ورود / ثبت نام

دماوند کجاست؟ شهری با طبیعت زیبا در نزدیکی پایتخت

اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید

صحبت از شهر دماوند که می‌شود، آنچه ابتدا به ذهن می‌آید، کوه پر صلابت دماوند بوده و گاها یادآور این بیت زیبای "ای دیو سپید پای در بند، ای گنبد گیتی ای دماوند" از ملک‌الشعرای بهار است. شهری که شهرت خود را از کوه استوارش وام گرفته است و گردشگران و کوهپیمایان به هوای همین کوه رهسپارش می‌شوند. اما دیدنی‌های این شهر به کوه معروفش ختم نمی‌شود. این شهر به واسطه طبیعت دل‌انگیز و منحصر به فردش مورد توجه گردشگران قرار دارد. برای آشنایی بیشتر با این شهر و دیدنی‌ها و اقامتگاه‌هایش با ما تا انتهای این مطلب همراه شوید.

شهر دماوند کجاست و چگونه باید به این شهر برویم؟

 شهر دماوند در نزدیکی پایتخت قرار دارد. این شهر نام خود را از کوه استوار دماوند وام گرفته است. شهرستان دماوند دارای دو بخش مرکزی و بخش رودهن است و طبق آخرین تقسیمات کشوری 4 شهر از جمله رودهن، آبعلی، کیلان و آبسرد در تقسیمات این شهرستان قرار می‌گیرند. معمولا ساکنین پایتخت برای گذران روزی آرام و البته استنشاق هوایی مطلوب دل به جاده‌ این شهرستان می‌سپارند. 

 با سفر به شهر دماوند می‌توانید از قسمت شمالی به لاریجان و سوادکوه بروید. گرمسار و ورامین نیز از جنوب و جنوب شرقی این شهر دسترسی راحتی دارد. فیروزکوه هم در شرق و تهران، تجریش، لواسانات نیز در غرب این شهر قرار دارد. اگر از مبدا تهران می‌خواهید راهی این شهر شوید می‌توانید یکی از دو بزرگراه زین‌الدین یا بزرگراه بابایی شرق را انتخاب کنید. در هر صورت هر دو این بزرگراه‌ها به آزاد راه سردار سلیمانی ختم می‌شود. با گذر از این آزاد راه وارد جاده دماوند خواهید شد؛ از کمربندی رودهن که عبور کنید تا مقصد راهی نیست. در مجموع برای رسیدن به این شهر از تهران یک ساعت و نیم زمان لازم خواهید داشت.

جاهای دیدنی شهر دماوند 

قبل از اینکه به جاهای دیدنی این همسایه پایتخت بپردازیم، بهتر است از معرفی آبسرد دماوند غافل نشویم. آبسرد دماوند از یکی شدن سه روستا به وجود آمده است. آبسرد از شهر دماوند حدود 30 دقیقه فاصله زمانی دارد. آبسرد دماوند به دلیل آب و هوای مطلوب و البته برخورداری از مناظر و طبیعت زیبا بسیار مورد توجه گردشگران خصوصا پایتخت نشینان قرار دارد. جالب اینکه بدانید که بسیاری از ساکنین تهران با خرید انواع ویلا با امکانات مختلف آبسرد دماوند را به عنوان اقامتگاهی مناسب برای گذران روزهای تعطیل انتخاب نموده‌اند. حال که مختصری با آبسرد آشنا شدید با هم به دیگر جاهای دیدنی شهر دماوند سری می‌زنیم.

  • پیست اسکی آبعلی

اگر به تفریحات زمستانی علاقه‌مند هستید، پیست اسکی آبعلی بهترین انتخاب شما می‌تواند باشد. برای رفتن به این پیست باید در مسافت 45 کیلومتری تهران و به جاده هراز بروید. بقعه امامزاده هاشم نیز در نزدیکی این پیست قرار دارد. آبعلی دارای چندین پیست با امکانات مناسب است. از امکانات پیست آبعلی می‌توان به تله سیژ، تله اسکی، پارکینگ و رستوران اشاره کرد. اگر تجربه‌ای از تفریح جذاب اسکی ندارید، در اینجا آموزش اسکی نیز برای مبتدیان انجام می‌شود.  

  • دریاچه تار و هویر

 این دریاچه در فاصله 30 کیلومتری از شهر و در روستای هویر قرار دارد. علت اینکه نام دو دریاچه تار و هویر با هم می‌آید، این است که فاصله این دو دریاچه فقط 500 متر می‌باشد. اگر به تفریح ماهیگیری، شنا و قایقرانی علاقه‌مند هستید، در سفر به این شهر حتما سری به این دو دریاچه زیبا بزنید.  

  • دشت لار

دشت لار دشتی زیبا در دامنه کوه دماوند است. آنچه بیش از هر چیز در این دشت نظرتان را جلب می‌کند، وجود شقایق‌هایی زیباست که به خوبی رسم دلبری را در این دشت می‌دانند. اگر دشت لار را برای گذران ساعاتی آرام در برنامه‌ریزی سفرتان انتخاب کردید، حتما ساعاتی را در کنار رودخانه‌های با صفای این دشت سپری کنید.

  • چشمه سیاه سنگ

 این چشمه زیبا در روستای مشا قرار دارد. این چشمه در روزهای تابستان بیشترین میزان گردشگر را به خود می‌بیند. در این محدوده علاوه ‌بر تفریح و آبتنی، در کنار چشمه می‌توانید انواع گیاهان دارویی مانند گل بنفشه، نسترن، گل گاوزبان و... را نیز جمع‌آوری کنید. وجود درختان اطراف این چشمه و طراوت آب، دل کندن از این منطقه را برای شما سخت می‌کند. ناگفته نماند، از آب این چشمه برای تولید آب معدنی استفاده می‌شود. 

  • غار رود افشان

اگر علاقه‌مند به غارنوردی و بازدید از غارهای باستانی هستید، باید گفت غار رود افشان از جاهای دیدنی این منطقه محسوب می‌شود. این غار در روستایی به همین نام قرار گرفته است. برای رسیدن به این غار باید حدود 800 متر پیاده‌روی را به جان بخرید. رفت و آمد در غار هم آسان نیست؛ البته در برخی از قسمت‌های مسیر تعدادی نردبان فلزی قرار داده شده است. با این حال توصیه می‌شود، اگر مبتدی هستید و تا به حال تجربه غار نوردی نداشتید، حتما از یک فرد متبحر کمک بگیرید. 

  • آبشار جنگلک

آبشار جنگلک آبشاری زیبا در دره گروبار است. این آبشار از سطح دریا ارتفاعی برابر با 2320 متر دارد. بنابراین برای رسیدن به این آبشار باید چند ساعتی را با کفش مناسب پیاده‌روی کنید. گرچه راه رسیدن تا این آبشار زمان بر است، اما به محض رسیدن با دیدن تمام زیبایی‌ها و مناظر اطراف، خستگی مسیر را فراموش خواهید کرد.

  • برج شیخ شبلی

شیخ جبلی حاکم دماوند بود و به این دلیل پس از وفاتش بنایی برای یادبودش ساخته شد. قدمت برج شبلی به روزگار سلجوقیان بر می‌گردد. این برج در میدان امام حسین قرار دارد. بنای این برج به شکلی است که از بیرون به شکل هشت ضلعی و از داخل بنا یک دایره دیده می‌شود.

  • دژ گل خندان

دژ گل خندان قلعه‌ای تاریخی است که قدمت آن به روزگار ساسانی بر می‌گردد. این قلعه تاریخی دارای چهار برج قطور است. این دژ در روستای تاریخی گل خندان قرار دارد. داخل قلعه تعدادی اتاق، تالار و آب انبار وجود دارد و دورتا دور قلعه را سنگ‌هایی بزرگ پوشانده است. برخی دیوار‌های قلعه ارتفاعی برابر 20 متر دارند. 

 از دیگر جاهای دیدنی این شهر می‌توان به حمام درویش، مسجد جامع عتیق، چشمه اعلا، چشمه دیو آسیاب، کوه شاه نشین، آبشار آینه روح افزا، آبشار گروبار، آبشار برف تنگه لار و... اشاره کرد.

بهترین زمان سفر به دماوند

این شهر زیبا منطقه‌ای سردسیر محسوب می‌شود. برای لذت بردن از شرایط مناسب آب و هوایی این شهر، بهتر است برای سفر به این منطقه بهار و تابستان برنامه‌ریزی کنید. البته از زیبایی‌های این شهر در خنکای پاییز هم نمی‌توان گذشت و در این فصل گرچه هوا رو به سردی است، اما طرفداران خاص خودش را دارد. آب و هوای دماوند در پاییز به جان و دلتان می‌نشیند. برای سفر در پاییز به این شهر پیشنهاد می‌کنیم دوربین خود را برای ثبت لحظه‌هایی ناب از زیبایی‌های طبیعت فراموش نکنید. با سفر به این شهر در فصل زمستان، سرمای زیادی را تجربه خواهید کرد. اما اگر به تفریحات زمستانی علاقه‌مند هستید و در ضمن می‌توانید سرمای این منطقه را نیز به جان بخرید، فصل زمستان می‌تواند برای شما انتخاب خوبی باشد. 

آب و هوای دماوند

این شهر دو اقلیم کوهستانی و نیمه سرد دارد. در تابستان بیشترین میزان دما در این شهر 35 درجه است اما در زمستان دما در این منطقه گاهی به 20- نیز می‌رسد. در واقع باید گفت این شهرستان اقلیم آب و هوای نیمه خشک و سرد دارد. نزولات برف در این منطقه بیشتر از باران است و در ماه‌های مختلف سال شرایط آب و هوای دماوند می‌تواند از مرطوب، نیمه مرطوب تا نیمه خشک و بیابانی متغیر باشد.

در سفر به دماوند کجا اقامت کنیم؟

در سفر به این شهر گزینه‌های مختلفی برای اقامت خواهید داشت. از جمله هتل‌های دو و سه ستاره، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، اجاره انواع سوئیت و اجاره ویلا دماوند می‌تواند جزو انتخاب‌های شما قرار گیرد. در ادامه به معرفی هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی این شهر پرداخته‌ایم.

  • هتل نمکی خورشید 

 هتل نمکی خورشید سه ستاره دارد. این هتل در سال 1398 افتتاح شد. برای رفتن به این هتل باید چهار کیلومتر به سمت جاده فیروزکوه بروید. این هتل در مزرعه گردشگری خورشید قرار دارد. وجه تمایز هتل نمکی ساختار متفاوت اتاق‌های آن است. در ساخت دیوار‌ها و واحد‌های اقامتی هتل، سنگ نمکی سفید و رنگی به کار برده شده است. در هتل نمکی می‌توانید انواع سوئیت با امکانات مناسب را رزرو نمایید. اگر می‌خواهید اقامتی  به دور از شلوغی‌ها و آرام داشته باشید، این هتل را انتخاب کنید. از امکانات این هتل می‌توان به رستوران، کافی‌شاپ و پارکینگ اشاره کرد. 

  • هتل آپارتمان هشت بهشت

 این هتل سه ستاره در جاده فیروزکوه و نرسیده به شهرک هشت بهشت قرار دارد. برای اقامت در فضایی به مثابه خانه، این هتل انتخاب خوبی است. در این هتل می‌توانید آپارتمان‌هایی با امکانات معمول یک خانه را رزرو کنید. گرچه با اقامت در این هتل از شهر فاصله‌ای در حدود 60 کیلومتر خواهید داشت اما در عوض دسترسی راحتی به جاهای دیدنی این منطقه مانند پیست آبعلی، روستای مشا و آبشار تیزآب خواهید داشت.   

  • هتل آبعلی دماوند

 این هتل سه ستاره در کیلومتر 35 جاده هراز و شهر آبعلی قرار دارد. در این هتل می‌توانید انواع اتاق، سوئیت و آپارتمان را با چشم‌اندازی رو به کوهستان رزرو نمایید. از ویژگی‌های خوب این هتل نزدیکی به پیست آبعلی است. هتل هشت بهشت با امکاناتی متناسب با ستاره‌هایش به میهماناش خدمت‌رسانی می‌کند. از امکانات این هتل می‌توان به رستوران و کافی‌شاپ اشاره کرد.

از دیگر هتل‌های این شهر می‌توان به هتل دو ستاره زرین در گیلاوند اشاره کرد. این هتل در بلوار شهید بهشتی و روبروی دانشگاه آزاد قرار دارد.

  • اقامتگاه بوم‌گردی آرتین

 برای اقامتی سنتی و برخورداری از حال و هوای روستایی می‌توانید به جاده فیروزکوه و روستای سربندان بروید. اقامتگاه بوم‌گردی آرتین در این روستا قرار گرفته است. این خانه قدمتی برابر با پنجاه سال دارد و  دارای 5 اتاق است. فضای زیبا و به دور از هیاهو از ویژگی‌های خوب این اقامتگاه محسوب می‌شود. از امکانات این خانه می‌توان به حمام و سرویس بهداشتی، تلویزیون، یخچال، و آشپزخانه (به صورت عمومی) اشاره کرد. 

  • اقامتگاه بوم گردی کدخدا

 اقامتگاه بوم‌گردی کدخدا در روستای خسروان قرار دارد. این خانه بوم‌گردی 60 ساله است و به روزگار پهلوی برمی‌گردد. این اقامتگاه پنج اتاق دارد. واحد‌های اقامتی به دلیل حفظ شکل و شمایل سنتی فاقد سرویس بهداشتی و حمام است ولی در محوطه به صورت عمومی سرویس بهداشتی و آشپرخانه وجود دارد. 

  • اقامتگاه بوم‌گردی کوچه غار

برای اقامت در اقامتگاه کوچه غار باید به سمت جاده فیروزکوه بروید؛ این اقامتگاه در روستای سیدآباد قرار دارد. این مجموعه دارای فضایی مصفا و سرسبز و اتاق‌های 2 تا 15 نفره است. اگر به صورت گروهی سفر می‌کنید، این اقامتگاه انتخاب خوبی برای شما خواهد بود. واحد‌های اقامتی به صورت کف خواب است و همه اتاق‌ها سرویس بهداشتی و حمام دارند. از امکانات این اقامتگاه می‌توان به پارکینگ، راهنمای محلی، رستوران، سیستم گرمایشی اشاره کرد. 

  • اقامتگاه بوم‌گردی روژان

این اقامتگاه نیز در روستای سیدآباد قرار دارد. در اقامتگاه روژین می‌توانید با توجه به تعداد نفرات اتاق و سوئیت رزرو کنید. واحدهای اقامتی هتل با تقسیم بندی vip  و معمولی در دو طبقه هتل پراکنده‌اند. واحد‌ها دارای سرویس بهداشتی و حمام هستند. در این اقامتگاه می‌توانید انواع غذاهای ایرانی و بومی را با هماهنگی قبلی سفارش دهید. از دیگر امکانات این هتل می‌توان به پارکینگ غیر مسقف و راهنمای محلی اشاره کرد. 

  • اقامتگاه بوم‌گردی خانه گردو

 این اقامتگاه در شهر دماوند قرار دارد. به میدان فرمه که بروید درست روبروی حسینیه فرامه خانه گردو را خواهید دید. قدمت خانه گردو به یک قرن می‌رسد. حیاط خانه گردو مصفا و دلنشین است. در یک طرف حیاط ساختمانی دو طبقه با واحدهای اقامتی و در طرف دیگر واحدهای پذیرایی اقامتگاه قرار دارد. در خانه گردو علاوه ‌بر پذیرش میهمانان، انواع کارگاه‌های آموزشی و فعالیت‌های فرهنگی در مناسبت‌های مختلف انجام می‌شود.

 سوالات متداول در مورد سفر به دماوند 

به پایان این نوشتار رسیدیم. حال که مختصری با این شهر آشنا شدید در ادامه به چند سوال احتمالی شما در مورد این شهر پاسخ خواهیم داد.

  1. محله‌های دماوند چه نام دارد؟

محله درویش، محله قاضی، محله چالکا و فرامه از محله‌های مهم و اصلی این شهر محسوب می‌شوند. در محدوده شهر نیز محله‌های نظیر گیلارد، گیلاوند، ولیران، حصار بالا و... وجود دارد.

2. مردم این شهر به چه گویشی صحبت می‌کنند؟

مردم این شهر به گویش دماوندی صحبت می‌کنند. البته ناگفته نماند که در محله‌های شمالی این شهر همچون چشمه اعلا، مشا، احمد آباد و اوره گویش مازندرانی گویشی رایج محسوب می‌شود.

3. چه زمانی اقامتگاه ارزانتری را می‌توانیم در این شهر رزرو کنیم؟

 اگر در روزهای غیر تعطیل یا زمان بازگشایی مدارس برای رفتن به این شهر برنامه‌ریزی کنید، می‌توانید اقامتگاه‌های ارزانتری را رزرو نمایید. اما در فصل تابستان و بهار رزرو اقامتگاه ارزان در این شهر دور از انتظار است.

پیشنهاد ما: الان سفر کنید.

الان زمان مناسبی برای سفر به دماوند است. فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد و شهریور زمان مناسبی برای سفر به این منطقه می‌باشد.
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می‌کنید
تورهای دماوند
متاسفانه توری برای دماوند پیدا نکردیم:(
بقیه تورها را ببینید یا برای تورهای این مقصد هشدار ثبت کنید.

مجری تور هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
ویلا، آپارتمان و هتل های دماوند و اطراف آن
متاسفانه در این مقصد اقامتگاهی برای نمایش نداریم ^_^
با ثبت درخواست رزرو میتوانیم در اسرع وقت در این مقصد یا نزدیک به آن اقامتگاهی برایتان پیدا کنیم.

صاحب اقامتگاه هستید؟ به ایرانگرد بپیوندید.
نقد و بررسی
نقد و بررسی دماوند
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
پرسش و پاسخ
پاسخ پرسش‌های خود را از مشاوران آشنا به منطقه بگیرید.
سوال جدیدی بپرسید
امتیاز 0 از 5 / 0 امتیاز
سهولت دسترسی
پوشش اینترنت
حمل و نقل عمومی
سطح امکانات
تمیزی مقصد
آیا این صفحه برای شما مفید بود؟