتر فاصله داشته و شما با دو ساعت رانندگی می‌توانید به ماسال بروید و از طبیعت شگفت‌انگیز آن لذت ببرید. 

بهترین فصل بازدید از گردنه حیران

بهترین زمان برای گشت‌وگذار در این منطقه، فصل بهار و تابستان است. چرا که گردنه در این فصل‌ها، آب‌وهوای معتدلی داشته و سفری پر از خاطره برای‌تان به یادگار می‌ماند. در این فصل‌ها همه جا سرسبز است و عطر و بوی گل‌های بهاری به مشام می‌رسد. شما در این زمان شانس دیدن دشت‌های بابونه را هم خواهید داشت. در فصل پاییز هم طبیعت این منطقه به قدری حیرت‌انگیز می شود که اصلا دل‌تان نمی‌خواهد آنجا را ترک کنید. 

اگر در فصل زمستان قصد رفتن به این منطقه را دارید، حتما با خودتان تجهیزات مناسب از جمله زنجیرچرخ و لباس گرم به همراه داشته باشید. طبیعت حیران در فصل زمستان کاملا سفیدپوش شده و بسیار زیبا به نظر می‌رسد؛ البته فصل زمستان در این منطقه بسیار سرد است و برای خیلی از افراد قابل تحمل نیست. 

اقامت در سفر به گردنه حیران

در سفر به این منطقه می‌توانید در دهکده گردشگری حیران اقامت کنید. در این دهکده خانه، اقامتگاه و هتل‌هایی منحصربه فرد مخصوص مسافران ساخته شده است. در تمامی آن‌ها هم امکانات مناسب رفاهی وجود دارد. 

اگر عاشق طبیعت هستید، پیشنهاد می‌کنیم همان جا در آغوش شگفت‌انگیز طبیعت چادر بزنید تا با بیدار شدن از خواب از طبیعت دل‌انگیز منطقه نهایت لذت را ببرید. برای کمپینگ هم حتما از قبل تجهیزات مناسب مثل چادر، کیسه‌خواب، زیرانداز، پتو، لباس گرم، ظرف، خوراکی، جعبه کمک‌های اولیه، کبریت، گاز پیک‌نیکی، کیسه زباله و وسایل مورد نیازتان را به همراه داشته باشید. 

اگر قصد سفر گروهی به این گردنه را دارید؛ پیشنهاد می‌شود با تورهای طبیعت‌گردی ایرانگرد همراه شوید. ایرانگرد مرجعی معتبر است که در حوزه تورهای داخلی و طبیعت‌گردی فعالیت می‌کند. برای خرید تور می‌توانید از طریق سایت اقدام کنید یا با مشاوران ایرانگرد تماس بگیرید.

اگر شما تجربه سفر به این منطقه را داشته‌اید؛ لطفا تجربیات خود را با ما و مخاطبان ایرانگرد به اشتراک بگذارید. 

کوه
جنگل

پیشنهاد ما: الان سفر کنید.

الان زمان مناسبی برای سفر به گردنه حیران است. فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد و شهریور زمان مناسبی برای سفر به این منطقه می‌باشد.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
ویلا، آپارتمان و هتل های گردنه حیران و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
نقد و بررسی
نقد و بررسی گردنه حیران
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟