ورود / ثبت نام

روستای درک کجاست؟ جایی که دریا و کویر آشتی می‌کنند

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

کسانی که از واژه درک برای نفرین و ناسزا استفاده می‌کنند، هنوز با بهشتی به این نام آشنا نشده‌اند. درک نام روستایی است که تماشای جاذبه‌هایش هر کسی را حیرت‌زده می‌کند. اما روستای درک کجاست؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤال باید تا پایان این مطلب با ما همراه شوید. در این مطلب، شما را با این روستا و اطلاعات مورد نیاز برای سفر به این جاذبه شگفت‌انگیز بیشتر آشنا می‌کنیم.

فهرست مطالب:

روستای درک کجاست؟

این روستا در مناطق مرزی استان سیستان و بلوچستان، درست جایی که دریا و کویر به یکدیگر می‌رسند، قرار دارد. روستای درک در این استان جنوبی کشور واقع شده است و همچون نگینی در امتداد سواحل دریای عمان خودنمایی می‌کند. این منطقه همان جایی است که دریای عمان و اقیانوس هند به یکدیگر متصل می‌شوند. 

این روستای دیدنی از توابع بخش زرآباد در شهر کنارک به شمار می‌رود. درک در ۱۹/۷ کیلومتری جنوب شرقی زرآباد قرار دارد. مسافت از این روستا تا چابهار ۱۲۷ کیلومتر، تا کنارک ۱۳۲ کیلومتر، تا بندرعباس ۵۱۲ کیلومتر و تا زاهدان ۷۱۵ کیلومتر است.

برای سفر به این منطقه باید ابتدا خود را به استان سیستان و بلوچستان برسانید. در صورتی که از تهران عازم این منطقه می‌شوید، ۳ راه زیر پیش روی شماست.

  • با خودروی شخصی یا اتوبوس‌ها سفر کنید؛ در این صورت، باید مسافت ۱۸۸۸ کیلومتری را طی کنید که حدود ۲۰ ساعت و ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.
  • سفرهای هوایی؛ سفر زمینی به این منطقه چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. اگر شما هم این طور فکر می‌کنید، می‌توانید از تهران به مقصد کنارک یا بندر عباس بلیط بخرید. از کنارک تا این روستا باید حدود یک ساعت و ۴۵ دقیقه و از بندر عباس تا این روستا باید ۶ ساعت و ۴۵ دقیقه رانندگی کنید.
  • سفر با قطار؛ در صورتی که به نشستن در قطار و تماشای پیچ‌وخم ریل‌ها علاقه دارید، می‌توانید با قطار راهی این روستا شوید. البته، این روستا ایستگاه راه‌آهن ندارد. بنابراین، باید از طریق مسیر ریلی خود را به یکی از شهرهای زاهدان، بندرعباس یا کرمان برسانید و از آنجا با خودروهای سواری راهی مقصد شوید.
روستای درک (عکس: مروه کایا)

جاهای دیدنی درک

شاید با آگاهی از این موضوع که درک کجاست، به خود بگویید که این روستای دورافتاده ارزش دیدن ندارد. در این صورت، یکی از بزرگترین اشتباهات عمر خود را مرتکب شده‌اید. این روستای جنوبی بسیار دیدنی است. با یک بار سفر به این منطقه، هرگز با شنیدن جمله «برو به درک!» ناراحت نمی‌شوید! در این روستا بهشتی زمینی با تمام شگفتی‌هایش در انتظار شماست. 

ساحل درک

این ساحل پدیده‌ای شگفت‌انگیز است که نباید تماشای آن را از دست بدهید. در این ساحل تماشایی صخره‌ها، ماسه‌ها، شن‌ها و مرجان‌ها به یکدیگر بسیار نزدیک شده‌اند. در حقیقت، اگر از شما بپرسند که این ساحل از چه جنسی است، نمی‌توانید پاسخ مشخصی بدهید چون اینجا هم سواحل صخره‌ای دارد و هم سواحل ماسه‌ای، شنی و مرجانی. 
در این ساحل که تا ۶ کیلومتر ادامه دارد، هیچ زباله‌ای پیدا نمی‌کنید. همین نکته هم سبب شده است که این ساحل را تمیزترین ساحل کشور بنامند. در نزدیکی این ساحل حیرت‌انگیز منابع آب شیرین قرار گرفته است که به رشد جنگل و درختان گرمسیری در این منطقه کمک می‌کند. بنابراین، از رمل‌های کویری این ساحل که بالا بروید، منظره‌ای را خواهید دید که باور کردن آن مشکل است. روبه‌روی شما درختان نخل و جنگل‌های گرمسیری قرار دارند. احتمالا بعد از دیدن این مناظر تصور کنید که در رؤیایی عمیق و شیرین فرو رفته‌اید، اما این طور نیست. شما به ساحلی پا گذاشته‌اید که آن را درک می‌نامند. 

در این منطقه و اطراف آن جاهای دیدنی مختلفی هم وجود دارند که می‌توانید بخشی از زمان سفر را به بازدید از آنها اختصاص بدهید. از جمله جاهای دیدنی درک و اطراف آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • چاه‌های آب شیرین؛ دریاها و مناطق اطراف آن معمولا آب شور دارند. با این حال، در این روستا همه چیز متفاوت است. اگر در این روستا زمین را به عمق ۲ متر حفاری کنید، با معجزه‌ای باورنکردنی روبه‌رو می‌شوید. در این منطقه ساحلی آب شیرین است. این آب شیرین و چاه‌هایی که برای رسیدن به آن حفر می‌شوند، منبع اصلی تأمین آب در این روستا محسوب می‌شود. با وجود این منابع آب شیرین درختان گرمسیری در این محل رشد خوبی دارند و کشاورزان محلی می‌توانند محصولاتی نظیر هندوانه، خرما و ذرت کاشته و برداشت کنند.
  • جنگل‌های حرا؛ یکی دیگر از شگفتی‌هایی که از تماشای آن در این منطقه سیر نخواهید شد، جنگل‌های حراست. این جنگل‌ها که روی آب‌های شور رشد می‌کنند، با این روستا فاصله‌ای ندارند. بنابراین، زمان قایق‌سواری می‌توانید از این جنگل‌های حیرت‌انگیز هم بازدید کنید.
  • کوه‌های مریخی؛ کوه‌های مریخی این روستا حاصل همکاری باد و خاک هستند. این کوه‌های مینیاتوری در اثر فرسایش باد و خاک تشکیل شده‌اند و جنس آنها از ماسه سنگ و مارن است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، ناهمواری‌های روی این کوه‌ها همه به یک شکل و اندازه‌اند.
ساحل درک (عکس: مجید نوری)

 

گردشگران و طبیعت‌گردانی که به این روستا سفر می‌کنند، اغلب مشغول تفریحاتی می‌شوند که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  1. تفریحات آبی؛ به محض اینکه نام منطقه‌ای ساحلی را می‌شنویم، ناخودآگاه خود را برای تفریحات ساحلی آماده می‌کنیم. این مکان هم از این قاعده مستثنی نیست. اگر به این روستای ساحلی پا بگذارید، خیل عظیمی از گردشگران را می‌بینید که به قایق‌سواری، موج‌سواری، شنا یا غواصی مشغول شده‌اند. شما هم می‌توانید به آنها ملحق شوید.
  2. حمام آفتاب گرفتن؛ خاک سواحل این روستا خاصیت درمانی دارند. اگر به حمام آفتاب گرفتن و لم دادن در خاک ساحل علاقه دارید، باید بهترین زمان که معمولا صبح زود است را انتخاب کنید. عینک آفتابی و وسایل مورد نیاز را برداشته و راهی ساحل شوید.
  3. آفرود سواری و گشت‌وگذار در کویر؛ یکی از شگفتی‌های این منطقه این است که شما می‌توانید یک روز را به تفریحات آبی بگذرانید و روزی دیگر مشغول کویرنوردی شوید. در این منطقه همیشه تورهای آفرود برگزار می‌شوند که فرصت گردش در کویری که به دریا می‌رسد را فراهم می‌کنند. برای شرکت در این تورها کافی است از ایرانگرد کمک بخواهید.
  4. عکاسی؛ هر جا مناظر زیبا و دیدنی باشد، عکاسان راهی آنجا می‌شوند. این روستا نیز برای علاقه‌مندان به عکاسی بسیار مقصد جذابی است.
  5. گردش در روستای درک؛ این روستا مردمی خونگرم و مهمان‌نواز دارد. این موضوع را زمانی متوجه می‌شوید که در کوچه‌ها و بازارهای روستا قدم بزنید. این مردم بلوچ به زبان محلی سخن می‌گویند. با کمی قدم زدن در میان حجره‌های بازار محلی این روستا می‌توانید پارچه‌های رنگی سوزن‌دوزی شده آنها را ببینید و به عنوان سوغات بخرید.
  6. شتر سواری؛ ویژگی‌های متمایز ساحل این روستا باعث شده است که سفر به آن تجربه‌ای متفاوت باشد. احتمالا زمانی که از شترسواری صحبت به میان می‌آید، به یاد کویرهای بی آب و علف میفتید. در این منطقه قضیه کمی متفاوت است. در این ساحل کویری می‌توانید شترسواری در کنار دریا را تجربه کنید. شترسواری در این ساحل و روستای تماشایی با کمک ساربان‌ها انجام می‌شود. در نتیجه، زمانی که به این منطقه رسیدید، می‌توانید از یک طرف مردم محلی همراه با قایق‌های سواری را ببینید و از طرف دیگر شاهد شترسواری ساربان‌ها باشید.
  7. تماشای تک درختی که دیگر وجود ندارد؛ تا پیش از این، اگر کسی از ساحل درک نام می‌برد، همه ناخودآگاه به یاد منظره تک درختی میفتادند که در میان شن‌های ساحل رشد کرده است. این تک درخت نخل بیش از۴۰ سال قدمت داشت اما در سال ۱۴۰۰ در فضای مجازی خبری منتشر شد. با شنیدن این خبر آه از نهاد مردم محلی و علاقه‌مندان به طبیعت برخاست. این درخت را افرادی ناشناس قطع کردند تا برای همیشه جای خالی آن باقی بماند. اگر راهی این روستا شدید، با کمی پرس‌وجو از مردم محلی می‌توانید مکان این درخت قطع شده را از نزدیک ببینید.
تک درخت درک (عکس: فرهاد بلوچی)

بهترین زمان برای سفر به روستای درک

سفر به این منطقه یکی از تجربه‌های فراموش نشدنی عمر هر گردشگری است. با این حال، سفر به این روستا همیشه هم دلنشین نیست. همان طور که گفتیم، این روستا در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. آب‌وهوای این استان هم مثل سایر استان‌های جنوبی کشور گرم و خشک است. بنابراین، باید از سفرهای تابستانی به این روستا صرف نظر کنید. پس چه زمانی برای سفر به این روستای شگفت‌انگیز مناسب‌تر است؟ 

برای اینکه از سفر به این روستا لذتی دوچندان ببرید، باید از اواسط پاییز تا اوایل بهار راهی این منطقه شوید. این روستا یکی از مقاصد گردشگری پرطرفدار برای سفرهای زمستانی است. همچنین نسیم خنکی که از اقیانوس هند می‌وزد، اجازه نمی‌دهد شرایط سفر برای شما دشوار شود. 

اقامت در روستای درک 

برای اقامت در روستای درک ۲ راه دارید؛ اقامت در خانه‌های روستایی و کمپینگ. 

در صورتی که راه اول را انتخاب می‌کنید، باید پیش از سفر به فکر رزرو اقامتگاه‌های بومگردی در این روستا باشید. بسیاری از مردم این روستا خانه‌های خود را در اختیار مهمانان و گردشگران می‌گذارند تا برای چند روز زندگی در روستا را تجربه کنند. با اقامت در این خانه‌های بومی به رونق اقتصاد و گردشگری این منطقه محروم کمک می‌کنید. علاوه بر این، در صورت تمایل می‌توانید غذاهای محلی و سنتی این منطقه را هم بچشید. در اقامتگاه‌های بومگردی معمولا غذاهای سنتی روستا سرو می‌شوند و برای گردشگران علاقه‌مند به آشنایی با فرهنگ مردم محلی، چه چیزی بهتر از این؟

با اینکه درب خانه‌های این روستا همیشه به روی مهمانان باز است، اما اقامت در این خانه‌ها تنها راه برای اقامت در این روستا نیست. در صورتی که به چادر زدن در دامان طبیعت علاقه دارید، می‌توانید کمپینگ در این منطقه را امتحان کنید. در این روستا امکان چادر زدن وجود دارد. بنابراین، شما می‌توانید با چادر، پتوی مسافرتی و تمام وسایل مورد نیاز برای کمپینگ به این روستا سفر کنید. تماشای آسمان پرستاره این روستای کویری یا نشستن در سواحل تماشایی آن یکی از تجربه‌های تکرارنشدنی عمر هر گردشگری است. 

در صورتی که راه دوم را انتخاب می‌کنید، باید حتما آب آشامیدنی و خوراکی‌های مورد نیازتان را با خود همراه کنید. جاذبه‌های این روستا و جایی که دریا و کویر به یکدیگر می‌رسند، کمی از روستا فاصله دارد. در نتیجه، در این منطقه هیچ فروشگاه یا پمپ بنزینی وجود ندارد که بتوانید برای تهیه مایحتاج سفر از آن کمک بگیرید. 

در سفر و اقامت در این منطقه باید حتما به پاکیزگی محیط زیست توجه داشته باشید. این ساحل تماشایی یکی از جاذبه‌های کمتر شناخته شده در ایران است و همان طور که گفتیم نام تمیزترین ساحل ایران را به یدک می‌کشد. در نتیجه، بهتر است برای حفظ این شرایط تلاش کنیم و این ساحل را همین قدر زیبا نگه داریم.

در این مطلب، شما را با یکی از جاهای دیدنی در اطراف کنارک آشنا کردیم. ساحل درک و روستایی که در کنار آن قرار دارد، یکی از مناطق بکر و دست نخورده ایران به شمار می‌رود. برای سفر به این روستا می‌توانید با تورهای گردشگری ایرانگرد همراه شوید. 

پیشنهاد ما: برای سفر عجله نکنید

بهترین زمان سفر: آبان، آذر، دی، بهمن، اسفند و فروردین
برای سفر به روستای درک بهتر است تا آبان دست نگه دارید.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
تورهای روستای درک
متاسفانه توری برای روستای درک پیدا نکردیم:(
بقیه تورها را ببینید یا برای تورهای این مقصد هشدار ثبت کنید.

مجری تور هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
ویلا، آپارتمان و هتل های روستای درک و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
سوالات متداول

چگونه به روستای درک برویم؟

برای سفر به این روستا می‌توانید از طریق مسیرهای زمینی، هوایی و ریلی اقدام کنید. در هر صورت، باید ابتدا خود را به استان سیستان و بلوچستان و شهر کنارک برسانید. از آنجا تا مقصد هم راهی نیست.

فاصله روستای درک تا چابهار چقدر است؟

فاصله از این روستا تا چابهار ۱۵۷ کیلومتر است و طی این مسافت با ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه رانندگی ممکن می‌شود.

فاصله روستای درک تا تهران چقدر است؟

این روستا با تهران حدود ۱۸۸۸ کیلومتر فاصله دارد.

بهترین زمان برای سفر به درک چه فصلی است؟

برای سفر به این روستا بهتر است زمانی میان اواسط پاییز تا اوایل بهار را انتخاب کنید.
نقد و بررسی
نقد و بررسی روستای درک
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟